• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403081410190
  • خبرنگار : 50163

استفاده از بذرهای اصلاح شده، گامی بلند در خودکفایی زنجان در تولید گندم

استفاده از بذرهای اصلاح شده، گامی بلند در خودکفایی زنجان در تولید گندم

ایسنا/زنجان یکی از موضوعاتی که مسیر رسیدن به خودکفایی در گندم را تسریع می‌بخشد، استفاده از بذرهای اصلاح شده است.

گندم مهم‌ترین گیاه زراعی است که در دنیای امروز نه تنها یک ماده غذایی اساسی و مهم به شمار می‌رود بلکه از لحاظ سیاسی نیز از اهمیتی هم‌پایه نفت و شاید حتی بالاتر از آن نیز برخوردار است.

گندم در طول تاریخ نجات‌بخش بسیاری از انسان‌ها از گرسنگی و قحطی بوده است و کمتر کسی در جهان است که ادعا کند یکی از فرآورده‌های گندم در سبد غذایی روزانه او جایی ندارد یا یکی از محصولات وابسته به آن را استفاده نمی‌کند.

از آن جایی که گندم از جمله عوامل مهم در تامین امنیت غذایی انسان به شمار می‌رود؛ خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک از جمله سیاست‌هایی است که در همه کشورها دنبال می‌شود که کشور ما ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

استفاده از بذرهای اصلاح شده گامی بلند در خودکفایی زنجان در تولید گندم

گندم از جمله محصولاتی است که به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف طرفداران پروپاقرصی در میان کشاورزان دارد که در همین راستا این محصول در کشت پاییزه مورد توجه کشاورزان ابهری نیز قرار گرفته است؛ به طوری که کشت گندم در شهرستان ابهر از اوایل مهرماه آغاز شده و تاکنون بیش از ۳۰ درصد از آن کشت شده است.

در این شهرستان ۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به کشت گندم اختصاص دارد که ۳۵ هزار هکتار آن در قالب جهش تولید کشت می‌شود که بنا به گفته سیدعلی ابراهیمی سرپرست جهادکشاورزی ابهر در این طرح کشاورزان می‌توانند از تسهیلات کم‌بهره که از طریق ستاد اجرایی فرمان امام تخصیص داده شده استفاده کنند.

در رسیدن به خودکفایی گندم اعمال سیاست‌های حمایتی همچون کشاورزی قراردادی، تأمین کودهای شیمیایی و تغذیه متعادل، استفاده از بذور اصلاح‌شده، عملیات به‌زراعی به‌ویژه مدیریت عوامل زیان‌رسان و اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها همگام با تلاش کشاورزان موثر است.

استفاده از بذرهای اصلاح شده گامی بلند در خودکفایی زنجان در تولید گندم

یکی از موضوعاتی که طی چند سال اخیر مورد توجه متولیان امر کشاورزی و کشاورزان قرار گرفته استفاده از بذور اصلاح شده است به این دلیل که استفاده از این نوع بذرها عامل مهمی در افزایش محصول است زیرا بذر به عنوان اندام اصلی تکثیر و تولید گیاهان زراعی از ارکان مهم تولید در توسعه کشاورزی محسوب می‌شود که افزایش بهره‌وری از منابع تولید، دستیابی به عملکرد بیشتر و امنیت غذایی را به دنبال دارد.

در همین رابطه مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابهر می‌گوید: امسال در کشت گندم در ابهر سعی شده از بذر اصلاح شده که در مرکز تحقیقاتی کشاورزی استان زنجان آزمایش و تایید شده استفاده شود.

سمیرا حاجی‌خانی با بیان اینکه سعی می‌کنیم کشاورزان ابهری در کشت گندم از این ارقام جدید و پرمحصول استفاده کنند، ادامه می‌دهد: ارقام جدید گندم دیم شامل هشترود، باران، واران، پانیذ، صدرا، هما، اوحدی و ... و ارقام جدید گندم آبی شامل ارقام شه‌گل، حیران، سالار، اکلید، سیمین و ... است که درصد پروتین بالاتری دارند.

استفاده از بذرهای اصلاح شده گامی بلند در خودکفایی زنجان در تولید گندم

وی با بیان اینکه استفاده از بذور جدید و اصلاح شده می‌تواند علاوه بر کمک به مقاومت گیاه به تنش‌های محیطی و آفات و بیماری‌ها در افزایش عملکرد محصول نیز موثر باشد، تصریح می‌کند: استفاده از بذور اصلاح شده در نهایت منجر به افزایش تولید می‌شود.

در رابطه با توزیع بذر نیز رئیس اداره تعاون روستایی ابهر، می‌گوید: با توجه به وجود گندم‌کاران عمده در حوزه عمل شرکت تعاونی روستایی عمیدآباد برنامه‌ریزی برای توزیع بذر گندم در دستور کار قرار داشت.

عباس شاهسونی اظهار می‌کند: با توجه به فصل کشت محصول گندم، برای اولین بار این شرکت اقدام به توزیع انواع بذر گندم آبی و دیم با قیمت دولتی در بین کشاورزان منطقه کرده است.

وی با بیان اینکه با توجه به تقاضای گندم‌کاران ارقام مختلف از جمله آذر دو، هشترود، پیشگام و میهن در حال تامین و توزیع است، ادامه می‌دهد: کل بذر توزیع شده شهرستان ابهر ۸۵۴ تن بوده که ۴۰ تن مربوط به شرکت عمیدآباد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha