به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد جنبش حماس در گفتوگو با روزنامه «العربی الجدید» اعلام کرد: طرف اسرائیلی در تلاش است تا در مقابل تمام تلاشهای میانجیها برای دستیابی به پیشنهادها موانعی را ایجاد کند و جنبش حماس را مقصر جلوه دهد، اما واقعیت میگوید این اسرائیل بوده است که در طول یک سال مذاکره در پایتختهای مختلف مقصر شکست مذاکرات بوده است.
این منبع تایید کرد که جنبش حماس از هر پیشنهادی که جنگ را متوقف کند و در عین حال مطالبات مشروع ملت فلسطین را برآورده کند، استقبال میکند.
وی ادامه داد: هر آن چیزی که توسط میانجیگران به ما پیشنهاد میشود را با دیدگاه مثبت بررسی میکنیم.
این مقام حماس افزود: با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، واشنگتن درصدد دستیابی به هرگونه توافقی و تحت هر نامی که تضمین کننده آتشبس در نوار غزه حتی به طور موقت باشد، است.
یک مقام دیگر حماس در این باره اعلام کرد: قرار است حماس نتایج جلسات دوحه را دریافت کند و مسئولان جنبش آن نتایج را بررسی کنند و در صورت مثبت بودن، پاسخ رسمی داده شود و بر این اساس تیمهای فنی از همه طرفها احضار خواهند شد.
روز دوشنبه نیز یک مقام حماس در واکنش به آغاز دور جدید مذاکرات آتشبس به میزبانی دوحه گفت این جنبش منتظر نتایج این مذاکرات است.
این اظهارات پس از آن بیان شد که سرلشکر «حسن رشاد» رئیس سرویس اطلاعات مصر، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و رئیس موساد به دوحه سفر کرده و مذاکراتی را با هدف دستیابی به توافق آتشبس انجام دادند.
در همین راستا، وبسایت «آکسیوس» روز دوشنبه به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، توافقی برای آتشبس ۲۸ روزه غزه، آزادی حدود هشت اسیر صهیونیست توسط حماس و آزادی دهها اسیر فلسطینی توسط تلآویو را ارائه کرد.
وبسایت آکسیوس گزارش داد ویلیام برنز این ایده را در دیدار روز یکشنبه با همتای قطری و مقامهای رژیم صهیونیستی مورد بحث قرار داد.
حسن رشاد در قاهره با «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «رونن بار» رئیس شاباک دیدار کرده بود.
دور قبلی مذاکرات آتشبس که در دوحه و با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر میان نمایندگان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی انجام شد، طبق گفته منابع مطلع کشورهای میانجی و حماس، به دلیل کارشکنیهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم در این مذاکرات به واسطه تعیین کردن شروط جدید و پاسخ ندادن به پیشنهادات میانجیها، نتیجه ملموسی در پی نداشت.
انتهای پیام
نظرات