در مسیر رفتن برای بازدید از معدن میدوک، تعدادی از مردم در کنار جاده ایستاده بودند تا استاندار را ببینند، اما خودروهای حامل استاندار و همراهانش از کنار آنها گذشتند و در جمع مردم قرار نگرفتند که استاندار بعد از بازدید، در مسیر علت تجمع را جویا شده و در زمان بازگشت در جمع روستاییان حضور یافت.
به گزارش ایسنا، استاندار پشت به تندیس کارگر معدن ایستاده و مردم روستا هر کدام چیزی میگویند و همهمه زیاد است و به همین دلیل مشخص نمیشود چه میگویند. البته چند نفری در جمع معترضان یونیفرم شرکت مس به تن داشتند.
همهمه مردم روستا زیاد است و یک جوان با کتوشلوار مرتب که از اهالی روستا است، همه را به آرامش دعوت میکند و میخواهد که سکوت را رعایت کنند تا بتواند حرف مردم را به استاندار و مدیرعامل شرکت ملی مس بگوید و در همان ابتدا میگوید که هیچ حکم و سمتی ندارد و فرزند روستای میدوک است و به درخواست مردم، صحبت میکند.
این جوان با دستش جادهای که به سمت معدن میرود را نشان میدهد و میگوید جادهای را در راستای توسعه معدن در نظر گرفتند و این جاده از وسط روستا میگذرد و دو رشته قنات روستای میدوک دقیقاً از زیر این جاده عبور میکند و اگر باند دوم جاده احداث شود، طرح هادی روستا از بین میرود و اگر خط آب رد شود، عملاً حیات دو قنات را از دست میدهیم.
او توجه به روستای میدوک را خواسته همه اهالی اعلام میکند و میگوید که روستای میدوک مانند نگینی میماند که روی رکاب مس است و در زمان قدیم کارشناسانی که برای پی جویی معدن میدوک به این منطقه میآمدند، در خانه اهالی این روستا استراحت میکردند.
نماینده مردم میدوک از خواستههای مردم روستا میگوید و ادامه میدهد که روستای میدوک کاملاً در حال نابودی است و باید آبادی خود را حفظ کنیم و کف معدن میدوک حدود ۱۰۰ متر از بستر قناتهای این روستا پایینتر رفته و آب از کف معدن برداشت و در جاهای دیگر استفاده میشود.
او ادامه میدهد که خواسته مردم این است که بخشی از این آب را به روستا بدهند، اما مس ترس از این دارد که مردم روستا آبادی درست کنند و از اینجا نروند. حرف مردم این است که قرار نیست تا ۳۰ سال دیگر که میخواهیم در این منطقه زندگی کنیم ما را در تنگنا قرار دهید تا از اینجا خارج شویم.
سرویس بهداشتی محل کار کارگران بومی
«باید یک بسته توسعهای برای معدن تعریف شود. یک پارچه آبادی در حوزه تملک شماست و مردم در آن بسته دیده شوند. دو سال پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که در راستای دادن خدمات به روستای میدوک و لاتلا، تعدادی نیرو جذب میکنم. اما نیروهایی که از این دو روستا جذب کردند، در قسمت خدمات عمومی و سرویس بهداشتیهای مس بردند.» این بخشی از سخنان نماینده مردم میدوک با استاندار کرمان و مدیرعامل شرکت ملی مس بود.
او ادامه میدهد که به مردم روستای لاتلا گفتهاند که روستای خود را بفروشید تا شغلتان را به خدمات فنی، ارتقا دهیم و آیا چنین پیشنهادی در شأن شرکت مس است؟
به گفته نماینده مردم روستای میدوک شهربابک، تاکنون چند استاندار به این منطقه سفر کردهاند و به مردم روستا احترام گذاشتند.
در همین زمان استاندار را به مردم معرفی میکند که او فرزند شهید حاج یدالله طالبی و زاده چترود است و با مردم کرمان غریب نیست و اصالتاً ریشه کرمانی دارد که در همین زمان استاندار کرمان گفت «زاده کوهبنان هستم» و در ادامه نماینده مردم میدوک میگوید، استاندار یزدی نیست که طالبی اصلاح میکند و میگوید یزدی هم هستم.
نماینده مردم میدوک از سردرگمی اهالی روستا میگوید که نمیدانند شرکت مس میخواهد با آنها چکار کند که در این حین استاندار مطلبی میگوید که صدایش شنیده نمیشود و فقط در جوابش، نماینده مردم میگوید که ما خسته نشدیم و همهمه دوباره زیاد میشود و سپس بانوی جوانی با صدای بلند میگوید بگذارید آقای محمدی صحبت کند.
استاندار کرمان همان لحظه رو به آقای محمدی میگوید، «صبر کن صبر کن» و دستش را روی دست نماینده مردم میدوک میگذارد و میگوید او به نمایندگی مردم به خوبی صحبت کرد و از یک ساعت قبل دارد از مشکلات شما به ما میگوید و رو به مدرس خیابانی مدیرعامل صنایع مس ایران گفت به وضعیت اشتغال کسانی که در معدن هستند رسیدگی کنید و همان لحظه مدرس خیابانی میگوید که اسامی کسانی که بیکار هستند را به من بدهید و در بخش فنی به کار گرفته میشوند (هم افراد جدید و هم افرادی که از قبل در بخش خدمات عمومی هستند).
استاندار کرمان در پاسخ به مشکل جاده نیز میگوید: باید در ابتدا بحث تملک اینجا حل و سریعتر تعیین تکلیف شود و اگر قرار نیست تملک شود، برای رفع مشکلات آب و جاده اهالی این روستا تدبیری اندیشیده شود.
جوان میدوکی سخنان استاندار را قطع میکند و میگوید که تعریف ما از اشتغال این است که بیمه شویم. بررسی کنید که چند درصد از فرزندان این روستا در سختترین شرایط در شرکتهای اقماری کار میکنند و به ناچار چند پارچه آبادی در طرح توسعه معدن، میروند و پیشنهاد میدهیم که در آزمونهای استخدامی مس، سهمیهای به مردم بومی این مناطق داده شود.
در اینجا یک خانم سالخورده سوژه عکس یکی از عکاسان شده بود و استاندار هم از ابتدای حضور در جمع مردم با چرخش آهسته سرش به چپ و راست، روستا را مینگریست. معاون اقتصادی استاندار نیز روبهروی استاندار و در کنار مردم ایستاده است. عکاسان و فیلمبرداران همه روی دیوارههای سکوی بلندی که داخل آن گلکاری شده ایستاده و عکاسی و فیلمبرداری میکنند.
زمین به شرط کار
استاندار کرمان سخن نماینده مردم میدوک را قطع میکند و میگوید که مدیرعامل مس نکته جالبی گفتند که فرزندان کسانی که املاک آنها تملک میشود، تحت پوشش مس قرار میگیرند، ولی همان لحظه خانمی میگوید همه اینها الکی است و در این لحظه فردی قد بلند با یونیفرم کارکنان مس چیزی در گوش مدرس خیابانی میگوید و بعد بلند میگوید که مصوبه داریم که هر جا که مردم زمینهای خود را واگذار کنند فرزندانشان استخدام میشوند که صدای همه بلند میشود و دهیار دستش را بالا میگیرد و میگوید اجازه دهید من صحبت کنم.
یکی از جوانان با صدای بلند میگوید که آیا کسانی که از مناطق دیگر آمدهاند هم زمین به ازای کار به شما دادهاند؟ ترجیح میدهم که کشاورزی کنم تا کارگری.
این نماینده جوان میگوید که ما در معدن میدوک خون دادیم و پدربزرگان ما برای توسعه معدن جانشان را اهدا کردهاند و از استاندار درخواست کرد که پیگیر مطالبات مردم باشد و یک بار برای همیشه این مشکل حل شود.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم میدوک و دهیار میدوک چندین بار از اینکه محمدعلی طالبی در جمع آنها حضور یافته و برایشان احترام قائل شده، تشکر کردند.
انتهای پیام
نظرات