حسین میرزایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سال ۹۹ در مجلس شورای اسلامی قانون حمایت از اطفال تصویب و به همه دستگاهها از جمله آموزش و پرورش ابلاغ شد، اظهار کرد: این قانون با هدف ارتقا سطح حمایتی از کودکان و نوجوانان در برابر انواع آزارها و سوءاستفادهها و آسیبها طراحی و اجرایی شده است و شامل ۴ فصل و ۵۱ ماده است که به تعریف حقوق کودکان و نوجوانان، شرایط و موقعیتهای آسیبپذیر، و نحوه مداخله و حمایت در مواقع لزوم میپردازد.
وی ادامه داد: این قانون تعهد دولت و جامعه به حمایت از نسل آینده را تایید کرده و مقررات مختلفی را برای اطفال و نوجوانان در زمینههای مختلف اعم از آموزش، بهداشت، امنیت، فرهنگ و ورزش تعیین کرده است.
میرزایی با اشاره به اینکه اجرای طرح قاضی در مدرسه گامی مهم در راستای افزایش آگاهیهای حقوقی دانشآموزان در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی است، متذکر شد: متولیان این امر برای اجرای مطلوب این برنامه در مدارس باید تلاش کنند.
او در ادامه با تشریح دستورالعمل سامانه نماد، بیان کرد: طرح ملی نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان، برای مراقبت از دانشآموزان آسیب دیده و یا در معرض آسیب است و مجری و وظیفه رصد و پایش آسیبها در مدارس، مدیران مدارس هستند، بنابراین باید حتما مدیران با برنامهها و قوانین این طرح آشنا باشند.
میرزایی افزود: سامانه دانشآموزی نماد یا سامانه جامع نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان با نشانی اینترنت namad.medu.ir سامانهای است که از سالها پیش از سوی وزارت آموزش و پرورش برای کنترل و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به دانشآموزان راهاندازی شده است و این برنامه در کل مدارس استان در حال اجرا است.
وی از اجرای طرح همیاران مشاور در سطح مدارس استان خبر داد و گفت: این برنامه یک طرح عملی با اعتقاد به توانمندی دانشآموزان و مشارکت در گسترش خدمات مشاوره و تاکید بر توانمندیها و نقاط مثبت و نگاه آینده به منظور ارتقا سطح روان در مدرسه و جامعه اجرا میشود.
میرزایی با بیان اینکه همیار مشاور دانشآموزی است که از بین دانشآموزان کلاس انتخاب میشود تا در زمینههای مشاورهای آنها را راهنمایی کند، افزود: اثرگذارترین یادگیری از طریق آموزش همسالان اتفاق میافتد و استفاده از توانمندی دانشآموزان در رشد خویش و سایر همتایان امری ضروری است که به این مهم نیز در سطح استان از طریق اجرای طرح همیاران مشاوره توجه شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزش و پرورش استان زنجان یادآور شد: امسال غربالگری دانشآموزان در پایههای هفتم، هشتم، دهم و یازدهم توسط دانشآموزان و رصد و پایش توسط مدیران از ۱۲ آبان شروع شده است. هچنین غربالگری دانشآموزان ابتدایی در پایههای اول، سوم و پنجم نیز توسط آموزگاران عزیز در نیمسال دوم اجرا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات