علیرضا ابوالحسنی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان در این خصوص به ایسنا گفت: در راستای دستورالعمل شیوهنامه فنی و اجرایی بهرهبرداری از مراتع کشور نسبت به احاله دو طرح مرتعداری هنوج و دهنه مارگیری شهرستان کرمان به مساحت بیش از ۱۱ هکتار به مجریان احاله شد.
به گفته وی، در اجرای بند ۲٠ فصل دوم شیوه نامه فنی و اجرایی بهرهبرداری از مراتع کشور و در راستای حفاظت و صیانت و همچنین احیای مراتع، این دو طرح مرتعداری در قالب احاله مدیریت مراتع با تنظیم اسناد قراردادی در دفترخانه اسناد رسمی به نماینده مرتع داران مراتع شهرستان کرمان احاله شد.
هادی عسکر نژاد، رئیس اداره امور منابع طبیعی استان نیز به ایسنا گفت: به استناد تبصره ذیل ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها، باید بهرهبرداران ذیحق و ذیصلاح شناسایی و پروانه چرا در اختیار آنها قرار گیرد.
عسکرنژاد با اشاره به اینکه هرگونه بهرهبرداری از عرصههای منابع طبیعی باید در قالب طرح باشد اظهار کرد: با توجه به پراکنش مراتع در سطح استان و ضرورت جلب مشارکت مردم در حفظ و احیاء این منابع ارزشمند حیاتی، طی سالهای گذشته طرحی بهعنوان احاله مدیریت طرحهای مرتعداری به جوامع بهرهبردار در دستور کار ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری قرار گرفته است.
بنا به گفته وی، دامداران با تهیه و ارائه طرحهای مرتعداری سامانههای عرفی علاوه بر اعتبار بخشیدن بیشتر به پروانه چرای دام خود، میتوانند اقدام به استعدادیابی و شناسایی پتانسیلهای مراتع کنند تا در قالب طرح مرتعداری به مرحله اجرا گذاشته شود.
انتهای پیام
نظرات