به گزارش ایسنا، مهندس سهیلا نیلویل در این باره اظهار کرد: این بهروزرسانی شامل تجهیز آزمایشگاههای آنالیز موادمعدنی با جدیدترین و پیشرفتهترین دستگاههای روز دنیا از جمله ICP-MS (طیفسنجی جرمی با پلاسمای جفت شده القایی)، ICP-OES (طیفسنجی نشر اتمی با پلاسمای جفت شده القایی)، XRD (پراش پرتو ایکس)، XRF (فلورسانس پرتو ایکس) و AFS (طیفسنجی فلورسانس اتمی) است.
وی با بیان اینکه تجهیز این مراکز آزمایشگاهی پس از بررسیهای فنی و علمی دقیق انجام شده است، تصریح کرد: این بررسیها نه تنها شامل ارزیابی نیازهای فعلی و آینده سازمان در زمینه طرحهای توسعه مراکز استانی بوده، بلکه موقعیت جغرافیایی هر یک از این مراکز نیز به دقت مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر امور آزمایشگاهها و خدمات فنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن اشاره به تنوع منابع معدنی و زمینشناسی در استانهای مختلف، افزود: انتخاب تجهیزات مناسب برای هر مرکز بر اساس نوع فعالیتها و نیازهای محلی از طریق مدیریت امور آزمایشگاههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به صورت متمرکز انجام گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: امور آزمایشگاههای سازمان با هدف شناسایی نیازهای واقعی و آیندهنگر آزمایشگاهها، اقدام به ارزیابی جامع و همهجانبهای از تجهیزات موجود و همچنین نیازهای فناورانه در زمینههای مختلف زمینشناسی کرده که این فرآیند شامل تجزیه و تحلیل دادهها، مشاوره با کارشناسان و متخصصان حوزه و همچنین بررسی روندهای جهانی در فناوریهای آزمایشگاهی بوده است.
نیلویل با تاکید بر اینکه این سازمان توانسته با انتخاب تجهیزات مناسب به ارتقای کیفیت خدمات خود بپردازد، تصریح کرد: دقت نتایج آزمایشهای آنالیز مواد معدنی افزایش یافته و علاوه بر این، این بررسیها به سازمان کمک کرده تا با توجه به موقعیت جغرافیایی و نیازهای خاص هر یک از مراکز آزمایشگاهی، تصمیمات بهتری در زمینه تأمین تجهیزات اتخاذ کند.
به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، وی خاطرنشان کرد: این رویکرد متمرکز نه تنها به بهبود کارایی و سرعت در انجام آزمایشهای آنالیز موادمعدنی کمک میکند، بلکه زمینهساز همکاریهای بیشتر با دیگر نهادهای علمی و صنعتی و تحول در بحث آنالیز نمونههای معدنی نیز خواهد بود.
مدیرکل دفتر امور آزمایشگاههای آنالیز موادمعدنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با اشاره به اینکه این اقدام در راستای اجرای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور است، گفت: هدف آن افزایش راندمان و بهروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی به منظور بهرهبرداری از آخرین و جدیدترین تجهیزات روز دنیا است که با این بهروزرسانی، سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور امیدوار است دقت و صحت نتایج آزمایشهای آنالیز مواد معدنی افزایش یابد.
نیلویل با اشاره به اینکه اداره کل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق(مشهد) برای اولین بار به این تجهیزات پیشرفته مجهز شده است، افزود: با تجهیز مرکز مشهد، امید میرود که این مرکز نه تنها در پروژههای درون سازمانی، بلکه نقش مهمی را در استان خراسان و استانهای همجوار در شمال شرق ایران ایفا کند.
وی افزود: این امر میتواند به افزایش دقت و سرعت در تحلیلهای دادههای زمینشناسی و معدنی کمک شایانی کند و موجب تقویت همکاریهای علمی و فنی با دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و صنایع محلی شود و به توسعه پایدار در این منطقه کمک کند.
مدیرکل دفتر امور آزمایشگاههای آنالیز موادمعدنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، این اقدام را نشاندهنده عزم و اراده سازمان متبوع خود برای بهبود فرآیندهای تحقیقاتی و ارائه خدمات بهتر به پژوهشگران عنوان کرد و گفت: با این بهروز رسانی انتظار میرود که سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بتواند به عنوان مرجع علمی و فنی در زمینه آنالیز نمونههای معدنی نقش مؤثرتری ایفا کند.
انتهای پیام
نظرات