• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403081410023
  • خبرنگار : 50026

زرشک بی‌دانه خراسان جنوبی پتانسیل تولید ۵۳ فرآورده را دارد

زرشک بی‌دانه خراسان جنوبی پتانسیل تولید ۵۳ فرآورده را دارد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی  گفت: زرشک بی دانه خراسان جنوبی پتانسیل تولید ۵۳ فرآورده را دارد.

محسن پویان، رئیس کانون ملی هماهنگی دانش، صنعت و بازار زرشک و عناب خراسان جنوبی، امروز دوشنبه ۱۴ آبان به رسانه ها گفت: تحقیقات جدید و پژوهش‌های که بر مبنای دانش بومی این محصول ارزشمند صورت گرفته حائز این نکته است که درختچه زرشک بی‌دانه گونه‌ای انحصاری در استان خراسان جنوبی است که پتانسیل تولید ۳۹ فرآورده از ریشه و ساقه و ۵۳ مورد از میوه آن ممکن است.
وی افزود: این موضوع را می‌توان در صنایع دارویی، بهداشتی، غذایی، رنگ‌های طبیعی و صنایع چوبی از آن بهره گرفت.

پویان ادامه داد: تولید داروهای در زمینه سلامت کبد، قلب، عروق و مکمل‌های غذایی متفاوت از جمله پتانسیل‌های ارزشمند این محصول است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: وقتی از درختچه زرشک صحبت می‌شود از محصول بحث می‌شود که تنها زیستگاه آن خراسان جنوبی است که محصول بی‌بدیل در پروسه‌های اقتصادی اشتغال زایی و ارزآوری است.

 پویان اظهارکرد: از ریشه زرشک می‌توان مواردی را استحصال کرد که این فرآورده‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها، درمان بیماری پوستی، تنظیم فعالیت‌های صفرا و حرکات روده و جلوگیری از زخم روده موثر است.

این پژوهشگر گیاهان دارویی ادامه داد: زرشک به عنوان یک داروی گیاهی بسیار با اهمیت برای رفع مشکلات کبدی و نیز تصفیه خون می‌تواند پتانسیل بالایی در راستای فرآوری و ساخت داروهای کبدی را داشته باشد.

وی با بیان اینکه درختچه زرشک با توجه به تطابق مفید آن در راستای سازگاری با شرایط اقلیمی منطقه و استفاده‌های متعدد دارویی و غذایی دارای مزیت نسبی قابل قبولی در بین محصولات خراسان جنوبی است.

پویان گفت: مصرف زرشک بی‌دانه به صورت تازه خوری به دلیل مزه ترش آن معمول نیست با تهیه فرآورده‌های متنوع نظیر مربا، مارمالاد، آبمیوه، نوشابه، سس و ژله از زرشک ضمن جذب تولید مازاد بر مصرف و ایجاد ارزش افزوده می‌توان آنها را نیز به نام ایران و بازارهای بین‌اللملی معرفی کرد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: زرشک بی‌دانه از جمله درختچه‌های مقاومی است که قابلیت رشد و تولید در زمینه‌ای که بهره با آب شور را داراست.
وی اظهارکرد: توجه بیشتر به این موضوع ضمن بالا بردن ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در حفاظت از خاک منطقه نیز می‌تواند موثر باشد.

پویان افزود: زرشک بی‌دانه بعنوان یک محصول اقتصادی جایگاه ویژه‌ای را در میان محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده و سهم بزرگی را در اقتصاد کشاورزی این مناطق دارا است به طوری که درآمد هزاران خانوار روستایی در خراسان‌جنوبی به تولید زرشک وابسته است.

وی خاطرنشان کرد: بررسی ساختار اجتماعی – اقتصادی تولیدکنندگان زرشک بی‌دانه در خراسان‌جنوبی اهمیت این محصول را به دلیل نقش آن در تحولات اجتماعی – اقتصادی این منطقه بیشتر مشخص می‌سازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha