• شنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403102920828
  • خبرنگار : 71560

ابطحی: ارتباط با روسیه و چین راهی برای تنفس کشور است

ابطحی: ارتباط با روسیه و چین راهی برای تنفس کشور است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب، تاکید کرد: نکته قابل توجه معاهده ای که بین ایران و روسیه نوشته شده، این است که قرار بر این است تا به مجلس آمده و اگر در صحن علنی مجلس بررسی شود مردم نیز در جریان گفت وگو ها و جزئیات این معاهده قرار خواهند گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی ابطحی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به روسیه، بیان کرد: اساس سیاست خارجی این است که برگه های مختلفی روی میز دستگاه دیپلماسی کشور باشد. متاسفانه در مجموع سیاست های خارجی که تا به امروز اتخاذ شده است و مواضع افراطی نه غربی که پیش گرفته شده، ما را به دامن اجبار هم شرقی کشانده است. فلذا ما در این چارچوب باید به عنوان تنها گذرگاه دیپلماتیک ورود کنیم. چه در ارتباط با چین و چه در ارتباط با روسیه اینگونه است.

وی در ادامه اظهار کرد: ارتباط با روسیه و چین راهی برای تنفس کشور است. بنده با اصل برقراری و توسعه ارتباطات با روسیه موافق هستم. نکته مهم و قابل توجه معاهده ای که بین ایران و روسیه نیز نوشته شده، این است که قرار بوده تا به مجلس آمده و اگر در صحن علنی مجلس بررسی شود مردم نیز در جریان گفت وگو ها و جزئیات این معاهده قرار خواهند گرفت. مجلس نیز می تواند بر روند اجرای این معاهده بین ایران و روسیه نظارت داشته باشد.

این فعال سیاسی، تصریح کرد: از نگاه بنده بین  همکاری کردن و اعتماد عمیق داشتن فرق است. ما باید همکاری داشته باشیم، اما اعتماد عمیق اشتباه است. ممکن است هر لحظه رفتار متفاوتی انجام دهند. من امیدوار هستم موضوع گفت وگو ها با غرب که شایعه آن مطرح شده است، نیز مقداری جدی تر گرفته شود تا مکمل گفت وگو با شرق باشد. بنده  معتقد نیستم که اظهار نظر افراد افراطی در خصوص گفت وگو ها با غرب یا شرق چیزی بدی است، بلکه حتی می تواند از یک جهت اثر مثبت نیز داشته باشد. اگر ما یک دیپلماسی قوی داشته باشیم می توانیم از این اظهار نظر ها استفاده کنیم.

وی در ادامه تاکید کرد: آنچه که خطرناک است این بوده که دیپلماسی کشور و مسئولان کشور تحت تاثیر جریان های تندرو قرار بگیرند. اساسا حرف زدن و اظهار نظر کردن جریانات تندرو و مواضع تند آنان به خودی خود مشکلی ایجاد نمی کند، اینکه نظام سیاسی کشور نیز تحت تاثیر این دیدگاه ها قرار بگیرد، صحیح نیست و منافع ملی را به خطر می اندازد.

وی افزود: طبیعتا همه تاثیرات معاهده بین ایران و روسیه و گفت وگو های احتمالی با غرب به اقتصاد کشور باز می گردد. اصل ارتباطات هدف  نیست، بلکه ارتباطات وسیله ای برای دستیابی به یک اقتصاد بهتر در آینده است. اقتصاد  ما تحت تاثیر تحریم ها قرار دارد. حل این مشکلات از مسیر سیاست خارجی می گذرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۶:۴۷

خدا شهید رئیسی را رحمت کند که باب توافق بلند مدت با چین و روسیه را باز کرد و همین اصلاح‌طلبان در آن موقع این کار را بی ارزش جلوه میدادند