• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403100403114
  • خبرنگار : 50534

رئیس بنیاد ایران‌شناسی:

شناختن تمدن ایرانی و اسلامی اهمیت دارد

شناختن تمدن ایرانی و اسلامی اهمیت دارد

ایسنا/زنجان رئیس بنیاد ایران‌شناسی گفت: شناسایی و شناساندن تاریخ، فرهنگ و هویت ایرانی و اسلامی از وظایف اصلی بنیاد ایران شناسی است.‌ 

محمدحسین رجبی‌دوانی امروز (سه‌شنبه ۴ دی ماه) در تجلیل از پژوهشگران برتر استان زنجان با اشاره به فعالیت‌ها، اقدامات بنیاد ایران و ضرورت ایجاد آن، اظهار کرد: ما تلاش داریم در بنیاد ایران‌شناسی تاریخ ایران را در سه مقطع دوره ایران باستان، دوره اسلامی و دوره انقلاب اسلامی بررسی و تحلیل کنیم و آن را در ابعاد ملی و بین‌المللی بشناسانیم. 

وی با بیان اینکه ایران، تنها تمدنی در تاریخ بشریت است که هیچ گاه در آن بت‌پرستی وجود نداشته است، افزود: در دوره اسلامی نیز ما دو دوره شاخص آل بویه و صفوی را در تاریخ ایران و اسلام شاهد هستیم که واجد معرفی به جوانان و نسل جدید است که لازم است در راستای تقویت هویت ملی اقداماتی انجام می‌شود.

 رجبی دوانی با بیان اینکه در هر استانی بزرگان علمی، فرهنگی، سیاسی و نظامی و... زیست کرده‌اند و می‌کنند، ادامه داد: تاریخ استان زنجان با وجود فرهنگی غنی و عقبه تاریخی ارزشمند و ظرفیت‌های والا در همه ابعاد حیف است که شناخته نشود. 

وی با بیان اینکه ایران مهد تمدن‌های بشری است و کماکان بر اصالت خود باقی مانده است‌، بیان کرد: تمدن ایران روح معنوی داشته و همواره توحید و یگانه پرستی را در خود دیده است. 

رئیس بنیاد ایران‌شناسی یا یادآوری برنامه‌های بنیاد ایران‌شناسی در نمایش عظمت تاریخ ایران در سه مقطع ایران باستان، ایران دوره اسلامی و ایران انقلاب اسلامی اذعان کرد: در حد توان، این مقاطع را از ابعاد مختلف از جمله تاریخ، تمدن، فرهنگ، شخصیت‌ها و.... معرفی خواهیم کرد. 

وی با تاکید بر اینکه تاثیر فرهنگ ایران را حتی بر مغول‌ها دیدیم و خود گنبد سلطانیه نمادی مصداق فرهنگ غنی ایران و اثر آن بر سایر کشورها بوده است، ادامه داد: زبان فارسی دستخوش تغییرات زیادی نشده، ‌صراحتا می‌توان گفت خدمتی که به ایران و تمدن ایرانی به اسلام کرد بی‌بدیل است‌. 

او با اشاره به تحول شگرف انقلاب اسلامی در جهان و ایجاد دو قطب مهم جهانی، تقابل قطب اسلام با محوریت ایران و آمریکا، تصریح کرد: این انقلاب عقبه‌ای در دوره صفویه و آل‌بویه دارد. 

رئیس بنیاد ایران‌شناسی افزود: استان زنجان با سابقه تمدنی غنی می‌تواند در ایجاد تمدن نوین اسلامی پیشتاز بوده و همچون سایر مقاطع تاریخی نقشی بسزا و تاثیرگذار ایفا کند. 

وی با بیان اینکه جامعه‌ای اگر هویت خود را فراموش کند و در فرهنگ بیگانه هضم شود، خواسته یا نخواسته به سیطره دشمنان خود درخواهد آمد، افزود: ایران‌شناسی یکی از مهمترین دغدغه‌های امروز مقابله با تهاجم فرهنگی غرب  است و بایستی در مقابل این هجمه که جوانان را مورد هدف قرار دادند تلاش کرده و فرهنگ متعالی کشورمان را ترویج کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha