• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403082316809
  • خبرنگار : 50037

یک مسئول:

گربه جنگلی در همدان در معرض تهدید و انقراض نیست

گربه جنگلی در همدان در معرض تهدید و انقراض نیست

ایسنا/همدان رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌ وحش حفاظت محیط‌زیست استان همدان گفت: کم دیده شدن گونه گربه جنگلی در مناطق حفاظت شده و آزاد استان صرفا دلیل بر کمیاب بودن و یا انقراض آن در استان همدان نیست.

علیرضا محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سیاهگوش بزرگترین گربه‌سانان و گربه جنگلی و گربه وحشی نیز دو عضو بعدی این خانواده هستند که در زیستگاه‌های استان مشاهده و ثبت شده‌اند.

وی با بیان اینکه گربه جنگلی جمعیت خوب و قابل قبولی در استان همدان دارد، افزود: اگر گربه جنگلی کم دیده می‌شود علت آن این است که گربه‌سانان جزو گونه‌های بسیار محتاط بوده و اکثرا شب‌ها فعال هستند به‌گونه‌ای که بیشترین فعالیت آنها در ساعات پایانی روز و اوایل صبح است.

محمدی ادامه داد: گربه جنگلی در سطح استان همدان علاوه بر مناطق حفاظت شده در مناطق آزاد استان هم وجود دارد و معمولا توسط همکاران محیط‌بان و یا افراد علاقمند که وقت زیادی برای مشاهده گونه‌های جانوری می‌گذارند مشاهده می‌شود.

محمدی با بیان اینکه تپه ماهورها با پوشش بوته‌ای و درختچه‌ای مناسب و نیز پوشش گیاهی حاشیه تالاب‌ها با توجه به امکان استتار حیوان برای شکار و حفظ امنیت از مکان‌هاییست که توسط این گونه جانوری انتخاب می‌شود، گفت: مشاهده گوشتخواران به‌ویژه گربه‌سانان مستلزم حوصله و صرف زمان بسیار است تا پس از شناخت زیستگاه حیوان و استتار مناسب موفق به مشاهده آنها شویم.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌ وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان همدان با بیان اینکه گربه جنگلی در استان همدان جمعیت خوبی را  دارد، تصریح کرد: البته این نوع گونه جانوری به نسبت برخی گونه‌های جانوری دیگر از جمله سگ‌سانانی نظیر شغال جمعیت کمتری دارد اما خوشبختانه به علت وجود شرایط مناسب زیست آن در اکثر مناطق استان، جزو گونه‌های در معرض تهدید و انقراض نیست.

وی ادامه داد: این حیوان به ویژه در فصل زمستان و کم شدن منابع غذایی در طبیعت به سمت سکونتگاه‌های انسانی به‌ویژه روستاها جذب می‌شود که ضمن اعلام این نکته که گربه وحشی هیچ خطری برای انسان ندارد، می‌توان با نصب حصار و پوشش مناسب محل نگهداری طیور که به عنوان طعمه راحت آنها شناخته می‌شود از نفوذ آنها جلوگیری کرد.

محمدی با بیان اینکه پلنگ و خرس قهوه‌ای از جمله گونه‌های جانوری بوده که طی ۵۰ سال گذشته در استان همدان دیده نشده بود، خاطرنشان کرد: سال گذشته پس از سال‌ها برای نخستین بار خرس قهوه‌ای در منطقه گرین نهاوند مشاهده شد ضمن اینکه امسال نیز گزارش‌هایی از مشاهده شدن خرس قهوه‌ای را داشتیم که تایید نشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه کیفیت مطلوب زیستگاه‌های نیمه جنوبی استان شرایط مناسبی برای حضور انواع گونه‌های جانوری را فراهم کرده است، گفت: همچنین احتمال گدار(جابه‌جایی) حیات وحش از مناطق حفاظت شده استان‌های همجوار به استان همدان نیز وجود دارد بنابراین احتمال زیست پلنگ نیز در مناطق حفاظت شده استان وجود دارد که با توجه به مهارت این گونه وحشی در استتار، تاکنون مشاهده نشده است.

وی افزود: در همین رابطه اداره کل حفاظت محیط زیست همدان در نظر دارد با نصب دوربین‌های تله‌ای نسبت به شناسایی این گونه‌های ارزشمند و ثبت آن اقدام کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha