سیدهفائزه موسوی امروز (چهارشنبه ۲ آبان ماه) در جلسه جوانی جمعیت با اشاره به اینکه برای پیشبرد کارها در حوزه جوانی جمعیت در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اعتباراتی جذب شده است، اظهار کرد: یک درصد از بخش فرهنگی دستگاهها در مورد جوانی جمعیت هزینه خواهد شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان از برگزاری چند برنامه فرهنگی، آموزشی و رسانهای خانوادهمحور با کمک دستگاهها خبر داد و گفت: اعتبارات جذب شده در سال ۱۴۰۳ نیز منجر به برگزاری چند رویداد شده است. یکی از آن رویدادها حمایت از حیات جنین بود که با اساتید کشوری برگزار شد.
موسوی با اشاره به اینکه ۴۰ رویداد در ۴۰ نقطه استان در حال برگزاری است، عنوان کرد: این رویدادها با رویکرد جمعیتی و با همت دستگاههای فرهنگی و آموزشی در حال برگزاری است.
وی افزود: تغییری که در نرخ باروری در استان زنجان ایجاد شد نتیجه تلاشهای مفصلی بود که توسط نیروی مردمی انجام شده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان با اشاره به اینکه زیستبوم جمعیتی استان در آذرماه آغاز به کار کرده است، بیان کرد: به همت ثبت احوال و مرکز آمار شناسنامه جمعیتی برای همه بخشهای استان آماده شده است.
وی ادامه داد: براساس شناسنامه جمعیتی میتوانیم متوجه شویم چه مشکلی در حوزه خانوادهها در بخشهای مختلف وجود دارد.
در ادامه مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: فرزند سوم خانوادههای دارای ۳ فرزند میتوانند از خدمات ورزشی رایگان بهرهمند شده و سایر فرزندان نیز مشمول تخفیف ویژه میشوند.
جواد بازرگان اظهار کرد: کارگروه جوانی جمعیت پس از ابلاغ قانون شکل گرفت و طی جلسات مختلف اقدام به تولید کارهای مختلف در زمینه جوانی جمعیت شد.
وی با اشاره به اینکه برای زوجهای تازه ازدواج کرده تسهیلاتی پرداخت میشود، گفت: مکاتباتی را با شورای هماهنگی بانکها برای برای تسریع پرداخت تسهیلات فرزندآوری صورت گرفته است.
مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان تولید ۷۰ نوع محصول رسانهای در حوزه ازدواج را از اقدامات صورت گرفته در ماده یک قانون جوانی جمعیت برشمرد و گفت: برگزاری کارگاه ازدواج در شهرستانها، اجرای برنامههای هفته ازدواج در استان و شهرستانها، اجرای پویش ازدواج از برنامههای اجرایی به مناسبت جوانی جمعیت است.
وی افزود: برگزاری رویداد ملی جامعه پرداز با محوریت زن، خانواده و افزایش جمعیت، اعزام ۷۹ زوج به مشهد مقدس در هفته ازدواج از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
در ادامه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه جمعیت جوان یکی از ارکان مهم اقتصادی، جتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور است، گفت: باتوجه به تغییر و تحولاتی که در جمعیت کشور اتفاق افتاده یک روند نزولی را در باروری شاهد هستیم.
ملیحه نقدی با تاکید به اینکه نرخ باروری کل از ۲/۱ درصد به ۱/۶۵ رسیده است، بیان کرد: روند سالمندی در کشور ما خیلی سریع طی میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در مورد نرخ باروری کل، اظهار کرد: نرخ باروری کل تعداد فرزندانی هست که یک مادر در طول دوره باروری خود به دنیا میآورد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۵۰ هر مادر ۱۰ فرزند به دنیا میآورد که این تعداد امروزه به ۲ فرزند رسیده است، بیان کرد: برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت، باید به سطح جانشینی برسد و مادران بیش از دو فرزند را به دنیا بیاورند.
انتهای پیام
نظرات