اسدالله طاهری حسینخانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به شیوههای تأمین سوخت در استان فارس گفت: از آنجا که میزان تولیدات پالایشگاه شیراز به عنوان تنها پالایشگاه تولیدات فرآوردههای نفتی کفاف نیاز روزانه سوخت استان فارس را نمیدهد، لذا مجبور هستیم که نیاز روزانه سوخت استان را از سایر استانها تأمین کنیم.
وی افزود: این کار به صورت روزانه از طریق تانکرهای سوخت به خصوص از سمت پالایشگاه بندرعباس انجام میشود که خود باعث ایجاد معضلاتی نظیر افزایش قاچاق سوخت، ایجاد ترافیک جادهای و همچنین افزایش احتمال بروز حوادث جادهای میشود.
طاهری حسینخانی بر ضرورت احداث خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی در استان فارس تأکید کرد و افزود: احداث خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی به استان فارس یک طرح ملی و با هزینههای بسیار بالاست که برآورد اولیه آن، مبلغی بیش از ۴۵۰ میلیون یورو است.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی فارس با بیان اینکه احداث این خطوط در شورای اقتصاد کشور در روزهای پایانی دولت سیزدهم تصویب و ابلاغ شد، ابراز امیدواری کرد که در دولت چهاردهم و با همکاری استاندار جدید فارس بتوانیم این پروژه را به ثمر برسانیم.
وی تصریح کرد: یکی از آرزوهای دیرینه مسئولان استان فارس این است که با احداث این خطوط لوله به نقطهای برسیم که هم از بخش زیادی از قاچاق سوخت جلوگیری کرده و هم در هزینههای حمل و نقل صرفهجویی کنیم.
طاهری حسینخانی بیان کرد: انتقال سوخت از طریق تانکر هم هزینههای بسیار بالایی دارد و هم به دلیل بعد مسافت تا بندرعباس، احتمال قاچاق سوخت را افزایش میدهد ضمن اینکه شهرستانهای جنوبی استان مثل لار، لامرد، خنج، گراش، جویم و... که در نزدیکی دریا قرار دارند، انگیزه خوبی را برای قاچاقچیان ایجاد میکنند تا با توجه به فاصله قیمتی سوخت بین قیمت یارانه و قیمت در بازار سیاه، اقدام به قاچاق سوخت کنند، لذا اگر خطوط انتقال احداث شود، بخش زیادی از این نگرانی برطرف خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی فارس در ادامه سخنان خود به برپایی جلسات قاچاق سوخت در استان اشاره کرد و افزود: جلسات قاچاق سوخت به صورت مستمر در سطح استان فارس برپا میشود. همچنین تقریباً به فراخور تخلفاتی که صورت میگیرد، حداقل ماهی یک مرتبه جلسه کمیته تخلفات جایگاههای عرضه سوخت، نفتکشها و سایر موارد برگزار میشود که در آن به تخلفات رسیدگی میشود.
وی ادامه داد: در کنار اینها با سازمانهای موازی که در ارتباط هستیم، نظیر صمت، جهادکشاورزی، راهداری، گاز، آب و... جلسات مشترکی به منظور ایجاد هماهنگی بهتر در رابطه با مسائل مرتبط با قاچاق سوخت برگزار میکنیم و در آن جلسات، موارد منافذی که وجود دارد و ممکن است سوخت به صورت غیرمجاز انتقال یابد، بررسی و مرتفع میشود.
انتهای پیام
نظرات