امیر سرتیپ نبی سهرابی در اختتامیه بیستوششمین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت که امروز ۳۰ دی در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد برگزار شد، اظهار کرد: هنر شعر یکی از روشهای اصولی تبیین دفاع مقدس است چرا که مزیت رقابتی فرهنگی ما ایرانیان زبان فارسی، شعر است.
وی افزود: در طول تاریخ مزیت رقابتی ما شعر شیرین پارسی بوده و بدون تردید زبان شعر در اتحاد و حفظ تمامیت ما ایرانیان نقش مهمی داشته و شعرای ما توانستهاند این کشور را سرآمد عالم کنند و ما به این بزرگان افتخار میکنیم چرا که هویت فرهنگی ما ایرانیان از اثربحشی اشعار این افراد شکل گرفته است.
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور ادامه داد: ما به عنوان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس که باید با زبان فرهنگ با مردم سخن بگوییم اعلام میکنیم که فرهنگ و هویت ما ایرانیان برگرفته از فردوسی، حافظ و سعدی است.
وی تصریح کرد: تنها کتاب غیرالهی که بیش از هزار سال است که بدون تحریف باقی مانده «شاهنامه فردوسی» است که همچنان بدون تغییر است به این دلیل که در شاهنامه توصیههای بسیاری به عدالت و اعتدال شده است از جمله اینکه به حاکمان سفارش شده برای تداوم حکومت باید عدالت و اعتدال را برای مردم رعایت و با مهربانی رفتار کنند.
سهرابی گفت: شعر دفاع مقدس باید جریان اندیشهای ایجاد کند و بتواند اندیشههای امام راحل را تبیین کند و افتخارآفرین باشد تا نسل جوان با خواندن این شعر به کشور خود افتخار کنند. شعر دفاع مقدس باید غرور ملی ایرانیان را تقویت کند و نباید احساس ضعف و کاهلی از شعر دفاع مقدس برآید بلکه باید احساس غرور ملی را در جوانان ما ایجاد کند.
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور گفت: شعر دفاع مقدس باید ستایشگر آثار فداکاری و از خود گذشتگی باشد و ایثار رزمندگان را به خوبی نشان دهند که نسل امروز بدانند نوجوانان دیروز جانشان را کف دست گرفتند و مقابل دشمن ایستادند تا امروز ما در آرامش و امنیت باشیم.
وی با اشاره به اینکه شعر دفاع مقدس باید با ایستایی و توقف مقابله و در افکار و فرهنگ جامعه تحرک ایجاد کند، گفت: یکی از مشکلات فرهنگی جامعه ما فاصله گرفتن از فرهنگ دفاع مقدس است، اگر بتوانیم این فرهنگ را برای نسل جدید باز تعریف و باز تولید کنیم قطعاً در جذب جوانان موفق خواهیم شد به شرطی که راه آن را به خوبی بلد باشیم.
انتهای پیام
نظرات