روحالله حسنی امروز (چهارشنبه ۲۳ آبان ماه) در دومین همایش ملی و جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری در زنجان، اظهار کرد: گسترش فعالیتهای اصلاح نژاد دام، مشکلات کشور در حوزه تولید گوشت قرمز را برطرف میکند و در استان زنجان که خاستگاه اصلی این نژاد بوده، فعالیتهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی تصریح کرد: عملیات اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان از دهه ۸۰ آغاز و زحمات زیادی برای به ثمر رساندن آن توسط بخش دولتی، خصوصی و دانشگاهی کشیده شد. نتیجه این تلاشها در جهت تثبیت ژن چند قلوزایی در قالب جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری دنبال میشود.
حسنی عنوان کرد: استان زنجان به واسطه فعالیت بخش خصوصی و دانشگاهی آماده است در تثبیت این ژن در سایر استانها نقشآفرینی کند؛ چرا که با گسترش فعالیتهای اصلاح نژادی مشکلات کشور در حوزه تولید گوشت قرمز نیز بر طرف میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز در این همایش، گفت: گوسفند افشاری در وسعتی قریب به ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع در بین استانهای زنجان و قسمتی از استانهای آذربایجان غربی و شرقی و کردستان پراکنده است.
محمدعلی صادقی افزود: در راستای دومین جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری بیش از ۸۰۰ راس قوچ در داخل استان زنجان و در بیش از ۵۵۰ گله و بیش از ۳۰ راس قوچ در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، خراسان رضوی و لرستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: در نهایت پس از ارزیابی انجام شده حدود ۶۰ راس قوچ برتر برای حضور در مرحله نهایی جشنواره انتخاب شدند.
انتهای پیام
نظرات