• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۲۲:۰۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403082317398
  • خبرنگار : 71660

انتصاب‌های دولت جدید ترامپ چه معنایی برای اوکراین دارد؟

انتصاب‌های دولت جدید ترامپ چه معنایی برای اوکراین دارد؟
سرباز اوکراینی

رسانه آمریکایی گزارش داد همزمان با انتصاب افراد در دولت جدید رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، تب‌وتابی در دل مقامات اوکراینی به راه افتاده و انتخاب‌های «دونالد ترامپ» را با تمرکز بر آینده جنگ در کشورشان بررسی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، «مایکل والتز» به عنوان مشاور امنیت ملی و «مارکو روبیو» برای مقام تصدی وزارت خارجه آمریکا از تازه‌ترین انتصاباتی هستند که توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است؛ قانونگذارانی که به دکترین سیاست خارجه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا مبنی بر «اول آمریکا» پایبند بوده‌اند اما در عین حال موضع خصمانه و جنگ‌طلبانه‌ای علیه چین، روسیه و ایران دنبال می‌کنند. با این حال، انتخاب چنین افرادی چه معنایی برای اوکراین و چه تاثیری بر روند جنگ این کشور اروپایی خواهد داشت؟

نشریه پالتیکو در گزارشی با اشاره به رویکردهای روبیو و والتز می‌نویسد: «روبیو و والتز به بسته‌های کمکی آمریکا برای اوکراین یا رای منفی داده‌اند و یا آنها را زیر سوال برده‌اند. البته هدف آنها شکست اوکراین نیست زیرا اتفاقا سیاستمداری مانند والتز پیشتر پیشنهاد داده که آمریکا باید محدودیت‌های مربوط به استفاده از تسلیحات دوربرد برای حمله به عمق خاک روسیه را بردارد؛ اقدامی که دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا هنوز انجام نداده اما آنها صرفا به مسئله داخلی کشورشان فکر و احساس می‌کنند که ایالات متحده بودجه کافی به مرزهای جنوبی‌ اختصاص نداده است.»

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین مدت‌هاست تقاضای استفاده از موشک‌های دوربرد در حمله به خاک روسیه را عنوان کرده و مدعی شده که این اقدام می‌تواند به پیروزی اوکراین منجر شود اما «جو بایدن» از رویارویی مستقیم با روسیه و پاسخ احتمالی این کشور به چنین اقدامی واهمه دارد و به همین دلیل هنوز به درخواست رئیس‌جمهور اوکراین پاسخ مثبت نداده است.

«دانیل وایدیچ» کارشناس سیاست خارجی جمهوری‌خواه و رئیس شرکت «یورک‌تاون سولوشنز» که با نهادها و مقامات اوکراینی رایزنی می‌کند، می‌گوید: «تاکنون به دلیل انتصاب چنین افرادی به‌خصوص مشاور امنیت ملی، خیال کی‌یف تاحدی آرام و راحت است. کسانی که روایت‌های اضطراب‌آلود را در کی‌یف پیش می‌برند، برای اهداف شخصی چنین کاری می‌کنند و به اوکراین ضربه می‌زنند.»

این اظهار نظر توسط سه تن از مقامات سابق دونالد ترامپ که حامی کمک‌های واشنگتن به کی‌یف هستند نیز منعکس شده است.

انتصاب‌های دولت جدید ترامپ چه معنایی برای اوکراین دارد؟
دیدار اخیر ترامپ و زلنسکی در نیویورک در ماه سپتامبر

یکی از مقامات سابق ترامپ که با کارزار او و تیم انتقالی در تماس است، می‌گوید: «خطاب به کسانی که نگرانند ترامپ به اوکراین خیانت کند؛ من فکر می‌کنم اولویت اصلی او تلاش و یافتن نوعی صلح عادلانه است.»

پالتیکو در این راستا حدس می‌زند که سیاستمداری مانند والتز رویکرد ضد روسی خواهد داشت اما تا زمانی که برنامه ترامپ برای اوکراین علنی نشود، مشخص نیست که دقیقا چه اتفاقی برای اوکراین رخ خواهد داد.

اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال جنگ خواهد شد و وضعیت این کشور هم‌اکنون در وضعیت سخت‌تری نسبت به قبل قرار دارد. این درحالیست که اروپا چشم خود را به «دونالد ترامپ» دوخته و منتظر است تا ببیند این رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده چگونه می‌تواند به جنگ اوکراین خاتمه دهد.

برخی مقامات نسبت به آینده اوکراین بدبین هستند

این رسانه آمریکایی در این گزارش می‌نویسد: «انتصاب‌های جدید ترامپ نشان می‌دهد که این افراد از سرکوب شدیدتر صادرات انرژی روسیه حمایت خواهند کرد زیر والتز اخیرا دولت بایدن را به دلیل عدم اعمال اقدامات بیشتر علیه صادرات نفت و گاز روسیه به باد انتقاد گرفت.»

طبق تحلیل پالتیکو، اگرچه برخی از قانونگذاران اوکراینی امیدوارند که انتخاب افرادی همچون روبیو و والتز می‌تواند با اوضاع کنونی اوکراین احساس «همدردی» کند اما آنها در عین حال اذعان می‌کنند که توجیه ایالات متحده برای کسب کمک‌های نظامی و اقتصادی بیشتر «سخت و دشوار» خواهد بود.

انتصاب‌های دولت جدید ترامپ چه معنایی برای اوکراین دارد؟
«مارکو روبیو» و «دونالد ترامپ»

«ایرینا گراشچنکو» نماینده اوکراینی در پارلمان در صفحه فیسبوک نوشت: «روبیو بارها به اوکراین سفر کرده و علنا از جمهوری‌خواهانی که نسبت به نیاز اوکراین برای کمک حس شک و تردید داشته‌اند، انتقاد کرده است.»

برخی افراد و مقامات اوکراینی هم دیدگاه کاملا بدبینی به آینده این کشور دارند. برای مثال، «تیموفی میلوانوف» رئیس دانشکده اقتصاد کی‌یف و وزیر سابق اقتصاد اوکراین در شبکه‌های اجتماعی خود استدلال می‌کند: «فشارهایی علیه اوکراین برای مذاکره با روسیه به خاطر برقراری صلح وجود خواهد داشت، شرایط سختی برای دریافت کمک‌ها اعمال خواهد شد و سطح کمک‌ها احتمالا به میزان قابل توجهی کاهش یابد و در مقابل، ایالات متحده خواستار مشارکت بیشتر اروپا در حمایت از اوکراین خواهد شد.»

پالتیکو در پایان این گزارش می‌نویسد: «برخی مقامات اوکراینی و ناتو می‌ترسند که هرگونه توافقی که ترامپ به میان خواهد آورد، به پایان جنگ اوکراین منجر نشود و صرفا زمانی برای تجدید قوای روسیه بدهد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha