در سال ۱۳۸۲ (۲۰۰۳ میلادی) پنج کشور ساحلی پیرامون خزر (آذربایجان، ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان)، کنوانسیون منطقهای حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به کنوانسیون تهران را امضا کرده و در تاریخ ۱۲ آگوست ۲۰۰۶ برابر با ۲۱ مرداد ماه ۱۳۸۵ متعهد شدند تا مفاد این معاهده را رعایت کنند و از آن به بعد این روز بهعنوان «روز دریای خزر» نامیده شد.
الهه کلانتری -رئیس اداره آموزش و مشارکتهای مردمی حفاظت محیط زیست گیلان- امروز ۲۰ مرداد ماه با اشاره به پاکسازی ساحل دریای خزر در منطقه واجارگاه شهرستان رودسر، اظهار کرد: به منظور آشنایی ساکنان بومی دریای خزر با محیط زیست این دریا، فرهنگسازی و ایجاد حس مشارکت مردمی، استفاده درست از دریا و ارتقاء دانش جوامع محلی و مسئولان مقارن با روز دریای خزر به همت گروه ورزشی بانوان گیلما و کوشا شهر واجارگاه و با حضور شهردار، شورای شهر، مدیر اجرایی خانه محیط زیست، و پرسنل خدمات شهری واجارگاه قسمتی از ساحل دریای خزر پاکسازی شد.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای برنامههای متنوع آگاهی بخش به تدریج عموم مردم نیز برای حفاظت از دریای خزر در زمینه کاهش آلودگیهای ورودی به این دریاچه و نیز حفاظت از گونههای زیستی آن همکاریهای لازم را به طور خودجوش داشته باشند.
رئیس اداره آموزش و مشارکتهای مردمی حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اجرای برنامههای متنوع در کانون پرورشی فکری کودکان مرکز مشاوره سه رشت، گفت: در این برنامهها در خصوص اهمیت این روز سخنرانی شد.
کلانتری افزود: دکتر فروزان باقری عضو هیت علمی مؤسسه تاس ماهیان خزری، در خصوص حضور گونههای آبزی دریای خزر که در میان آنها ماهیان خاویاری، مهمترین ساکنان این دریاچه به شمار میرود سخنرانی کردند.
وی افزود: این پهنه آبی محل زیست و زندگی و رشد مرغوبترین ماهیهای جهان به ویژه ماهیان خاویاری است.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی حفاظت محیط زیست گیلان تصریح کرد: ۹۰ درصد صید ماهیان خاویاری جهان مختص به این دریا است، در دریای خزر یکی از پستانداران آبزی کمیاب دنیا نیز زیست میکند که فک خزری نامیده میشود.
کلانتری افزود: در این برنامهها تهمینه شمشادی مدیر جمعیت زنان نیز با ایراد مطالبی در خصوص چگونگی حفاظت از دریا، تالاب و رودخانهها به ویژه به نقش ساکنان استانهای شمالی سخنرانی کرد.
انتهای پیام
نظرات