خسرو طالبیرحیق در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به جای خالی صنایع تبدیلی و فرآوری سیبزمینی در استان همدان، اظهار کرد: وجود صنایع تبدیلی سیبزمینی در استان همدان به عنوان قطب تولید سیبزمینی کشور نقش موثری در جلوگیری از خام فروشی، ایجاد اشتغال، سودآوری و ارزآوری استان میتواند داشته باشد که نباید از این امر مهم غافل شد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران ادامه داد: از مسئولین بهویژه از سازمان جهاد کشاورزی استان انتظار میرود که برای ایجاد این حلقه مفقوده و نیز صنایع تبدیلی جدید در این حوزه با جذب سرمایهگذاران تلاش کنند، ضمن اینکه تکمیل صنایع تبدیلی نیمهتمام این حوزه نیز در استان ضرورت دو چندان دارد.
وی افزود: در بلندمدت میانگین صادرات ۱۰ ساله سیبزمینی در کل کشور ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تُن بوده که امسال تاکنون ۴۱۰ هزار تُن صادرات داشتهایم که از این میزان صادرات سیبزمینی ۵۵ تا ۶۰ درصد آن همانند هر سال به استان همدان اختصاص داشته است.
رئیس انجمن ملی سیبزمینی کشور با اشاره به اینکه خوشبختانه امسال صادرات غیرمتعارف سیبزمینی در کشور نداشتهایم که موجب کمبود سیبزمینی در کشور و استان همدان شود، خاطرنشان کرد: تولید سیبزمینی در کشور و استان همدان به اندازه کافی بوده و در تولید، سهم صادرات، صنایع و مصرفکننده در نظر گرفته شده است و مازاد سیبزمینی نداشتهایم.
وی با بیان اینکه نداشتن مازاد تولید موجب جلوگیری از سوء استفاده میدانبارها، جلوگیری از ضرر و هدر رفت تولید کشاورزان میشود، افزود: علاوه بر آن نداشتن مازاد تولیدات کشاورزی نقش موثری در صرفهجویی در آب و خاک و هدفمند شدن تولید دارد.
طالبیرحیق با اشاره به میانگین تولید سالیانه یک میلیون تُن سیبزمینی در استان همدان، بیان کرد: استان همدان به عنوان قطب کشاورزی کشور، دارای سیبزمینیکاران باتجربه بوده بهطوریکه این سیبزمینیکاران هر ساله در تابستان و پاییز در استان همدان ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تُن و در سایر استانها ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تُن سیبزمینی تولید میکنند.
وی با اشاره به قیمت سیبزمینی و تفاوت قیمت آن در درب انبار با خردهفروشیها، گفت: در حال حاضر قیمت سیبزمینی در درب انبارها و سردخانه یک قیمت داشته و در خردهفروشیها با قیمت بالاتری به فروش میرسد.
طالبیرحیق افزود: اگر کشاورز هر کیلو سیبزمینی را در درب سردخانه و انبار به نرخ ۲۲ هزار تومان میفروشد، همان سیبزمینی در خردهفروشیها با قیمت هر کیلو ۵۰ هزار تومان در حال عرضه به مشتریان است.
وی ادامه داد: مصرفکننده قیمت سیبزمینی را در خردهفروشیها گران میداند اما درب انبار و سردخانه قیمت فعلی سیبزمینی برای تولیدکننده متعارف و متعادل است.
رئیس انجمن ملی سیبزمینی کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه در چندین سال گذشته تولیدکنندگان سیبزمینی دچار ضرر هنگفتی شدند بنابراین باید توجه بیشتری به تولیدکنندگان سیبزمینی شود چرا که آنان وظیفه تولید و تأمین مصرف سیبزمینی ۹۰ میلیون جمعیت را در کشور برعهده دارند.
وی با تأکید بر حمایت دولت از سیبزمینیکاران، خاطرنشان کرد: حمایت دولت از سیبزمینی کاران و تولیدکنندگان سیبزمینی موجب آن خواهد بود که تولیدکننده توان دوچندانی برای تولید داشته باشد.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه در دو و یا سه سال گذشته سیبزمینیکاران دچار ضرر و زیان بالایی شدند، یادآور شد: سیبزمینی کاران امسال اگر بتوانند سرمایه لازم را تأمین کنند و سال آینده هم توان تولید داشته باشند تقریبا قیمت سیبزمینی در درب انبار قیمت متعادل و متعارف خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر متأسفانه خردهفروشان درب مغازه هر کیلو سیبزمینی را با قیمت ۵۰ هزار تومان عرضه میکنند، بیان کرد: بارفروشان و فروشندگان میدان میوه و ترهبار نیز به سود ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان از فروش هر کیلو سیبزمینی اکتفا نمیکنند و خردهفروشیها نیز به کمتر از ۱۰ هزار تومان سود از هر کیلو سیبزمینی راضی نمیشوند.
طالبیرحیق خاطرنشان کرد: این در حالیست که کشاورز و تولیدکننده با وجود صرف هزینه، سرمایه و وقت در طول یکسال برای هر کیلو سیبزمینی تولید شده ۳۰۰۰ تومان سود خالص نمیبرد اما یک غرفهدار از فروش هر کیلو سیبزمینی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان سود خالص را در کسری از ثانیه میبرد.
انتهای پیام
نظرات