• شنبه / ۵ مهر ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404070502790
  • خبرنگار : 50026

وزیر ارتباطات:

طبق برنامه‌ریزی‌ها، سهم اقتصاد دیجیتال باید از ۱۰ درصد عبور کند

طبق برنامه‌ریزی‌ها، سهم اقتصاد دیجیتال باید از ۱۰ درصد عبور کند

ایسنا/خراسان جنوبی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: این استان به واسطه پیشینه علمی، نزدیکی فرهنگی و زبانی با افغانستان و برخورداری از اساتید برجسته می‌تواند به پایگاه تولید محتوا، آموزش دیجیتال و توسعه هوش مصنوعی در کشور تبدیل شود.

سیدستار هاشمی روز شنبه ۵ مهرماه در نشست مشترک با اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: وظیفه ما در وزارت ارتباطات هر روز سنگین‌تر می‌شود و امیدواریم بتوانیم خدمتگزار شایسته‌ای برای مردم این خطه زرخیز باشیم.

وی با اشاره به پیشینه علمی و نقش شخصیت‌های برجسته خراسان جنوبی افزود: اساتید بزرگواری همچون علامه فرزان، استاد معتقدنژاد، استاد شکوهی و استاد گنجی منشأ آثار فراوانی در حوزه‌های علمی بوده‌اند و این سرمایه‌های علمی می‌توانند پشتوانه توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باشند.

هاشمی یکی از ظرفیت‌های خاص گردشگری خراسان جنوبی را «نجوم و ستاره‌شناسی» دانست و گفت: با توجه به مأموریت‌های وزارت ارتباطات در حوزه صنعت فضایی، می‌توانیم این ظرفیت را به‌طور جدی در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد جهانی است، ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌ها، سهم اقتصاد دیجیتال باید از ۱۰ درصد عبور کند و این موضوع بدون گسترش زیرساخت‌های ارتباطی و عدالت ارتباطی ممکن نخواهد شد. امروز در استان بیش از ۷۱ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار به شبکه ارتباطی متصل شده‌اند و این روند ادامه خواهد داشت.

وزیر ارتباطات با تأکید بر ضرورت تولید محتوا و ارائه خدمات آموزشی، گفت: اشتراکات فرهنگی و زبانی خراسان جنوبی با افغانستان می‌تواند بستر مناسبی برای تولید و صدور محتوای آموزشی در چارچوب دیپلماسی فناوری باشد. این موضوع هم به توسعه مناطق کمتر برخوردار کمک می‌کند و هم ظرفیت‌های صادراتی ایجاد می‌کند.

وی به طرح «ایران دیجیتال» اشاره کرد و افزود: در این طرح دانش‌آموزان از مقطع متوسطه اول روی سکوهای آموزشی آماده ورود به عرصه‌های فناورانه می‌شوند. تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در این بستر مشغول آموزش هستند و استعدادهای فراوانی از مناطق کمتر برخوردار شناسایی شده‌اند.

هاشمی همچنین به نقش هوش مصنوعی در آینده آموزش پرداخت و گفت: آموزش باید شخصی‌سازی شود و هوش مصنوعی می‌تواند متناسب با نیاز هر یادگیرنده به فرآیند یاددهی-یادگیری کمک کند. تجربه کرونا نشان داد که روش‌های یادگیری یکسان بازدهی متفاوتی دارد و باید به این موضوع توجه جدی داشت.

وی دانشگاه بیرجند را دارای ظرفیت‌های ویژه برای توسعه اقتصاد دیجیتال، بهره‌وری معادن و مراکز رشد دانست و تصریح کرد: خراسان جنوبی می‌تواند به‌عنوان مغز متفکر شرق کشور در حوزه آموزش دیجیتال، هوش مصنوعی و تولید محتوا نقش‌آفرینی کند.

ضرورت ایجاد پارک فاوا و هوشمندسازی معادن برای توسعه استان

سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی نیز به تشریح ظرفیت‌ها و نیازهای خراسان جنوبی پرداخت و گفت: استان دارای بیش از ۴۲ مرکز دانشگاهی، حدود ۴۵ هزار دانشجو و بیش از ۴ هزار استاد دانشگاه در رشته‌های مختلف است که این ظرفیت علمی می‌تواند پشتوانه‌ای مهم برای توسعه استان باشد.

وی با اشاره به جایگاه نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در حوزه اشتغال افزود: بهترین راه به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان است. همچنین ایجاد پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در استان می‌تواند خبر بسیار خوشی برای مردم و دانشگاهیان باشد.

استاندار خراسان جنوبی بر اهمیت هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: این استان ظرفیت بالایی در پرورش دانشجویان موفق دارد و انتظار می‌رود دوره‌های تخصصی فنی و آموزشی در حوزه هوش مصنوعی برای متقاضیان برگزار شود.

هاشمی در ادامه به پروژه فیبر نوری و نقش آن در توسعه تجارت الکترونیک استان اشاره کرد و افزود: خراسان جنوبی استانی معدنی است؛ بیش از ۸۲۰ معدن و ۶۲۰ کارگاه گوهرسنگ تراشی در استان فعال است، اما متأسفانه فرآوری بسیاری از محصولات معدنی در استان‌های دیگر انجام می‌شود. هوشمندسازی معادن می‌تواند علاوه بر افزایش بهره‌وری، به رشد اقتصادی و اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کمک کند.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای ۲۶۰۰ اثر میراثی شناسایی شده، ۱۰۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۰ اثر ثبت جهانی است، گفت: توسعه گردشگری نیز نیازمند بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و زیرساخت‌های ارتباطی است.

استاندار خراسان جنوبی همچنین از جذب بالای سرمایه‌گذاران خبر داد و اظهار کرد: براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس و اتاق بازرگانی، خراسان جنوبی نخستین استان کشور در رضایتمندی سرمایه‌گذاران است. همچنین ۳۸ درصد صادرات کشور به افغانستان از این استان انجام شده است.

وی آزادسازی ۳۵ هزار هکتار اراضی بلوکه‌شده را از دیگر اقدامات دولت در استان برشمرد و تأکید کرد: با فراهم شدن زیرساخت‌های نرم‌افزاری و توسعه فیبر نوری در شهرستان‌ها، خراسان جنوبی شاهد تحولات بزرگ اقتصادی خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha