هادی حق شناس امروز، ۲۰ دی ماه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان گیلان، ضمن قدردانی از همه دستگاه های اجرایی و فرمانداران جهت زمینه سازی حضور اثربخش رئیس قوه قضائیه و هیئت عالی قضایی کشور در استان و پیگیری مسائل و مشکلات حوزه های مختلف، اظهار کرد: مشکلات مربوط به تالاب انزلی و بستر سفیدرود و طرح هادی روستایی رسیدگی شد.
وی سفر رئیس قوه قضائیه را نقطه عطفی در گیلان به واسطه حل مسئله تالاب انزلی دانست و افزود: برخی از اراضی به نام دولت سند زده شده بود؛ این در حالی است که مساحت تالاب کمتر از ۲۰ هزار هکتار بوده، اما حدود ۲۵ هزار هکتار محاسبه شده و برای مردم مشکلاتی را ایجاد کرده که این مسئله حل شد.
استاندار گیلان با اشاره به مشکلات بستر سفیدرود، عنوان کرد: قرار شد که با تعیین مشاور، اصلاحات محدوده بستر سفیدرود نیز انجام گیرد؛ برای طرح های هادی نیز امکان صدور پروانه ساخت برای اراضی دارای کاربری مسکونی وجود دارد.
حق شناس با اشاره به رای دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم صدور پروانه ساخت برای افراد دارای سندهای عادی اراضی روستایی، ادامه داد: این رای منتفی شده و دهیاران می توانند برای اسناد عادی دارای کاربری مسکونی پروانه صادر کنند.
وی یکی از انتظارات دولت چهاردهم از استان ها را تهیه برش استانی برنامه هفتم و آمایش سرزمینی دانست و خاطرنشان کرد: کارگروه های ذیل شورای برنامه ریزی استان را برگزار کردیم تا مسائل را احصا و اولویت ها را مشخص کنیم و بدانیم که از مسئولان ملی چه بخواهیم.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم مسئله محوری در بخش های کشاورزی و زیست محیطی و منابع آب و مسکن و گردشگری و...، عنوان کرد: با نمایندگان استان در مجلس به تفاهم رسیدیم که مسائل استان را در سطح ملی مسئله به مسئله پیگیری کنیم تا هم برای استان خروجی داشته باشد و هم مردم این توسعه را لمس کنند.
وی با بیان اینکه مسائل گیلان در چارچوب برش استانی برنامه هفتم و آمایش سرزمینی پیگیری می شود، تصریح کرد: ۱۸۰ هکتار گلخانه داریم، اما ظرفیت استان بیشتر است و باید در برنامه پنج ساله به ۴۰۰ هکتار برسد. در این راستا اقدام به هدایت منابع بانکی و سرمایه گذاری ها خواهیم کرد و بنیاد برکت و بنیاد علوی و... را نیز پای کار خواهیم آورد.
حق شناس با بیان حدود سه هزار روستا داریم و ظرفیت خوبی برای توسعه گلخانه هاست، اضافه کرد: گلخانه ها به عنوان زنجیره های کوچک، توسعه استان و اشتغال پایدار را به دنبال دارند.
وی با اشاره به وجود ۹ هزار هکتار آب بندان در گیلان، بیان کرد: با لایروبی، عمق این آب بندان ها که در سطح استان پخش هستند، زیاد می شود و در کنار بهرهبرداری آب کشاورزی در پنج ماه سال، می تواند در هفت ماه دیگر به استخر ماهی تبدیل شود. سالانه ۶۰ هزار تن آبزی پروری در گیلان داریم و لذا با همکاری اداره کل شیلات استان زمینه تولید ۱۰ هزار تن آبزی پروری در آب بندان ها فراهم شود.
استاندار گیلان اولویت واگذاری آب بندان ها برای آبزی پروری را با روستاییان بومی دانست و متذکر شد: با کمک سرمایه گذاران علاقمند نیز می توانیم آب بندان ها را مولدسازی کنیم.
وی یکی از مسائل گیلان را در حوزه مسکن و تامین زمین دانست و تاکید کرد: تمام اراضی گیلان درجه یک و درجه دو است که امکان تغییر کاربری ندارد، یعنی در روستاها هیچ کاری نمی توان کرد لذا باید قانون را برای گیلان ویژه ببینیم.
حق شناس با بیان اینکه به جای ویلاسازی و نابودی اراضی ارزشمند گیلان، به دنبال شناسایی قطعات ۵۰ و ۱۰۰ هکتاری با محور بلندمرتبه سازی هستیم، گفت: زمین دارایی استان گیلان است و نباید در قالب ماده ۹۹ و ماده ۱۰۰ به راحتی به ویلاهای دو هزار متری تبدیل ود.
وی در ادامه ضمن تصویب طرح جامع شهر چابکسر، متذکر شد: ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازگشت به فعالیت واحدهای راکد در داخل شهرک ها و نواحی صنعتی و کشاورزی تخصیص پیدا می کند.
استاندار گیلان همچنین از تخصیص یک درصد از اعتبارات دستگاه ها به امر پژوهش خبر داد که معادل سه میلیارد تومان است و یادآور شد: دانشگاه گیلان و دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه آزاد و جهاد دانشگاهی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی را موظف کردیم سه پژوهش محوری مورد درخواست دستگاه ها را انتخاب و آن را حل کنند.
حق شناس در پاپان به فعالیت ۲۱ پژوهش سرا در استان گیلان اشاره و عنوان کرد: دانش آموزان نخبه و المپیادی در این دانش سراها فعالیت دارند و لذا بنا به درخواست نخبگان دانش آموز یکی از این دانش سراها را به عنوان خانه المپیاد گیلان معرفی می کنیم.
انتهای پیام
نظرات