خلیل ندایی پور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: استان خراسان شمالی مساحت کوچکی نسبت به بسیاری از استانهای کشور دارد اما به لحاظ اشتغال کشاورزی، دارای رتبه دوم کشور است.
وی افزود: ۳۱ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است و ۱۴ درصد تولید استان نیز در بخش کشاورزی تعریف میشود، این آمار نشان میدهد استان خراسان شمالی دارای پتانسیل بسیاری در بخش کشاورزی بوده و جمعآوری دادههای این بخش برای برنامهریزیهای آینده و در نظر گرفتن سهمیههایی نظیر کود، آرد، تسهیلات و... اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی با بیان اینکه ۷۸ مامور آمارگیر از روز گذشته عملیات میدانی جمعآوری دادههای بخش کشاورزی در استان را آغاز کردهاند، ادامه داد: این سرشماری حداقل به مدت ۴۵ روز ادامه خواهد داشت و ۹۰ درصد از افرادی که به آنها مراجعه میشود، روستاییان خواهند بود.
ناظر مرکز ملی آمار ایران در خراسان شمالی، به ویژگیهای ماموران آمارگیر اشاره کرد و گفت: این ماموران دارای کارت شناسایی هولوگرامدار هستند و جلیقه منقش به آرم مرکز ملی آمار ایران دارند.
وی تاکید کرد: ماموران آمارگیران ما هنگام مراجعه به منازل درباره بهرهبرداریهای کشاورزی و فعالیتهای ۹گانه این بخش از جمله محصولات سالانه زراعی، باغی، دام سبک و سنگین، کشت گلخانهای، آبزیان خوراکی، زنبور عسل، کرم ابریشم، پرورش طیور سنتی و... سئوالاتی را مطرح میکنند.
ندایی پور ضمن درخواست از مردم برای همکاری با ماموران آمارگیر برای ثبت آمار دقیق در این سرشماری، تاکید کرد: این آمارگیری برای مردم رایگان بوده و ماموران ما هیچ گونه وجهی از مردم دریافت نمیکنند.
ناظر مرکز ملی آمار ایران در خراسان شمالی همچنین درخصوص محرمانه بودن آمار خانوارها در این سرشماری، اظهار کرد: براساس ماده هفت قانون مرکز آمار ایران، آمار و اطلاعاتی که ضمن آمارگیریهای مختلف از افراد و مؤسسات جمعآوری میشود، محرمانه خواهد بود و جز در تهیه آمارهای کلی و عمومی مورد استفاده قرار نمیگیرد. استفاده، مطالبه و استناد به اطلاعات جمعآوری شده از افراد و مؤسسات به هیچ وجه در مراجع قضائی، اداری، مالیاتی و نظایر آن مجاز نیست. بنابراین هیچ تاثیری بر تغییر در روند پرداخت یارانه یا مالیات ندارد.
به گفته وی، این آمارگیری طی ۴۵ روز آینده در ۲۵ شهر استان و ۸۳۵ آبادی انجام میشود. البته آمارگیری در ۶ شهر و سه آبادی استان به صورت تلفنی خواهد بود ولی در سایر شهرها و آبادیهای استان، سرشماری به صورت حضوری و میدانی انجام میشود.
ندایی پور گفت: آمار حاصل از انجام این طرح سرشماری، پایه اطلاعاتی و ملاک تصمیمگیری و اجرای برنامههای بخش کشاورزی طی ۱۰ سال آینده کشور خواهد بود و از آنجایی که استان خراسان شمالی ظرفیت ویژهای در کشاورزی دارد، میتوان بهرهوری کشاورزی در آن را بیش از پیش ارتقاء داد.
انتهای پیام
نظرات