بهروز مرادپور امروز (۱۶ بهمن ماه) در آیین بهرهبرداری از رادار پیشرفته هواشناسی لرستان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با وجود تحریمهای ظالمانه و کمبود اعتبارات، پس از ۱۰ سال از نصب آخرین رادار هواشناسی در کشور، اولین رادار با پلاریزاسیون دوگانه پیشرفته، در ارتفاع ۲ هزار و ۴۰۰ متری کوه فرهکش خرمآباد وارد شبکه راداری کشور شد.
وی خاطرنشان کرد: لرستان، استانی چهار فصل، دارای تنوع آب و هوایی و توپوگرافی خاص و کوهستانی بوده و در معرض مخاطرات شدید و فزآینده جوی و اقلیمی قرار دارد که با این شرایط، استقرار رادار هواشناسی در منطقه بسیار مهم است، چراکه مخاطرات جوی، آثار سویی در سلامت جامعه، اقتصاد و محیط زیست به همراه دارد و مقابله و کاهش اثرات آنها نیازمند پایش مداوم جو، پژوهش و اطلاع رسانی به هنگام با به کارگیری فناوریهای نوین است.
مدیرکل هواشناسی لرستان اضافه کرد: لرستان یازدهمین استان کشور است که مجهز به رادار پیشرفته هواشناسی میشود، این رادار دارای کاربری استانی و منطقهای و امکان پوشش استانهای همجوار را نیز دارد.
مرادپور عنوان کرد: با فعال شدن این رادار مناطقی از استان های کرمانشاه، همدان و مرکزی توسط این رادار پوشش داده میشود.
وی با بیان اینکه این رادار جهت صحت و دقت پیشبینیهای کوتاه مدت جوی راهاندازی شده است، یادآور شد: این رادار برای حفاظت از جان و مال مردم نقش ارزندهای دارد و با پیشبینی شش ساعت قبل از بارندگیهای شدید با دقت ۹۰ درصدی شدت و حجم بارندگیهای را اطلاعرسانی میکند.
مدیرکل هواشناسی لرستان اضافه کرد: میزان برد هوایی این رادار ۱۵۰ کیلومتر است که در مواردی می توان از برد ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر نیز از محاسبات آن بهرهمند شد.
مرادپور تاکید کرد: کاربرد این سامانه جهت پیش بینی های کوتاه مدت و در حدود چهار تا شش ساعت با درصد صحت بالاتر است که میزان بارش با شدت و مقدار بارندگی را پیش بینی و امکان صدور پیش بینی های کوتاه مدت دقیق تر و پایش پدیده های مخرب جوی مانند تگرگ و بارندگی های شدید را فراهم میکند.
انتهای پیام
نظرات