• یکشنبه / ۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100201160
  • خبرنگار : 50972

برگزاری اولین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد

برگزاری اولین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد از برگزاری همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان در پنجم دی ماه، به میزبانی این دانشگاه خبر داد.

حمیدرضا دانش‌ناری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان، اولین همایش در راستای گفت‌وگوهای فرهنگی بین این دو کشور است و با توجه به اینکه در دانشگاه فردوسی مشهد اراده و عزمی در جهت تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه و منطقه به ویژه کشورهای همسایه شمالی دارد، در گام اول به سراغ هم‌وطنان فرهنگی و هم‌زبانان  خود در تاجیکستان رفتیم.

وی ادامه داد: در گفت‌وگوهای فرهنگی بین دو کشور بهترین پیوند دهنده میان فرهنگ ایران و تاجیکستان را رودکی (پدر شعر فارسی) یافتیم که از شخصیت‌های بسیار اثرگذار در حوزه شعر فارسی است و به همین دلیل محور این همایش را رودکی قرار دادیم تا بابی برای افزایش ارتباطات فرهنگی بین ایران و تاجیکستان باشد.

 مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: رئیس همایش دکتر محمدجواد یاحقی هستند که خالصانه و متواضعانه به یاری ما آمدند. دبیر علمی همایش دکتر سلمان ساکت بوده که مسئولیت علمی و اجرایی را بر عهده دارند. 

دکتر دانش‌ناری عنوان کرد: این همایش روز چهارشنبه پنجم دی ماه در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود. اختتامیه همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی بین ایران و تاجیکستان با حضور دکتر سیمایی‌صراف، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، در تالار رودکی برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: برنامه افتتاحیه از ساعت ۸ تا ۱۰ روز چهارشنبه است که در این همایش ۳ نشست علمی با عناوین رودکی و پیوند فرهنگی ایران و تاجیکستان، رودکی و رویکردهای تاریخی ایران و تاجیکستان و بازتاب آثار رودکی در شعر شاعران فارسی برگزار و در ادامه یک نشست شعرخوانی با حضور اساتید و دانشجویان از دو کشور برگزار خواهد شد.

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: ۶ استاد از کشور تاجیکستان توسط مدیریت همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه دعوت شده‌اند که در روز جاری وارد کشور می‌شوند و در انتها اختتامیه این همایش در ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹ روز چهارشنبه ۵ دی ماه با سخنرانی رئیس محترم دانشگاه، رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس همایش رودکی، سفیر تاجیکستان و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

دانش‌ناری عنوان کرد: کتابی تحت عنوان «یاد شعر رودکی آید همی» و عنوان فرعی «بررسی روزگار آدم ‌الشعرا و آثارش» اثر زنده یاد اعلاخان افصح‌زاد، استاد بزگ تاجیکستانی، را رونمایی خواهیم کرد. این استاد بزرگ پیش از به چاپ رساندن این اثر فاخر، دار فانی را وداع گفتند. دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری استاد یاحقی و فرزند اعلاخان افصح‌زاد، این کتاب را سفارش داده‌ و کتاب «یاد رودکی آید همی» برای اولین بار به سفارش مدیریت همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد در ایران، به چاپ می‌رسد. نکته قابل توجه، نگارش دیباچه‌هایی توسط استاد یاحقی و فرزند استاد اعلاخان افصح‌زاد بر این کتاب است.

وی اظهار کرد: در کنار زحمات و تلاش‌های همکارانم در مدیریت همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد، مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، انجمن دوستی ایران و تاجیکستان و خردسرای فردوسی جزو مشارکت‌کنندگان در این همایش هستند.

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی بیان کرد: امروز مهمانان تاجیکستانی به کشور وارد شدند و بعد از ظهر روز سه‌شنبه چهارم دی ماه به مشهد مشرف شده و در روز چهارشنبه پنجم دی ماه، همایش برگزار خواهد شد. در روز پنجشنبه دیداری از کتابخانه آستان قدس رضوی و آرامگاه فردوسی خواهند داشت. روز جمعه بازدیدی از آرامگاه خیام، عطار و تور نیشابور در راستای آشنایی با فرهنگ و ادب نیشابوری در نظر گرفته‌ایم. در روز دوشنبه در پایتخت حاضر شده و سپس به کشور خود بازمی‌گردند.

 دانش‌ناری ادامه داد: این سلسله همایش‌ها در هر سال با موضوعاتی متنوع برای ارتقای ارتباطات فرهنگی بین دو کشور برگزار خواهد شد که برای اولین بار ایران و در سال آینده، کشور تاجیکستان میزبان این همایش خواهد بود.

وی بیان کرد: در وهله اول هدف اصلی ما در مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد بدون شک مسئله علم و فرهنگ است و با توجه به جایگاه علمی بالای جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای منطقه، موضوع صدور علم و فناوری و در کنار این موضوع، پرداختن به مسائل فرهنگی اولویت فعالیت‌ها بوده که با محوریت کشورهای همسایه به دنبال احقاق این اهداف هستیم.

مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی عنوان کرد: اگر چه بیشتر ارتباطات ما با دو کشور افغانستان و عراق بوده اما در تلاشیم تا قلمرو ارتباطی خود را با کشورهای همسایه گسترش داده و از ظرفیت‌های کشورهای همسایه شمالی خود بیشتر استفاده کنیم؛ زیراکه تاریخ خراسان بزرگ نیز باعث علاقه‌مندی این کشورها به دانشگاه فردوسی مشهد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha