حجت الاسلام والمسلمین محمد شجاعی، ۱۷ بهمن در همایش سبک زندگی مهدوی و تقش بانوان در تحقق تمدن نوین اسلامی که به همت حوزه علمیه خواهران و جهاددانشگاهی استان سمنان در سالن همایشهای حوزه علمیه عصمتیه سمنان برگزار شد اظهار کرد: باید جریان علم تبدیل به معرفت شود چرا که علم محصول عقل و هوش و معرفت محصول قلب است.
وی علم را محصول عقل و دانشگاه برشمرد و افزود: برخلاف دادههای علمی که در نتیجه عقلانیت بدست میآید، معرفت تنها از طریق قلب به دست میآید.
این استاد حوزه و دانشگاه ارتقاء اطلاعات مذهبی افراد جامعه را ناصواب خواند و گفت: متاسفانه بیش از ۴۰ سال است که ما دچار چنین اشتباهی شده و کوشیدهایم که اطلاعات و دانستههای مذهبی را به افراد آموزش دهیم.
این مبلغ و مشاور مذهبی با بیان اینکه خودشناسی زمینهساز خداشناسی است گفت: تنها از مسیر خودشناسی است که میتوان به خداشناسی رسید.
وی با بیان اینکه قرآن، اسلام را دین مهدوی میداند افزود: تمامی انبیا و ائمه معصومین به دنبال فراهم کردن زمینههای ظهور بودهاند.
وی با بیان اینکه عامل اصلی تحقق انقلاب شکوهمند اسلامی حوزههای علمیه بوده اند گفت: انقلاب ما دارای یک ماموریت حهانیست و حوزه ها مسئولیت انجام این مهم را بر دوش دارند لذا حوزههای علمیه به تربیت مبلغینی در حوزه تمدن نوین اسلامی بپردازند.
شجاعی، کمک به ایجاد تمدن نوین اسلامی و بسترسازی برای ظهور حضرت مهدی (عج) را از وظایف حوزههای علمیه برشمرد و گفت: زمینهسازی برای ظهور باید با ایجاد یک جریان فکری و معنوی در سطوح ملی و بینالمللی انجام شود.
وی با اشاره به این حدیث پیامبر اعظم(ص)که یکی از نشانههای رشد مومن علاقه و رحمت است اظهار کرد: از همین رو است که انسان هر چه به خدا نزدیکتر باشند به خانواده خویش نیز عاشقتر میشود.
حجت الاسلام شجاعی بهرهمندی از سه شاخص رحمانیت، آرامش و شادی را از ویژگیهای مومن برشمرد و افزود: دین مبین اسلام یک دین مبتنی بر قدر و اندازهگیری است چرا که وجود حضرت باریتعالی برای هر چیزی در عالم، قدر و اندازه قرار داده است. در حقیقت همه ساختارهای عالم مبتنی بر اعداد و ریاضی هستند و از همین منظر است که با بهرهگیری از قدر و اندازه است که میتوانیم به قضا و نتیجه برسیم.
این استاد حوزه از فرهنگ و نهاد خانواده به مثابه پایهها و اصول تمدنی نام برد اظهار کرد: در همین راستا، حوزه های علمیه باید بتوانند خانوادهها را در کشور ساماندهی کنند.
وی کمک به فرآیند تمدنسازی را وظیفه ذاتی طلاب و حوزویان برشمرد و گفت: وظیفه همه در این حوزه کمک به اتصال افراد به مرکز و کانون این تمدن جهانیست که همانا وجود مبارک حضرت ولیعصر(عج) است.
دکتر شجاعی با انتقاد از فعالیتهای فرهنگی در کشور تصریح کرد: عمده فعالیتهای فرهنگی انجام شده در کشو، اصولی نیست و از همین رو فاقد کارایی لازم بوده است.
وی با بیان اینکه آموزش میبایست مبتنی بر معرفت باشد نه علم اظهارکرد: خداوند در قرآن کریم همواره بر تربیت معرفتی تاکید میفرمایند لذا جریان علم باید به معرفت تبدیل شود.
مدیرعامل مؤسسه بینالمللی منتظران منجی از فهم امیدوارنه و ساخت آینده به عنوان دو رکن مهم دینی یاد کرد و گفت: اگر فرد از معرفت نفس بهرهمند شود به ضرورت درک وجود مبارک ائمه نیز میرسد.
وی در بخش دیگری به جدی بودن معضل جمعیت در کشور پرداخت و با اشاره به فراوانی بالای طلاق در کشور افزود: وجود این حجم از طلاق در کشور، زیبنده جامعه اسلامی ما نیست.
شجاعی بر لزوم فعالیت طلاب خواهر در این بخش تاکید و اضافه کرد: فعالیت در حوزه تبلیغ فرزندآوری از دیگر رسالتهای طلاب و خصوصا خواهران طلبه است.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه باید طلاب بینالمللی تربیت کنند گفت: طلاب باید زمان بیشتری صرف پاسخگویی به شبهات جامعه در بخشهای مختلف و از جمله در حوزه فرزندآوری اختصاص دهند.
افتتاح نمایندگی مؤسسه بینالمللی منتظران منجی در سمنان
علی منصفی راد، رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان نیز در این کارگاه تخصصی با ارائه گزارشی از دستاوردهای علمی و فناورانه و خدمات تخصصی جهاددانشگاهی استان سمنان در حوزه های علمی، پژوهشی و فرهنگی، از برنامهریزی برای برپایی سلسله نشستهای تخصصی با همکاری جهاددانشگاهی استان و مؤسسه بین المللی منتظران منجی در استان سمنان خبر داد و گفت: جهاددانشگاهی جدای از فعالیتهای علمی و پژوهشی، در راستای منویات مقام معظم رهبری توجه ویژهای به فعالیتهای فرهنگی دارد.
به گزارش ایسنا حجتالاسلام والمسلمین شجاعی در سفر خود به سمنان علاوه بر دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و سخنرانی در دو کارگاه تخصصی، در آیین افتتاح نمایندگی مؤسسه بین المللی منتظران منجی در جهاددانشگاهی استان سمنان و نشست تخصصی با جهادگران جهاددانشگاهی استان سمنان نیز حضور یافت.
همچنین در حاشیه این برنامهها، نمایشگاهی از کتب منتشر شده مؤسسه بین المللی منتظران منجی نیز برگزار که با استقبال طلاب و علاقمندان به کتاب همراه بود.
انتهای پیام
نظرات