• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۲۲:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403081410758
  • خبرنگار : 30147

خراسان رضوی جایگاه چهارم فرونشست زمین در کشور را دارد

خراسان رضوی جایگاه چهارم فرونشست زمین در کشور را دارد

ایسنا/خراسان رضوی در تقویم ملی کشور، چهاردهم آبان به عنوان روز فرهنگ عمومی نام گذاری شده است روزی که در ارتقاء فرهنگ حفاظت از آب تاثیر بسیاری دارد.

در واقع یکی از موضوعات مهم در این عرصه، فرهنگ مصرف به ویژه «آب» است که با توجه به تغییرات اقلیمی و ادامه پدیده خشکسالی از وضعیت نامناسب و نگران کننده نه تنها در استان پهناور خراسان رضوی با بیش از ۶میلیون نفر جمعیت، بلکه در اقصی نقاط کشور برخوردار است.

حسین امامی مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به عنوان یکی از متولیان آب استان در حال حاضر به ۳میلیون و ۳۴۰ هزار نفر جمعیت ساکن در ۹۸ شهر و ۲۹۰۰روستا خدمت‌رسانی می‌کند.

وی اظهار کرد: طی ۶ماه اول امسال ۱۰۹ میلیون مترمکعب آب شرب توسط یک میلیون و ۳۴۶ هزار مشترک شهری و روستایی در استان مصرف شده است. در واقع روزانه ۱۸۲ لیتر آب توسط هر فرد در خراسان رضوی مصرف می‌شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بررسی میزان مصرف آب در بخش کشاورزی به عنوان مصرف کننده ۹۰ درصد منابع آب زیرزمینی این واقعیت را روشن می‌سازد که استخراج آب‌های زیرزمینی به ‌منظور تولید محصولات کشاورزی و باغی آب بر مانند خربزه، هندوانه و چغندرقند به عامل فرونشست زمین در استان تبدیل شده است که جلوگیری از آن اقدام مؤثر و سیاستی منسجم در مدیریت منابع آب زیرزمینی و الزام کشاورزان و باغداران به اصلاح و تغییر الگوی کشت و تولید میوه را می‌طلبد.

امامی تصریح کرد: خراسان رضوی در حال حاضر با کمبود آب به میزان ۲۰۰۰ لیتر بر ثانیه مواجه است و شاید بتوان از خشکسالی، افزایش جمعیت، مصرف بی‌رویه، برداشت‌های بی حد و حصر از منابع زیرزمینی در دیگر بخش‌ها از جمله کشاورزی به عنوان اصلی‌ترین عوامل بروز کمبود آب در استان نام برد.

وی تنش آبی را مهم‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی پیش روی این استان دانست و افزود: بسیاری از روستاها و برخی شهرهای خراسان رضوی به دلیل افت سفره‌های زیرزمینی و کاهش منابع آب شرب از کم‌آبی رنج می‌برند.

وی اظهار کرد: در تابستان امسال و پیک مصرف ۶۱۹ روستای استان با تنش مواجه شدند که در همین رابطه و در ۶ماه اول امسال جمعاً ۱۲۴ هزار مترمکعب آب شرب تانکری به این روستا ارسال و توزیع شد.

وی گفت: با توجه به این آمار و جایگاه چهارم خراسان رضوی در فرونشست زمین در بین استان‌ها و از دست رفتن بخشی از منابع تجدید پذیر آب، ایجاد و توسعه فرهنگ عمومی در حوزه شرب به امری اجتناب‌ناپذیر مبدل شده است؛ چراکه کاهش منابع آب زیرزمینی نه تنها نسل فعلی بلکه به یقین نسل‌های آینده را با چالش‌های جدی مواجه می‌سازد.

وی افزود: اگر فرهنگ را تعیین کننده نحوه تفکر و احساس اعضای جامعه بدانیم می‌توان نتیجه گرفت علاوه بر شرکت‌های آبفا به عنوان متولیان آب،«فرهنگ عمومی» نیز قادر است به عنوان نیروی پیشران فرهنگ تخصصی(سیستم‌های آموزشی و پژوهشی) به عنوان یک عامل قدرتمند و بازدارنده با ورود به این عرصه از جان آب در برابر عوامل ضد «فرهنگ عمومی» مراقبت و در برنامه‌ها و اهداف موردنظر مشارکت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۷ ۱۷:۱۹

اینقدر ازآب های زیر زمینی استفاده اشتباه کردید تا زیر زمین رو هم خشک کردید