صفدر صفدری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایط اب و هوایی و بارندگیهای خوب صورت گرفته میزان تولید کشمش نسبت به سال گذشته در این استان افزایش یافته است.
وی گفت: حدود ۸۰ درصد از کشمش تولیدی در این استان صادر و مابقی در داخل استان به مصرف میرسد.
صفدری افزود: از سوی دیگر مقدار قابل توجهی انگور کشمشی در این استان تولید میشود که تولیدکنندگان غرب کشور این انگورها را خریداری و در استانهای خود تبدیل به کشمش کرده و از همانجا صادر میکنند.
وی ادامه داد: شهرستانهای شیروان و فاروج قطب تولید انگور کشمشی در استان هستند که در همین شهرستانها نیز کشمش تولید میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کشمش در این استان باید در بارگاههای فنی تولید شود، بیان کرد: قسمت اعظم کشمشهای تولیدی در این استان به صورت تیزآبی و آفتابی است، اما برای ایجاد بازارپسندی بیشتر و کیفیت بالاتر، کشاورزان باید به ایجاد بارگاههای فنی برای تولید این محصول پیش روند.
وی با بیان اینکه در خراسان شمالی ۴۶ هزار هکتار باغ وجود دارد، ادامه داد: از این مساحت ۲۹ درصد معادل ۱۴ هزار هکتار تاکستانهای انگور است که ۶۰ درصد از تولیدات استان مختص محصول انگور است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پیشبینی میشود امسال ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تن انگور در این استان تولید شود که خراسان شمالی رتبه دهم در تولید انگور را در سطح تاکستانهای کشور را دارد.
انتهای پیام
نظرات