• چهارشنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403083022700
  • خبرنگار : 50664

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

تولید بیش از ۵۰۰۰ تن انواع آبزیان در خراسان رضوی

تولید بیش از ۵۰۰۰ تن انواع آبزیان در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه طی ۶ ماه نخست سال جاری ۵۵۰۰ تن انواع آبزیان در خراسان رضوی تولید شده است، گفت: طی سال گذشته ۱۳ هزار و ۲۰ تن انواع آبزیان در استان تولید شده و میزان سرمایه‌گذاری موجود در این صنعت در استان حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال است.

مجید طاهرپور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه طی ۶ ماه نخست سال جاری ۵۵۰۰ تن انواع آبزیان در خراسان رضوی تولید شده است، اظهار کرد: طی سال گذشته ۱۳ هزار و ۲۰ تن انواع آبزیان در استان تولید شده و میزان سرمایه‌گذاری موجود در این صنعت در استان حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال است.

وی با بیان اینکه در خراسان رضوی ۱۴۷۷ نفر به طور مستقیم در این صنعت اشتغال دارند، اضافه کرد: میزان اشتغال غیر مستقیم در حوزه تولید آبزیان در استان به ۴۵۰۰ نفر می‌رسد.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان به اجرای طرح‌های حمایتی جهت جلوگیری از افزایش قیمت آبزیان اشاره کرد و گفت: توسعه زنجیزه‌های ارزش تولید آبزیان، ایجاد مراکز زنده‌فروشی و بسته‌بندی ماهی در کنار مزارع برای عرضه مستقیم و با کیفیت ماهی به مصرف‌کنندگان و ایجاد تنوع گونه‌ای در آبزیان پرورشی و معرفی گونه‌هایی با بازدهی بالا نظیر تیلا پیلا ازجمله این طرح‌های حمایتی به شمار می‌رود.

طاهرپور با بیان اینکه هم اکنون سرانه مصرف ماهی در استان ۷.۳ کیلوگرم است، اضافه کرد: شاهد واردات ماهی به استان خراسان رضوی هستیم که عمده آن از جنوب و بخش کمی نیز از استان‌های ساحلی دریای خزر صورت می‌گیرد، به طوری که در سال ۱۴۰۲ میزان ۲۱۰ تن ماهی به استان وارد شده است. البته این میزان واردات فقط مربوط به ورود ماهی تازه و منجمد است و علاوه بر آن مقدار قابل ملاحظه‌ای انواع کنسرو آبزیان به استان وارد می‌شود که آمار دقیقی از آن وجود ندارد.

وی در خصوص وضعیت فرهنگ آبزی‌مصرفی عنوان کرد: در سالیان اخیر به دلیل اطلاع‌رسانی به مردم از طریق صدا و سیما، اینترنت و جراید و ... آگاهی مردم نسبت به مصرف آبزیان افزایش یافته و مردم رغبت بیشتری برای مصرف آبزیان نشان می‌دهند.

طاهرپور با اظهار تأسف از مصرف کم آبزیان در سبد خانوار خاطر نشان کرد: دلایل مختلفی در این خصوص وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها قیمت بالای آبزیان است. با توجه به اینکه اقلام نهاده‌های اولیه برای صنعت آبزی‌پروری از خارج کشور وارد می‌شوند با نوسانات ارزی، قیمت تمام شده تولید آبزیان در سال‌های اخیر افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است و همین علت اصلی کاهش مصرف محسوب می‌شود. کمبود صنایع فرآوری و عمل‌آوری آبزیان در استان و کمبود تنوع محصولات آماده طبخ و عدم آشنایی با روش‌های مختلف طبخ آبزیان از جمله دلایل دیگر مصرف کم آبزیان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha