به گزارش ایسنا، حجت الاسلام حسین قبادی در سومین همایش کشاورزی پایدار و روز جهانی بدون سم که روز سه شنبه ۱۳ آذر در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد گفت: کشاورزی در کشور نسبت به گذشته جایگاه مهم و ویژهای یافته است؛ به طوری که امروزه ما تولید کننده ۸۴ میلیون تن محصول زراعی در سطح ۱۲.۵ میلیون هکتار، تولید کننده ۲۳ میلیون تن محصولات باغی در سه میلیون هکتار، ۱۵.۵ میلیون تن دام و طیور و یک میلیون تن در حوزه شیلات هستیم.
وی افزود: مجموعا ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی در سطح کشور تولید میشود. بر این اساس به خودکفایی ۷۸ درصدی در بخش کشاورزی و تولید محصول دست یافتهایم و ۲۲ درصد به محصولات کشاورزی وابستگی داریم.
حجت الاسلام قبادی ادامه داد: ابر چالشی که در کشاورزی در آینده با آن مواجه خواهیم بود، کمبود محصولات کشاورزی است. بر اساس برآوردها در سال ۱۴۳۰ در کشور ۱۰۳ میلیون نفر جمعیت خواهیم داشت که برای نیازهایی غذایی آنها باید ۱۸۰ میلیون تن محصول تولید شود. در حالی که در سطح دنیا جنگ بر سر غذا خواهد بود و از طرفی نمیتوانیم سطح را گسترش دهیم.
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی البرز در ادامه این مراسم اظهارکرد: در حال حاضر از ۱۸ میلیون هکتار زمین تقریبا ۸.۵ میلیون هکتار آن قابل کشت است که حدود ۶.۵ میلیون هکتار آن قابل بهره برداری اصلی است و میتوان از آن استفاده کرد. با تهدیدهای اقلیمی و انسانی که وجود دارد، این سطح در حال کاهش است و با این شرایط هم باید به رقم مورد نظر در افزایش تولید محصولات کشاورزی دست پیدا کنیم و به خودکفایی ۱۰۰ درصدی برسیم.
حجت الاسلام قبادی درباره راهکارهای رسیدن به تولید و خودکفایی در بخش کشاورزی بیان کرد: برای تحقق این امر دو راهکار آموزش به کشاورزان و استفاده از دانش شرکتهای دانش بنیان را برای افزایش راندمان در پیش رو داریم که این یک تلاش مضاعف میخواهد تا ضمن قرار گرفتن در مسیر پیشرفت با بحران مواجه نشویم.
وی گفت: ظرفیتهای زیادی در زمینه توسعه کشاورزی در کشور وجود دارد، از ۱۳ اقلیم در دنیا، ۱۱ اقلیم را در کشور داریم. از طرفی ۸۵۰۰ گونه گیاهی در کشور وجود دارد که ۲۳۰۰ گونه آن فقط مختص در ایران است.
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی البرز با اشاره به ظرفیتهای آبی و اراضی کشاورزی کشور اظهار کرد: کشور ما از آب و هوای مناسب و زمینهای حاصلخیزی برخوردار است که اگر بخواهیم شرایط را به نفع مردم و کشور در حوزه کشاورزی مناسب کنیم، راه آن رسیدن به کشاورزی پایدار خواهد بود.
وی افزود: کشاورزی پایدار متضمن امنیت غذایی پایدار و سالم است و مسیر آن هم از مسیر عملکرد، دانش اساتید و دانش پژوهان بخش کشاورزی میگذرد و باید استان البرز نقش خود را در این زمینه همچنان به خوبی ایفا کند.
انتهای پیام
نظرات