حسن پیمانی یکشنبه ۱۱ آذر در جلسه گرامیداشت هفته صنعت بیمه، ضمن تبریک ۱۳ آذر ماه روز صنعت بیمه و همچنین گرامیداشت هفته بیمه (۷ - ۱۳ آذر ماه)، با اشاره به اینکه صنعت بیمه در کنار بورس و بانک به عنوان یک ضلع مهم مالی کشور، هنوز جایگاه خود را به درستی پیدا نکرده است، تأکید کرد: امروز با وجود تمام موانع و مسائل، تکلیف ما در زمینه توسعه صنعت بیمه بیشتر و مهمتر است.
وی افزود: بیمه نقش بی بدیلی در تامین آرامش و امنیت جامعه در هنگام رویارویی با حوادث دارد، اما هنوز بخش زیادی از افراد جامعه از مزایای بیمههای گوناگون بی اطلاع هستند بنابراین به منظور آگاهی بیشتر مردم از خدمات صنعت بیمه و تعامل گسترده با نهادها و ارگانهای حاکمیتی در هفته بیمه برنامههای مختلفی با همکاری سندیکای بیمهگران استان و شرکتهای بیمه برگزار میشود.
وی همچنین با اشاره به نقش اشتغالزایی صنعت بیمه علاوه بر نقش اصلی آن، گفت: حضور ۳۰۰۰ فعال در این صنعت در استان همدان بهویژه در بخش شبکه فروش حاکی از ظرفیتهای بالای این صنعت در حوزه ایجاد اشتغال است.
پیمانی تصریح کرد: شرکتهای بیمه میبایست در ارائه خدمات به مردم از طریق الکترونیکی کردن امور بیمهای از زمان دریافت بیمهنامه تا پرداخت خسارت، تکریم ارباب رجوع به هنگام مراجعه افراد به نمایندگیهای شرکت بیمه و رسیدگی سریع به شکایات افراد در سرپرستی یا نمایندگیهای بیمه سرعت عمل بیشتری را داشته باشند.
وی همچنین پیادهسازی مقدمات لازم برای صدور بیمه شخص ثالث بر اساس «رانندهمحوری» را یکی دیگر از اقدامات مهم در بیمه مرکزی خواند و یادآور شد: بحث صدور بیمهنامه بر اساس میزان ریسک راننده و «راننده محوری» یکی از بحثهای رایج در دنیا بوده که در ایران نیز مقدمات پیادهسازی آن انجام شده است.
پیمانی خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای مشترک پیش رو با همکاری سندیکای بیمهگران استان این است که بتوانیم سرمایهگذاری شرکتهای بیمه را به سمت محلی و استانی سوق دهیم و معتقدیم که بخشی از پرتفوی شرکتها باید در استان حفظ و سرمایهگذاری شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان گفت: از سال ۱۴۰۱ برای اولین بار در کشور کارنامه عملکردی برای شرکتهای بیمه طراحی کردیم و بهصورت مستمر و فصلی شرکتها در ارائه خدمات به مردم پالایش و ارزیابی میشوند.
پیمانی همچنین با اشاره به اینکه در سال گذشته نزدیک به ۳۵۰۰ میلیارد تومان حق بیمه تولید شده است، گفت: این مبلغ نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است. همچنین در سال ۱۴۰۲ با رشد ۶۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان توسط شرکتهای بیمه خسارت پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه کشور ۲.۱۴ است، خاطرنشان کرد: استان همدان با ضریب نفوذ ۲.۱۰ در رده ۱۲ کشور قرار دارد و نیاز است اقدامات موثری در راستای افزایش ضریب نفوذ بیمه در استان صورت گیرد.
پیمانی همچنین از ایجاد سامانه «کروکی برخط» خبر داد و گفت: صنعت بیمه کارهای بزرگی را همکاری با نیروی انتظامی به انجام رسانده که«کروکی بر خط» یکی از این اقدامات است که با تحقق این سامانه در نوروز امسال مشکلات زیادی را از جامعه، صنعت بیمه و نیروی انتظامی حل شده است.
پیمانی همچنین با اشاره به اینکه ابتدای امسال ۵۲ نقطه حادثهخیز شناسایی شده که رفع ۲۲ نقطه در دستور کار است، یادآور شد: در سال گذشته با پیگیریهای انجام شده مقرر شد بیمه مرکزی ۲۰ هزار میلیارد ریال در پروژه راهآهن همدان _ملایر سرمایهگذاری کند.
وی همچنین به ضرورت بازنگری در بیمهنامه شخص ثالث اشاره و تصریح کرد: بیمه شخص ثالث فعلی نیازمند دو بازنگری در بخش اُفت قیمت و مبحث خودوری متعارف است که مردم را دچار مشکل ساخته است و نقش مجلس شورای اسلامی در رفع این امر بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: حذف نسخ کاغذی و الکترونیکی در صدور و پرداخت انواع بیمهنامهها از مواردیست که در رفع بسیاری از مشکلات و دغدغههای مردم پیرامون صنعت بیمه موثر است.
انتهای پیام
نظرات