• شنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1403102920529
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

نشانه‌های اولیه سرطان‌ را بشناسید

نشانه‌های اولیه سرطان‌ را بشناسید

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد کارشناس سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر زمانی متوجه علائم و نشانه‌های اولیه سرطان شدید به پزشک مراجعه کنید.

صدیقه ولی زادگان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: طبق آخرین گزارش کشوری ۸۹۹ بیمار سرطانی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۴۲۲ نفر معادل ۴۷ درصد زنان و ۴۵۷ نفر معادل ۵۳درصد مردان هستند.

وی اظهارکرد: تعداد بیماران سرطانی این استان اگر طبق میزان شیوع حساب شود بیش از ۳۰۰۰ نفر بیمار سرطانی در استان وجود دارد که شناسایی نشده و ما به آنها دسترسی نداریم.

به گفته وی، کاهش وزن شدید و ناخواسته، خستگی بیش از حد، تعرق شبانه، درد بی‌دلیل مداوم، حالت تهوع و استفراغ مکرر، وجود خون در ادرار، وجود خون در مدفوع که با آزمایش قابل تشخیص است، توده یا تورم غیرمعمول، خونریزی بی دلیل در مدفوع، سرفه یا استفراغ یا هر خونریزی واژینال غیرقابل توضیح بین سیکل‌های ماهانه زنانه، تغییرات پوستی(دقیق در اندازه و شکل و رنگ خال) یا پوسته پوسته شدن خارش یا خونریزی، مشکلات گوارشی و غذا خوردن مثل مشکل در بلع، سوزش سر دل یا سوءهاضمه و از دست دادن اشتها، زخم‌های مداوم دهان از جمله علائم و نشانه های سرطان هستند.

کارشناس سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه میزان ورود سرطان در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۴۶.۷۶ است، خاطرنشان کرد: میزان ورود سرطان در بین مردان ۱۵۱ در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت بوده و این میزان در بین زنان ۱۴۰ در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت است.

ولی زادگان با بیان اینکه شایع ترین سرطان در استان کهگیلویه و بویراحمد پستان، پوست، معده، تیروئید و پروستات است، تصریح کرد: سرطان تیروئید، پستان، خون و روده بزرگ در بین زنان و سرطان معده، خون، پروستات، مثانه و روده بزرگ در بین مردان این استان شایع است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تشخیص زودهنگام در درمان سرطان بسیار اهمیت دارد از عموم مردم می خواهیم تا درصورتی که به هر نحوی در هر کدام از بیمارستان‌های استان تحت عمل جراحی قرار گرفتند از پزشک معالج بخواهند که اگر نمونه ای از بدن آنها خارج و به آزمایشگاه بیمارستان تحویل داده شده بود پیگیر جواب نمونه خود باشند تا اگر خدای ناکرده بدخیمی تشخیص داده شد در اسرع وقت تحت درمان‌های تخصصی قرار بگیرند.چون افرادی هستند که چند سال پیش نمونه ای از بدن آنها خارج و به آزمایشگاه بیمارستان تحویل داده شده و حتی بدخیمی داشته اما اصلا پیگیر جوابش نبوده و بعد از چند سال تازه متوجه می شود که سرطان داشته و کار از کار گذشته، درصورتی که اگر در ابتدای ابتلا به سرطان متوجه می شد شاید درمانش موفق تر می‌بود.

وی با اشاره به ۱۰ گام مهم در رابطه با پیشگیری از سرطان عنوان کرد: سیگار و قلیان نکشید و در معرض دود آن قرار نگیرید، روزانه ۵ وعده میوه و سبزی بخورید، وزن خود را مدیریت کنید چرا که چاقی و اضافه وزن بیماریست، الکل ننوشید و از مواد مخدر دوری کنید، با خود، دیگران و محیط زیست مهربان باشید، روزانه حداقل ۳۰ دقیقه تند راه بروید، مصرف نمک، قند، شکر و روغن روزانه را کاهش دهید، با کرم ضد آفتاب و پوشش مناسب از پوست خود محافظت کنید، آلاینده‌های سرطان زا را بشناسید و از خود محافظت نمایید، علائم هشدار دهنده سرطان را بشناسید و به موقع مراجع کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha