محمدمهدی آرتیمانی اظهار کرد: دو بند رسوبگیر این روستا از پروژه های مصوب ۱۴۰۳ با حجم بیش از ۶۰۰ مترمکعب و مساحت تحت پوشش۴۶۳ هکتار بوده که عملیات اجرایی آن به پایان رسیده است.
وی افزود: جمع شدن آب پشت سیل بندها عامل کاهش خسارات سیل و افزایش رطوبت خاک و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی منطقه میشود که در همین رابطه با افزایش منابع آبی میتوان به کاهش اثرات خشکسالی در فصول گرم و افزایش پوشش گیاهی امیدوار بود.
وی یادآور شد: اجرای این پروژهها ضمن کنترل سرعت جریان آب از فرسایش دیواره آبراههها و خسارت به اراضی زراعی حاشیه آن جلوگیری کرده و موجب افزایش نفوذ آب به لایههای زیرین خاک میشود.
آرتیمانی با اشاره به اینکه از سال ۷۱ تاکنون ۲۴ هزار سازه آبخیزداری با ارتفاع یک تا ۱۵ متر در سطح استان همدان شامل سازههای خشکهچین، گابیونی، ملاتی و بند خاکی اجرایی شده است، تصریح کرد: در استان همدان یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارد که در ۸۵۰ هزار هکتار از اراضی مطالعات تفصیلی انجام شده که در ۳۵۸ هزار هکتار آن عملیات آبخیزداری اجرا شده و به اتمام رسیده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، آرتیمانی با اشاره به اهمیت پروژههای آبخیزداری، خاطرنشان کرد: با هر هکتار اجرای آبخیزداری حدود ۲۷۰مترمکعب کنترل رواناب، دو تن کنترل فرسایش رسوب و ۱۰۰کیلوگرم افزایش علوفه و ۸۱ مترمکعب استحصال آب در سطح حوزههای آبخیز اجرایی میشود.
انتهای پیام
نظرات