تازیکی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ماهانه حدود ۵۰۰۰ متر مربع فرش دستباف در این استان تولید میشود که شامل فرشهایی است که با نخهای ابریشمی و پشمی بافته میشوند.
وی با اشاره به اینکه برای تولید هر متر مربع فرش، حدود ۶ کیلوگرم نخ لازم است، افزود: برای تولید ۵۰۰۰ متر مربع فرش در ماه در این استان به ۳۰ تن نخ نیاز است که ۱۸ تن از این مقدار مربوط به نخهای پشمی، ۲۰ تن نخ پنبه ای و دو تن نخ ابریشمی است.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از حلقههای مفقوده زنجیره تولید فرش در این استان، واحدهای ریسندگی برای نخهای پشمی و ابریشم است که به دنبال جذب سرمایه گذاری برای ایجاد آنها هستیم.
وی در ادامه در ارتباط با نخ و فرش ابریشم و نبود زیر ساخت برای تبدیل پیلههای ابرشم تولیدی در استان به نخ، گفت: فرشهای ابریشمی جای خود را به فرشهای طرح ابریشم میدهند.
رئیس اداره فرش اداره کل صمت خراسان شمالی با اشاره به قیمت بالای ابریشم واقعی اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم نخ ابریشم به ۴.۵ تا ۵ میلیون تومان رسیده که عدد بالایی است و تولیدکننده فرش توان خرید نخهای ابریشم مورد نیاز برای بافت یک قالیچه و یا فرش ابریشمی را ندارد.
وی افزود: به همین دلیل نخهای مصنوعی وارد شده که بافندگان فرشهای ابریشمی آنها را خریداری کرده و با استفاده از آنها فرش طرح ابریشم میزنند.
تازیکی ادامه داد: خراسان شمالی یکی از استانهایی که است که در آن فرش و قالیچههای ابریشمی تولید میشود و ۸۰ درصد از نخ ابریشم مورد نیاز تولید فرشها به استان وارد میشود.
وی تاکید کرد: خراسان شمالی یکی از قطبهای تولید پیله ابریشم است که به دلیل نبود زیرساخت قسمت اعظم آن برای فرآوری از استان خارج میشود و از سوی دیگر یکی از بی نظیرترین فرشهای دنیا به نام فرش دو روی تمام ابریشم دویدوخ نیز در این منطقه بافته میشود، بنابراین یکی از نیازهای این استان واحد تولید نخ ابریشم است.
وی در ادامه از تولید ۵۰۰۰ متر فرش دستبافت طی هر ماه در این استان خبر داد و گفت: از این مساحت ۲۰۰ متر مربع فرش ابریشم، ۳۰۰ متر مربع کرک و ابریشم و ۲۰۰۰ متر مربع درشت بافت است.
به گفته رئیس اداره فرش اداره کل صمت خراسان شمالی، همچنین ۱۵۰۰ متر مربع از این مساحت فرش تجاری ۲۵ تا ۴۰ رج، ۳۰۰ متر مربع گبه و ۱۰۰ متر مربع نیز تابلو فرش است.
وی با اشاره به اینکه در این استان ۲۷ هزار بافنده فعال وجود دارد، گفت: در خراسان شمالی در ارتباط با فرش دستبافت هشت اتحادیه صنفی، ۱۱ شرکت تعاونی فعال فرش دستبافت و یک تشکل مردم نهاد به عنوان کانون فرش دستبافت استان فعال است.
انتهای پیام
نظرات