• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403101208894
  • خبرنگار : 50463

جدال بین دانشگاه یزد و شهرداری پایان ندارد

یک بلوار و هزاران حاشیه

یک بلوار و هزاران حاشیه

ایسنا/یزد تکمیل طرح شهیدان پارسائیان موسوم به جاده گازی از مصوبات مدیریت واحد شهری در سال ۱۳۹۴ است که تا به امروز کش و قوس‌های فراوانی بین دانشگاه و مسئولین مدیریت شهری برای ایجاد و تکمیل آن پیش آمده است.

بلوار ایرج افشار مصوب مدیریت واحد شهری در سال ۱۳۹۴ به طول بیش از دو کیلومتر از بلوار فضیلت وارد محدوده زمین‌ های دانشگاه یزد شده و به بلوار طراوت که به جاده گازی موسوم است متصل ‌می‌شود؛ این مسیر در پی تکمیل حلقه میانی شهر برای تسهیل ترافیک و دسترسی راحت در طرح جامع حمل و نقل استان نیز دیده شده است.

شهرداری یزد اصرار دارد که ساخت این جاده که از اراضی دانشگاه یزد می گذرد، می تواند بار ترافیکی شهر را کاهش داده و نقش بسیار مهمی در کنترل و روان سازی ترافیک شهری و ارتباط با کمربندی دارد.

اما چندین سال است که کش و قوس های فراوانی بین دانشگاه یزد و شهرداری وجود دارد که تا این بلوار از وسط این دانشگاه عبور کند، بارها و بارها مسئولان دانشگاه یزد و مدیران شهرداری یزد نسبت به ایجاد این بلوار واکنش های فراوانی نشان داده اند، از ماجرای جلوگیری از ورود خودروهای شهرداری به محوطه دانشگاه تا عدم تعهد شهرداری به صدور سند زمین برای دانشگاه، ساخت پل و صدور مجوز تجاری برای دانشگاه در قبال در اختیار گرفتن بخشی از زمین های احداث جاده که این تعهدنامه به گفته مسئولان دانشگاه یزد به امضای استاندار، دادستان، راه و شهرسازی، شورای شهر و شهرداری رسیده و باید اجرا شود.

در حالی که تصور می‌شد حواشی ایجاد این بلوار به اتمام رسیده و قرار است با تعامل میان این دو نهاد، کار احداث این جاده روند خود را پیگیری کند، اما صحبت های «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع دانشگاهیان دانشگاه یزد یک بار دیگر به اختلافات میان دانشگاه و شهرداری دامن زد.

دانشگاهیان اجازه ندهند بلوار ایرج افشار احداث شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی به مناسبت حماسه ۹ دی که با حضور جمعی از روسای دانشگاه‌های استان یزد، اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان در محل دانشگاه یزد برگزار شد، گفت: مسئله صیانت از دانشگاه که مطرح شد، هیچ یک از استادان دانشگاه نباید اجازه بدهند یک وجب از خاک دانشگاه از دست برود.

وی افزود: می‌گویند بخشی‌ از این ۳۰۰ هکتار سند ندارد، سند یعنی چی؟ یک قائده در فقه داریم اصالت ید، اصالت ید مهمترین سند است، شهرداری ورود کرده‌ است، هرکس می‌خواهد باشد که ورود کرده‌است، نباید اجازه داد.

به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این نشست، شهرداری، فرمانداری و استانداری و دیگر مجموعه‌ها بیایند کمک کنند با کمک خیرین آزمایشگاه ملی راه اندازی شود، می‌آیند امکاناتی را هم از اینجا می‌گیرند.

 بلوار ایرج افشار حق حبس‌شده ۶۰۰ هزار یزدی است

اما صحبت های دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پایان این ماجرا نبود و پس از آن شهرداری یزد با صدور بیانه به نقل از ابوالقاسم محی‌الدینی واکنش تندی نسبت به صحبت های این مقام مسئول داشت.  

شهردار یزد در این بیانه آورده است که بنده شخصاً برای جناب خسروپناه احترام خاصی قائلم، به این دلیل که انسان محقق، دانشمند و ارزشمندی برای کشور هستند و هم اکنون جایگاهی هم به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دارند نشان می‌دهد که ایشان انسانی دانشمند هستند.

اولین گلایه‌ این بود که جناب خسروپناه بدون اینکه تحقیقی در این زمینه داشته باشند و بدون اطلاع از تصمیمات و صورت جلساتی که در استان، شهر و در دانشگاه یزد در خصوص احداث بلوار ایرج افشار به امضا رسیده اظهارنظر کرده‌اند.

گلایه دیگری نیز وجود دارد که از اظهاراتشان اینگونه برمی‌آید که شهرداری یزد بدون هیچ توافق و مصوبه‌ای زمین متعلق به دانشگاه یزد یا مالک دیگری را تصرف کرده است در صورتی که اینگونه نیست.

بلوار ایرج افشار بلوار شهری است و حتما باید احداث شود و بر سر آن بین شهرداری و دانشگاه یزد توافق شده است که به امضای رئیس دانشگاه، استاندار، نماینده دادستان، بازرسی و راه و شهرسازی رسیده است، خریدار به تعهدات خود عمل کرده و راه و شهرسازی نیز در این زمینه بابت زمین این محدوده وظایفی داشته که در صورت جلسه آمده و باید بین خودشان مسئله را حل کنند و ارتباطی با شهرداری ندارد.

احداث بلوار ایرج افشار حق حبس‌شده ۶۰۰ هزار نفر مردم یزد است که سال‌ها به دلیل این مباحث تکمیل نمی‌شود، حتی بارها با نظر شرعی حاکم شهر برای باز شدن راه مردم مسجد را خراب کردیم پس این هم یک نظر شرعی است.

محی‌الدینی در ادامه صحبت های خود آورده است که اینجا حکومت جور نیست که شهرداری محلی را غصب کند، شهرداری خادم است و نه غاصب و نباید اینگونه به تحریک اساتید و دانشجویان پرداخت و باید به فکر منافع دانشگاه، شهر و منافع ملی خود باشیم.

حال با تمام این تفاسیر مردم همچنان امیدوارند در پس این کش و قوس‌ها، روزی شاهد پایان بلاتکلیفی و افتتاح این طرح پرحاشیه باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha