به گزارش ایسنا، جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و درحالیکه ارتش اوکراین با کمبود نیرو و مهمات در میدان نبرد دستوپنجه نرم میکند، نیروهای روسیه به پیشرویهای خود ادامه میدهند و در عین حال هیچ چشمانداز صلحی برای کییف وجود ندارد زیرا برخی مقامات اوکراینی و غربی به جای تمرکز بر یک راهحل مسالمتآمیز، بر شیوههای نظامی اصرار میورزند.
روزنامه «گاردین» در گزارشی با اشاره به وضعیت خطوط مقدم اوکراین و وضعیت جنگ این کشور مینویسد: «ارتش روسیه در اوایل جنگ، شهر کوپیانسک را به کنترل خود درآورد و سپس نیروهای اوکراینی هشت ماه بعد توانستند کنترل این شهر را پس بگیرند. با این حال، طی هفتههای اخیر نیروهای روسیه به پیشرویهای خود ادامه دادهاند و دفاع اوکراینیها را در بالاترین سرعت از سال ۲۰۲۲ تضعیف میکنند.»
این رسانه انگلیسی در ادامه تاکید میکند: «یگانهای ارتش روسیه اکنون تنها ۲ مایل (سه کیلومتر) از کوپیانسک فاصله دارند و نیروهای آنها به رودخانه اوسکیل رسیده و نیروهای اوکراینی را در نزدیکی این رودخانه به ۲ دسته تقسیم کردهاند. بدین ترتیب، بخش جنوبی اوکراین در آستانه فروپاشی است.»
«آندری بسدین» شهردار کوپیانسک ضمن آنکه وضعیت این منطقه و اطراف رودخانه اوسکیل را «بحرانی» توصیف کرد، گفت: «۱۴۰۰ نفر از ترک خانههایشان خودداری میکنند بهرغم آنکه برق، آب و گاز وجود ندارد. اکثر آنها سالمند هستند و معتقدند که روسیه به آنها صدمهای نمیزند.»
این شهردار ضمن ابراز شکایت از برخی کشورها برای عدم ارسال تسلیحات به کییف ادعا کرد: «نیروهای ما در حال مبارزه در هر وجب از خاک هستند. متاسفانه برخی به ما تسلیحات کافی نمیدهند. پس ارزشهای دموکراسی چه میشود؟ توقف روسیه مسئولیت جمعی ما است. اگر ما در جنگ شکست بخوریم، پوتین (رئیسجمهور روسیه) به کشورهای بالتیک و لهستان حمله خواهد کرد.»
روزنامه «گاردین» در بخش دیگری از این گزارش به سربازان اوکراینی میپردازد که وضعیت خط مقدم را «دشوار» توصیف میکنند.
«اولکساندر ایسایوف» سرباز ۵۹ ساله اوکراینی اذعان کرد: «وضعیت در خط مقدم دشوار است. ما تسلیحات کافی برای تیراندازی نداریم. نیروهای روسی به ازای هر یک گلوله ما، ۱۰ گلوله شلیک میکنند. ارتش روسیه پرسنل و خودروهای زرهی بیشتری از ما دارند.»
این سرباز اوکراین ضمن ابراز ناامیدی نسبت به «خطوط قرمز» غرب و دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در رابطه با عدم صدور مجوز جهت استفاده از تسلیحات دوربرد در حمله به عمق خاک روسیه، افزود: «ما راکتهایی داریم اما نمیتوانیم از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده کنیم. تا وقتی ایالات متحده به نگرانی خود پایان ندهد، ما سرزمینهایی را از دست خواهیم داد.»
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین مدتهاست تقاضای استفاده از موشکهای دوربرد در حمله به خاک روسیه را عنوان کرده و مدعی شده که این اقدام میتواند به «پیروزی» اوکراین منجر شود اما «جو بایدن» از رویارویی مستقیم با روسیه و پاسخ احتمالی این کشور به چنین اقدامی واهمه دارد و به همین دلیل هنوز به درخواست رئیسجمهور اوکراین پاسخ مثبت نداده است.
از طرفی، اوضاع میدان نبرد برای نیروهای اوکراینی دشوار پیش میرود، وضعیت آنها همزمان با پیشرویهای ارتش روسیه هر روز وخیمتر میشود و این درحالیست که زلنسکی برنامهای را تحت عنوان «طرح پیروزی» به امید کسب دستاوردی در میدان نبرد ارائه داده اما حمایت کشورهای غربی از تمامی بندهای آن در هالهای از ابهام بهسر میبرد و میگویند که در حال رایزنی پیرامون این برنامه هستند.
گاردین در پایان این گزارش به نقل از آنچه سربازان اوکراینی گزارش دادهاند، مینویسد: «نیروهای روسیه دائما مواضع اوکراین را هدف قرار میدهد. همه جا جنگ است و روسیه با منابع زیادی که دارد، گاها موفق میشود.»
انتهای پیام
نظرات