سیدعماد شاهرخی در گفتوگو با ایسنا افزود: با ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی، برش شهرستانی الگوی کشت تهیه و به شهرستانها اطلاع رسانی داده شد. برای تمام شهرستانها بدون استثنا مشخص شده که امسال کشت چه محصولی را انجام دهند و چه میزان گندم، جو، دانههای روغنی، گیاهان دارویی باید کشت شود و این اقدام براساس الگوی کشتی بوده که وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: با لطف خدای متعال بارش رحمت الهی را به اندازه کافی با پراکنش مناسب در استان داشته و شکرگزار هستیم.
او ادامه داد: در حوزه جهش تولید در دیمزارها با توجه به اینکه عمده اراضی ما بصورت دیم است، در سال اول ۳۵۰ هزار هکتار، سال دوم ۳۷۰ هزار هکتار و امسال ۴۳۵ هزار از اراضی دیم که تقریبا کل اراضی دیم تحت پوشش این طرح جهش تولید قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این طرح با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام اجرا میشود، اضافه کرد: از اقداماتی که تاکنون در این طرح انجام شده میتوان به اعطای یکسری ادوات را با تسهیلات قرضالحسنه ۴ درصد به کشاورزان را نام برد. برای مثال از طرف ما ۱۰۰ ملیون تومان به کشاورز پرداخت و سهم ۵۰ میلیون تومانی کشاورز می تواند یک دستگاه کشت مستقیم خریداری کند.
شاهرخی تصریح کرد: طی سه سال گذشته ۴۴۶ انواع ادوات و دنباله بند توسط کشاورزان خریداری شده بطوری که در تمام استان عمدتا کشاورزی با گاوآهن سه خیش کار نمی کند بلکه با ادوات جدید کار کشت صورت میگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: گاوآهن سهخیش رطوبت و بافت خاک را تا نیم متر از بین میبرد، اما ادوات جدید بین ۵ تا ۷ سانتی متر خاک را با باقیمانده کاه و کلش زمین مخلوط و تبدیل به مواد آلی می کند و مناسب کشت دانه میشود.
وی یکی از مولفههای مهم کشاورزی را انتقال دانش فنی به مزارع برشمرد و اضافه کرد: امروزه برای هر اقلیمی رقم مناسب آن اقلیم مشخص شده است.
شاهرخی عنوان کرد: با توجه به اقلیم منطقه و ارتباطی که با هواشناسی وجود دارد و جلسه هفتگی ستاد هواشناسی در محل مدیریت ترویج برگزار و بر اساس پیش بینیهای دما و بارندگی، توصیه های مورد نظر به کشاورزان داده میشود.
وی گفت: محققین و اساتید مرکز تحقیقات بعنوان کارشناس معین در هر مرکز خدماتی بکار گرفته و با همکاری کارشناس پهنه با کشاورزان در ارتباط مستقیم هستند و اطلاعاتی از قبیل زمان کاشت، داشت و برداشت و نکات تغذیهای مانند زمان کوددهی را بر اساس تحقیقات بروز در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
شاهرخی خاطرنشان کرد: با این اقدامات خوشبختانه تولید ما ۴/۳ برابر شده درحالی که تولید کشور ۳ برابر شده است و با توجه به وضعیت آب و هوایی مناسبی که در استان وجود دارد، میانگین برداشت گندم در اراضی آبی استان ۵/۵ تن بوده درحالی که این در کشور ۴/۵ تن است.
وی افزود: در اراضی دیم میانگین برداشت استان ۱.۸ تن و در کشور بین ۱.۳ و ۱.۴ تن است.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه دورریز محصولات کشاورزی، کار خیلی دقیق و علمی در استان صورت نگرفته که میزان دورریز مشخص باشد، تاکید کرد: طبق آمار کشوری حدود ۳۰ درصد محصولات در مراحل مختلف بعنوان دورریز از بین میروند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: بخشی از دورریز در زمان برداشت محصول است، که سال گذشته با یک خلاقیت و نوآوری که شاید بعنوان اولین استان در کشور صورت گرفت، کلاس آموزشی یک روزه بصورت تئوری و عملی، برای کلیه کارشناسان پهنه برگزار و موظف شدند در طول روز حداقل یکبار کمباینی که در پهنه فعالیتشان است را بازرسی و وضعیت دورریز بررسی و در صورت دورریز بیش از حد، هد کمباین را تنظیم کنند.
شاهرخی تصریح کرد: چگونگی تنظیم هد به کارشناسان آموزش داده شده و همچنین سیستم ارجاعی را قرار دادیم که اگر کارشناسی نتوانست هد را تنظیم کند، سه نفر از کارشناسان و اساتید مجرب استانی که دانش آموخته رشته مکانیزاسیون و مدرس این دورهها هستند به آن منطقه مراجعه و هد را تنظیم کنند که طبق بازدیدی که چند روز پیش در منطقه پل هرو بعمل آمد مشاهده شد که کارشناس ما در حال انجام فعالیت بود.
انتهای پیام
نظرات