رحمان محمودی، گفت: در صورت رعایت نکات ایمنی در نصب و راهاندازی مجدد وسایل گازسوز میتوان از هرگونه حادثه و اتفاق ناگواری جلوگیری کرد.
وی بروز عمده حوادث در مصرف گاز طبیعی را عدم نصب دودکش استاندارد عنوان کرد و افزود: هر وسیله گازسوز بایستی مجهز به یک دودکش مستقل و کلاهک استاندارد (H) بوده و مسیر دودکش تا پشت بام باز و بدون درز باشد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: استفاده از وسایل غیراستاندارد گرمایشی برای گرم کردن محیط همانند اجاق خوراک پزی و بخاریهای تبدیلی و نصب وسایل گرمازا در داخل حمام از دیگر موارد غیر ایمن در استفاده از گاز طبیعی است.
محمودی با بیان اینکه گاز برای سوختن، نیاز به هوا و اکسیژن کافی دارد، اظهار کرد: نبود هوای کافی برای سوختن گاز باعث کمبود اکسیژن محیط میشود که بسیار خطرناک است و بایستی در صورت استفاده از وسایل گرمایشی در محیط از بستن تمام درزها و پنجرهها خودداری کرد و محلی برای تهویه هوا و تبادل اکسیژن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل تولید گاز منوکسیدکربن در منازل مسکونی پس از روشن کردن بخاری ها انسداد مجرای دودکش ها بدلیل لانه گذاری پرندگان در فصول گرم سال است، تاکید داشت: یکی از شایع ترین موارد انسداد لوله های بخاری لانه گذاری پرندگان است که پاک سازی آن به راحتی نادیده گرفته می شود و یا حتی در بسیاری از هشدارهای ایمنی تذکر داده نمی شود.
وی افزود: دودکشها باید قبل از نصب وسایل گرمایشی کاملاً امتحان شوند و با روشن کردن کبریت و قرار دادن آن در دهانه دودکش میتوان به راحتی از عملکرد دودکش اطمینان حاصل کرد. در صورتی که دودکش بخاری درست کار کند شعله کبریت به سمت داخل دودکش کشیده خواهد شد و این آزمون ساده باید هر سال بدون استثنا تکرار شود.
محمودی گفت: لولههای انعطافپذیر و یا خرطومی (آکاردئونی) که اشتباهاً به عنوان رابط دودکش مورد استفاده قرار میگیرند، به علت عدم چفت کامل با وسیله گازسوز و دودکش بسیار خطرناک بوده و سلامت جان اعضای خانواده را به شدت تهدید میکنند.
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی یادآورشد: امیدواریم با مشارکت و همکاری مشترکان در استفاده ایمن از گاز طبیعی شاهد حوادث ناگوار نبوده و ضمنا با مصرف بهینه و صرفهجویی نقش به سزایی در کمک به اقتصاد خانواده داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات