محسن صادقی امروز (پنجشنبه ۲۲ آذر ماه) در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان با اشاره به ذخیره دانایی در حوزه حل مسائل در بخش خصوصی، اظهار کرد: بخش خصوصی و حاکمیتی با همکاری یکدیگر باید مسائل را حل کنند زیرا بخش عمدهای از مسائل قابل حل است.
او مسئله ناترازی انرژی را اصلیترین موضوع در اولین نشست استانداران با رئیسجمهور عنوان کرد و گفت: مسائل مطرح شده در این جلسه شامل درخواست بودجه و واگذاری قطعی برق به استانها بوده است تا هر استان براساس شرایط موجود تصمیمگیری میکند.
استاندار زنجان درخصوص بیشتر بودن سهمیه برق برخی استانها، گفت: تولید برق بعضی استانها بیشتر از سایر استانها بوده است، به همین منظور انتظار میرود که سهمیه آنها نیز بیشتر باشد.
صادقی با اشاره به اینکه نیاز به کارگروهی است تا دلایل و راهکارها دقیق مورد بررسی قرار گیرد، بیان کرد: صنعت و معدن دسترسترین حوزهای است تا بتوان موضوع خاموشیها را دنبال کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۵۴۰۰ باغشهر در استان وجود دارد که از برق و گاز استفاده میکند و اگر بهصورت فصلی برق و گاز آنها قطع شود مشکلی پیش نخواهد آمد، افزود: همچنین بخشهایی که به صورت غیرقانونی رمزارز تولید میکنند هم باید مورد توجه قرار گیرند.
او در ادامه با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کاهش مصرف انرژی در بخش مسکونی و صنعتی میتواند کمککننده باشد، بیان کرد: کار اصلی که باید انجام شود تشکیل یک کارگروه متشکل از بخش خصوصی و بخش خدماترسان و تعدادی از شرکتهای فعال در این حوزه تا ریزمسائل ناترازی در آنجا بحث شود.
استاندار زنجان ظهار کرد: قطعیها باید براساس جدول و اطلاعرسانی قبلی باشد و قطعی برق ناگهانی منطقی نیست.
وی با اشاره به اینکه برای جذب سرمایهگذار در تولید نیاز به مشوق داریم، بیان کرد: زمین اصلیترین بستر سرمایهگذاری است و تقاضای فوقالعاده سرمایهگذار خارجی وجود دارد به ویژه چینیها.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با اشاره به اینکه برخی مسائل حقوقی ناشی از نامتعادلی و ناترازی گریبانگیر بخش صنعت و تولید است، گفت: برخی از این موارد شامل بحثهای مالیاتی و تامیناجتماعی است که واحدها بدهیهایی دارند که در این خصوص باید تصمیمات استانی اتخاذ شود.
او ادامه داد: یکی از عوامل موجود هماهنگی بین دستگاههای خدماترسان است که در بین زمان قطعی برق و گاز تعادل وجود داشته باشد.
وی با تاکید به اینکه برای حل یک مسئله باید ریزمسئلهها را احصا کرد، گفت: مرحله بعد وزندهی و مشخص کردن متولی آن است؛ سپس باید همافزایی صورت گیرد؛ در نهایت در صورت اینکه روش اشتباه باشد، باید اصلاح شود.
صادقی با بیان اینکه نیاز به سرعت فوقالعاده و جهادی در حوزه تولید انرژی است، بیان کرد: برای این هدف ابتدا نیاز به مدت زمان دو الی سه هفتهای و سپس میانمدت و پس از آن مدت زمان بنیادی که زمانبر است.
استاندار زنجان با بیان اینکه نیروگاههای کوچک و خورشیدی آمادگی تولید برق مورد نیاز واحدهای اقتصادی را دارند، گفت: علاوه بر آن انتظار میرود واحدهای اقتصادی برق مورد نیازشان را خودشان تولید کنند.
وی اظهار کرد: نظام مالیاتی، تامین اجتماعی و کارکری باید در پیک ناترازی تصمیمات خود را تنظیم کنند. اینگونه نباشد که وقتی فشار قطعیها وجود دارد فشار مالیات و تأمین اجتماعی نیز افزوده شود.
در ادامه رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان گفت: تبعات اجتماعی ناترازی انرژی باعث شده است صنایع تعداد کارکنان خود را کاهش داده و در نهایت باعث افزایش بیکاری استان میشود.
صمد یوسفیاصل گفت: ۲۰ الی ۳۰ درصد کسری انرژی وجود دارد. این ناترازی تأثیر منفی در واحدهای تولیدی داشته است.
او با اشاره به اینکه این تاثیرات به دو بخش مستقیم و غیرمستقیم تقسیم میشود، بیان کرد: بخش اول شامل تضعیف خطوط تولیدی و درنتیجه کاهش تولید و از بین رفتن بازار؛ بخش دوم شامل جایگزینی سوخت و خرابی کل دستگاه و حذف شدن دستگاه از خط تولید است.
انتهای پیام
نظرات