• سه‌شنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403101108133
  • خبرنگار : 50184

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه:

۱۵ سال است «قوری قلعه» دست نخورده باقی مانده! 

۱۵ سال است «قوری قلعه» دست نخورده باقی مانده! 

ایسنا/کرمانشاه مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه از سال ۱۳۸۸ تاکنون هیچگونه اقدام توسعه‌ای و ساماندهی در قوری قلعه انجام نگرفته، گفت: از ۳۱۴۰ متری که از فضای این غار اکتشاف شده، گردشگران تنها می‌توانند ۵۰۰ متر از آن را ببینند، درحالیکه این ظرفیت وجود دارد تا حدود ۲۰۰۰ متر آن برای بازدید گردشگران آزاد شود.

سیدمحمد امین حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه آمار بازدید از مجموعه قوری قلعه در سه ماهه سوم امسال نسبت به سه ماهه اول و دوم سال کاهشی شده، عنوان کرد: طی این مدت حدود ۱۰ هزار نفر بازدید کننده داشتیم که نسبت به ماه‌های قبل کاهش نشان می‌دهد. 

وی خاطرنشان کرد: آمار بازدید از این مجموعه از ابتدای امسال تاکنون هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۳ درصد رشد داشته که این آمار نسبت به آمار کلی گردشگری استان رشد کمتری دارد. 

حسینی با تاکید براینکه آمار بازدید از مجموعه قوری قلعه باید بیشتر از اینها باشد، گفت: یکی از دلایل اصلی که آمار بازدید گردشگران از این مجموعه در حد انتظار نیست، عدم توسعه آن است. یک گردشگر اگر یک بار از آن بازدید کند، برای بار دوم فضای جدیدی اضافه نشده که دوباره برای بازدید از آن ترغیب شود. 

وی اضافه کرد: از سال ۱۳۸۸ که این مجموعه توسط سازمان محیط زیست به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شده و در گروه غارهای درجه یک قرار گرفته، هیچگونه توسعه و ساماندهی در فضای این غار صورت نگرفته و طی این ۱۵ سال دست نخورده باقی مانده است. تنها کاری که در این مدت انجام شده تعویض پروژکتورهای مضر بوده است. 

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری استان به قدمت بسیار طولانی این غار اشاره کرد و گفت: باتوجه به آثار باستانی کشف شده در این غار مشخص است که از چند هزار سال قبل مورد استفاده مردم بومی قرار داشته، اما از سال ۱۳۷۶ مقوله گردشگری آن آغاز شده است. این غار اواخر دهه ۸۰ توسط محیط زیست به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شد و براین اساس نه تنها در داخل غار، بلکه تا شعاع ۱۳۰ متری از آن هم بدون اخذ مجوز محیط زیست هیچ اقدامی نمی‌توان انجام داد. 

وی با بیان اینکه این ضوابط سخت باعث شده تا قوری قلعه عملا رونق سایر غارهای ایران را نداشته باشد، عنوان کرد: غار سهولان در بوکان، غار علیصدر در همدان و غار کتله خور در زنجان از دیگر غارهای مشابه قوری قلعه هستند که استان‌هایشان درحال استفاده از این ظرفیت‌ها برای جذب گردشگر هستند. 

حسینی خاطرنشان کرد: از مجموع ۳۱۴۰ متری که در قوری قلعه اکتشاف صورت گرفته، تاکنون فقط امکان بازدید حدود ۵۰۰ متر برای گردشگران فراهم شده و این فضا طی ۱۵ سال گذشته دست نخورده است، درحالیکه این ظرفیت و امکان وجود دارد که طی دو فاز حدود ۲۰۰۰ متر از فضای این غار شامل تالارهای برزخ، بلور و عروس را برای بازدید گردشگران بازگشایی کنیم. 

وی در ادامه با اشاره به روی کار آمدن مدیریت جدید در استان، گفت: استاندار جدید کرمانشاه دید بازی نسبت به مسئله گردشگری دارد و امیدواریم با حمایت ایشان موضوع قوری قلعه حل شود. 

حسینی همچنین با اشاره به کاهش ساعت کاری مجموعه تفریحی توریستی غار قوری قلعه، اظهار کرد: به منظور صرفه جویی در انرژی، ساعت کاری مجموعه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ عصر خواهد بود. 

وی افزود: پیش از این ساعت کاری این مجموعه از ۸ صبح تا ۱۹ عصر بود که پس از پایان مشکل ناترازی انرژی در کشور، ساعت کاری مجموعه به این روال باز خواهد گشت. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha