محمود عباس زاده مشکینی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به میزان تحقق شعار وفاق ملی در فعالیت سه ماهه دولت چهاردهم، بیان کرد: تجربه اثبات کرده است که گفتمان ها با ظهور و افول دولت ها شکل گرفته و تعریف میشوند. از زمان مرحوم هاشمی گفتمان سازندگی و سپس گفتمان اصلاحات و در دوران آقای احمدی نژاد گفتمان عدالت و در زمان آقای روحانی گفتمان اعتدال ظهور پیدا کرد و سپس دچار افول شدند.
وی در ادامه اظهار کرد: دولت چهاردهم نیز عنوانی برای گفتمان خود انتخاب کرده است، که وفاق است. وفاق در مقابل نفاق از نگاه بنده عنوان بسیار خوب و پرمحتوایی است. اما تا به حال در چند ماه گذشته تعریفی از این عنوان نشده است. هدف گذاری لازم صورت نگرفته و برای تحقق این شعار برنامه ریزی انجام نشده است. نشست های علمی و دانشگاهی و پژوهش های دانشگاهی و کتابخانه ای در این خصوص لازم است. این عنوان در جامعه مطرح شده و عده ای بر این باورند که وفاق صرفا استفاده از نیروهای هر دو جناح سیاسی در مناسب حکومتی و سیاسی است و در تلاش هستند تا صندلی را بگیرند و سپس خود را مدیون وفاق بدانند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: ما برای تحقق وفاق ملی نیازمند یک نگاه عمقی و راهبردی هستیم. از نگاه بنده وفاق یک ظرفیت بسیار خوبی است و باید به یک راهبرد تبدیل شود. برای تحقق وفاق نیاز به یک نقشه راه داریم. در وهله اول ما نیاز به وحدت نظری داریم. ادگر وحدت نظری ایجاد شود، به دنبال آن وحدت عملی نیز خواهد آمد.
وی در ادامه تاکید کرد: باید مراکزی مانند مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری جلودار این موضوع شود. پژوهشکده ها و دانشگاه ها و وزارت علوم باید پیش قدم شوند. اگر به صورت عمقی و راهبردی به شعار وفاق ملی پرداخته نشود، به تعبیری وفاق بهانهای برای نقاب خواهد شد و خیلی ها برای اینکه چند روز یک صندلی را اشغال کنند، نقاب عوض خواهند کرد. گفتمان وفاق نشانگر حسن نیت رئیس جمهور است. بنده اعتقاد دارم فردی که با رای مردم رئیس جمهور می شود، باید دستش در انتخاب تیم همکاران خود آزاد باشد. اگر نیروی کارآمد در حزب یا جناح سیاسی متفاوت منسوب وجود داشت، رئیس جمهور باید دستش برای به کارگیری از این نیروها باز باشد.
وی افزود: وفاق ظرفیت تبدیل شدن به یک گفتمان پویا و کارآمد را دارد. انتخاب این عنوان برای گفتمان دولت چهاردهم نشانگر حسن نیت و وطن پرستی رئیس جمهور است. نیازمند کار راهبردی و نظری در خصوص وفاق ملی هستیم. اگر مراکز ذی صلاح علمی مانند مرکز تحقیقات استراتژیک رئیس جمهور کار نظری و علمی را برای نهادینه سازی وفاق ملی انجام ندهند، بنده نگران هستم این عنوان گفتمانی خوب منشاء سو استفاده شود و خیلی ها به بهانه وفاق با نقاب بر صندلیهای دولتی بنشینند.
انتهای پیام
نظرات