در مراسمی که با حضور استاندار آذربایجان شرقی، رؤسای دانشگاهها، اساتید، پژوهشگران، فناوران، صنعتگران و تولیدکنندگان در دانشگاه تبریز برگزار شد، از مصطفی رضایی، استاد دانشکده مهندسی پلیمر، بهعنوان پژوهشگر برتر، کاظم وارثی، دانشیار دانشکده مهندسی برق، بهعنوان پژوهشگر جوان برتر، و محمد سیمجو، دانشیار دانشکده مهندسی نفت و گاز، بهعنوان عضو هیأت علمی برتر در ارتباط با جامعه و صنعت تجلیل به عمل آمد.
استاندار آذربایجانشرقی در این مراسم با قدردانی از محققان، اساتید، پژوهشگران، صنعتگران و تولیدکنندگان گفت: امروزه توسعه علم و فناوری با سرعتی چشمگیر در حال پیشرفت است و پژوهش و فناوری سنگ بنای توسعه جوامع به شمار میرود؛ اما متأسفانه در این عرصه با چالشهایی مواجهیم.
بهرام سرمست، با اشاره به وجود آشفتگی و عدم انسجام در حوزه پژوهش افزود"هرکس از زاویه دید خود مسائل را تحلیل میکند و این پراکندگی باید مدیریت شود. حرکت به سمت پژوهشهای کاربردی، نیاز امروز جامعه است. دانشگاهها باید از پژوهشهای بنیادی و کتابخانهای به پژوهشهای کاربردی گرایش پیدا کنند.
وی همچنین بر ضرورت تعامل جهانی و اشتراکگذاری دانش تأکید کرد و گفت: در عصر انقلاب اطلاعاتی، تولید علم و فناوری مرز نمیشناسد. با این حال، امروز با مشکل گزینش اطلاعات و تشخیص صحت آنها روبرو هستیم"
وی تربیت نیروی انسانی خلاق و متخصص را از وظایف اصلی دانشگاهها دانست و گفت: دانشگاهها باید با توجه به سیاستهای کلان و نقشه جامع علمی کشور، به اولویتهای فناورانه پرداخته و فناوریهای نوظهور را بومیسازی کنند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان شکاف موجود میان مراکز علمی و دستگاههای اجرایی اظهار داشت: با ایجاد اتاقهای فکر، تالارهای گفتوگو و اندیشکدهها در صنایع و واحدهای اجرایی میتوان این شکاف را پر کرد. سیاست مدیریت استان حمایت همزمان از پژوهشهای بنیادی و کاربردی است.
وی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: تولید علم و فناوری در دانشگاهها باید به تولید ثروت منجر شود. دانشگاهها باید مأموریتگرا عمل کرده و به مسائل کاربردی استان بپردازند. اساتیدی که دغدغه توسعه استان را دارند، باید در ارتقا در اولویت قرار گیرند.
وی با اشاره به پیشینه علمی استان، توسعه همکاریهای بینالمللی و ارتقای رتبه دانشگاهها در ردهبندیهای جهانی را مأموریت دیگر دانشگاههای استان عنوان کرد و گفت: «با وجود سابقه علمی ۷۵۰ ساله دانشگاه ربع رشیدی تبریز، رتبه دانشگاههای استان در ردهبندیهای بینالمللی قابل قبول نیست و باید ارتقا یابد.
سرمست در پایان بر ورود دانشگاهها به حل چالشهای استان تأکید کرد و گفت: از جمله این چالشها میتوان به بحران دریاچه ارومیه، امنیت غذایی، تغییر الگوی کشت، توسعه کشاورزی گلخانهای، دیپلماسی آب، مدیریت رود ارس، زنجیره ارزش مس، آینده صنعت استان، انرژیهای خورشیدی و استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی سهند، در این جشنواره از یک نفر منتخب دبیرخانه صنعتگران و تولیدکنندگان حوزه صنعت، یک نفر منتخب دبیرخانه تولیدکنندگان حوزه کشاورزی، یک نفر منتخب جشنواره کارآفرینان، یک نفر منتخب مدیران، یک نفر پژوهشگر برتر دستگاههای اجرایی استان، ۱۳ نفر برگزیده پژوهشگران و فناوران برتر استان، هشت نفر برگزیده پژوهشگران برتر ارتباط با جامعه و صنعت استان، هشت نفر برگزیده پژوهشگران جوان استان، چهار نفر برگزیده فناوران برتر استان، یک نفر منتخب فرمانداران، بخشداران و ده یاران، ۶ نفر منتخب دبیرخانه دانشجویی و یک منتخب جشنواره دانش آموزی پژوهنده تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات