• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403111510969
  • خبرنگار : 51008

رئیس بنیاد نخبگان استان عنوان کرد

همراهی نخبگان در مسیر توسعه خراسان جنوبی

همراهی نخبگان در مسیر توسعه خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی، با تشریح اهداف و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان، به تبیین راهبردهای کلان این بنیاد در زمینه شناسایی، توانمندسازی و اثرگذاری نخبگان در جامعه استان پرداخت و از تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز و حمایت‌های جدید در حوزه مسکن و تسهیلات پژوهشی خبر داد.

محمد مهدی ایزدخواه، امروز دوشنبه ۱۵ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک نهاد فرادستگاهی در سال ۱۳۸۳ بر اساس بیانات مقام معظم رهبری تأسیس شد. هدف این بنیاد، تنظیم‌گری و تسهیل امور نخبگان در کشور است.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با اشاره به تصویب اساسنامه بنیاد ملی نخبگان در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۴، افزود: در سال ۱۳۹۰، سند راهبردی کشور در امور نخبگان مجدداً مصوب شد که شامل پنج راهبرد کلان است. این راهبردها شامل نظام شناسایی و هدایت نخبگان، توانمندسازی استعدادهای نخبگان، زمینه‌سازی اثرگذاری نخبگان در جامعه، ارتقاء نظام سیاست‌گذاری و مدیریت امور نخبگان و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، پژوهشی و اطلاع‌رسانی مرتبط با نخبگان است.

ایزدخواه با اشاره به آمار نخبگان خراسان جنوبی، گفت: تا سال ۱۴۰۳، نزدیک به صد نفر از نخبگان خراسان جنوبی موفق به دریافت جوایز بنیاد ملی نخبگان شده‌اند که این جوایز شامل حمایت از دانشجویان مستعد، حمایت از دانش‌آموختگان و تسهیلات نظام وظیفه برای نخبگان پسر جذب در دستگاه‌های اجرایی است.

وی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: اخیراً، یکی از سیاست‌های این بنیاد، تأمین مسکن نخبگان است که با هماهنگی معاونت عمرانی استانداری در حال پیگیری بوده که این موضوع در شورای تأمین مسکن استان دنبال خواهد شد و هدف ما برطرف کردن دغدغه‌های نخبگان در این زمینه است.

وی با بیان فعالیت‌های فرهنگی و الگوسازی مفاخر علمی و بومی استان، اظهار کرد: یکی از رسالت‌های بنیاد نخبگان خراسان جنوبی، تکریم و الگوسازی مفاخر استانی است که در سال ۱۴۰۳، این بنیاد مراسم تجلیل از مقام ابن حسام خوسفی، حماسه‌سرای استان را در دانشگاه بیرجند برگزار کرده که این مراسم به منظور حفظ منزلت و جایگاه والای این افراد و معرفی آن‌ها به نسل جوان برگزار شد. 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با شاره به تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز و نخبگانی در خراسان جنوبی تصریح کرد: با همکاری استانداری و دستگاه‌های اجرایی، سه هیئت اندیشه‌ورز در بنیاد نخبگان استان تشکیل شده است که این هیئت‌ها شامل هیئت اندیشه‌ورز نوآوری و فناوری، هیئت اندیشه‌ورز توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی و هیئت اندیشه‌ورز در حوزه آب و محیط زیست هستند و هدف این هیئت‌ها، بررسی مشکلات و موانع پیشرفت خراسان جنوبی و ارائه راهکارهای مؤثر از سوی این بنیاد است.

ایزدخواه تاکید کرد: اگر بتوانیم زمینه حضور نخبگان را در استان فراهم کنیم، قطعاً اثرگذاری آن‌ها در توسعه خرااسن جنوبی افزایش خواهد یافت و مانع خروج آن‌ها از استان و کشور خواهیم شد.

وی با اشاره به فعالیت‌های بنیاد نخبگان در هفته پژوهش در سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: بنیاد نخبگان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه استان در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حضور فعالی داشته است و دستاوردهای هسته‌های مسئله‌محور بنیاد نخبگان تحت عنوان هسته‌های شهید احمدی روشن در این نمایشگاه ارائه شد و این نمایشگاه فرصتی برای آشنایی جامعه با توانمندی‌ها و دستاوردهای نخبگان استان فراهم کرد.

ایزدخواه با اشاره به تشکیل ۱۱ هسته مسئله‌محور پژوهشی و فناورانه در سال گذشته، بیان کرد: در سال ۱۴۰۳، شش هسته مسئله‌محور جدید تشکیل شده و در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد هسته‌های جدید در سال ۱۴۰۴ هستیم و این هسته‌ها با محوریت مسائل صنعت، کشاورزی و محیط زیست خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند و هدف آن‌ها ایجاد شبکه‌ای از نخبگان برای هم‌افزایی و حل مسائل واقعی جامعه است.

وی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و هویتی عنوان کرد: در ایام هفته ملی نخبگان، برنامه‌های متنوعی از جمله غبارروبی مزار شهدا و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد و این برنامه‌ها به منظور تقویت هویت و فرهنگ نخبگانی در استان طراحی شده است.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های دانش‌افزایی و مهارت‌افزایی برای نخبگان، گفت: این کارگاه‌ها به نخبگان کمک می‌کند تا در سایر حوزه‌ها نیز توانمند شوند که یکی از برنامه‌های شاخص بنیاد در سال ۱۴۰۳، برگزاری بازدیدهای علمی و فرهنگی برای دانش‌آموزان با همکاری آموزش و پرورش خراسان جنوبی بود و در این طرح، ۱۶ مدرسه از مدارس متوسطه اول انتخاب شدند و هر مدرسه دو بازدید علمی و فرهنگی را برگزار کرد.

وی تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی باید با هماهنگی معاونت توسعه و منابع انسانی خود، از سازمان استخدامی درخواست نیرو کنند و بنیاد نخبگان یک بانک اطلاعاتی از نخبگان را به این سازمان ارائه داده که این اطلاعات با درخواست نیرو از سوی دستگاه‌های اجرایی، منتقل می‌شود.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با اشاره به تسهیلاتی که برای نخبگان در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: تسهیلات پژوهشی و حمایت از فعالیت‌های آموزشی تحت عنوان طرح پژوهش یار، به دانشجویان دکترا این امکان را می‌دهد که در صورت دفاع از پروپوزال خود قبل از ترم پنجم و موفقیت در آزمون جامع، ماهیانه ۱۵ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند و اگر خروجی رساله دکترا دو مقاله Q1 باشد، این تسهیلات به صورت بلاعوض خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha