• شنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403112015131
  • خبرنگار : 71049

پاک‌آیین: ترامپ نه تنها برای ایران، بلکه برای همه جهان نماد بی‌اعتمادی است

پاک‌آیین: ترامپ نه تنها برای ایران، بلکه برای همه جهان نماد بی‌اعتمادی است

یک دیپلمات پیشین ایران گفت که «آمریکای ترامپ نه تنها برای ایران، بلکه برای تمام کشورهای جهان به کشوری بی‌اعتماد تبدیل شده و بعید است کشوری باشد که بتواند به ترامپ اعتماد کند».

به گزارش ایسنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب روز جمعه و در سخنانی با اشاره به تجربه بی‌حاصل حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا در دهه ۹۰ و اقدام آمریکا در زیر پا گذاشتن همه تعهدات خود، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواری‌های اقتصادی و معیشتی را حل نمی‌کند، همانط‌ور که حل نکرد؛ بنابراین، راه حل مشکلات «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که ان‌شاءالله روز ۲۲ بهمن این اتحاد و همدلی را خواهیم دید.

ایشان با اشاره به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا درباره پاره کردن برجام، خاطرنشان کردند: قبل از او هم دولت قبلی آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریم‌های آمریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند.

پاک‌آیین: ترامپ نه تنها برای ایران، بلکه برای همه جهان نماد بی‌اعتمادی است
دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با رهبر انقلاب

مذاکرات با آمریکا بی‌فایده است و فقط انرژی نظام و کشور هدر می‌رود

«محسن پاک‌آیین» در گفت‌وگو با ایسنا درباره اظهارات روز گذشته رهبر انقلاب «با بیان اینکه ایران نسبت به آمریکا بی‌اعتماد است و از بعد انقلاب اسلامی این بی‌اعتمادی هر روز بیشتر و بیشتر شده است»، گفت: بعد از پیروزی انقلاب ما هر چه از آمریکا دیدیم دشمنی بوده است و این دشمنی به‌طور دنباله‌دار در امور داخلی در دولت موقت، بنی‌صدر و بعد از آن در دولت‌های بعدی وجود داشته است. آمریکا حامی رژیم بعث در جنگ هشت‌ ساله ایران و عراق بوده است و در ارتباط با مسائل حقوق‌بشر ادعاهای واهی داشته و ایران را به تروریسم متهم کرده و به طور کلی تمام دولت های آمریکا هیچ گونه دوستی با ایران نداشتند و همیشه از در دشمنی درآمدند.

وی با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا در چارچوب برجام تصریح کرد: مذاکرات هسته‌ای تجربه‌ای بود که به ما ثابت کرد آمریکا همچنان نامطمئن است. مذاکرات هسته‌ای با هدف لغو تحریم ها و پذیرش محدودیت‌ها بود و مثال بارزی است که نشان می‌دهد به آمریکا نمی‌توان اعتماد کرد. بعد از ۲ سال مذاکره و جمع‌بندی و توافق، ترامپ به راحتی زیر آن زد و با یک امضا همه چیز را خاتمه داد و مجدد تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کرد. غیر از مذاکرات هسته‌ای، در موارد دیگری در رابطه با عراق، افغانستان و بوسنی هم ما با آمریکا مذاکره داشتیم اما بعد از اینکه اهدافش تامین شد با روش‌های مختلف دشمنی را از سر گرفت. بنابراین اینکه به تجربه‌ می‌گوییم مذاکرات با آمریکا بی‌فایده است، بی‌دلیل نیست و فقط انرژی نظام و کشور هدر می‌رود و معطل تصمیمات یک کشور دیگر می‌مانیم که آن کشور با ما دشمنی مشخص و علنی دارد.

این دیپلمات پیشین کشورمان گفت: واقعیت این است که «ترامپ ۲» و آمریکا نه تنها برای ایران، بلکه برای تمام کشورهای جهان به کشوری بی‌اعتماد تبدیل شده است. بعید است کشوری باشد که بتواند به ترامپ اعتماد کند. او ستیزه جویی را علیه همسایگان و متحدان خودش و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی و رقبایش به بهانه اینکه قصد دارد یک ملت قوی در آمریکا بسازد شروع کرده است و با تمام جهان خصومت ایجاد می‌کند و طبیعی است که به این دولت و مدیریت آن نمی‌شود اعتماد کرد. ترامپ با این شیوه حتی برای مردم خودش هم خطرناک است، چه برسد به مردم کشورهای دیگر. بعید است مردم آمریکا در این دوره روی خوش ببینند.

پاک‌آیین: ترامپ نه تنها برای ایران، بلکه برای همه جهان نماد بی‌اعتمادی است
ترامپ در حال یادداشت ریاست‌جمهوری برای احیای سیاست فشار حداکثری علیه ایران

باید به دنبال استفاده از منافع داخلی به ویژه بخش خصوصی باشیم

پاک‌آیین در پاسخ به این که «در صورت عدم مذاکره با آمریکا، مشکلات اقتصادی کشور را چطور باید حل کرد؟» گفت: اول باید روی عدم مذاکره با آمریکا در داخل کشور اجماع ملی شود. تا قبل از صحبت رهبری در روز جمعه، برخی توصیه به مذاکره می‌کردند اما حالا بعد از کارهای کارشناسی و شنیدن همه صداها و نظرات از شورای عالی امنیت ملی و دیگر نهادها، نهایتا تصمیم رهبری این طور اعلام شد که مذاکره عاقلانه نیست و این تصمیم یک مساله ملی است و همه سلایق باید آن را مورد اجرا قرار دهند و به آن پایبند باشند و مجدد طرح اینکه مذاکره خوب است یا بد، در کشور مطرح نشود چرا که فقط این مساله انرژی کشور را هدر می‌دهد. دوم اینکه همه دستگاه‌ها برای آینده سیاسی و اقتصادی کشور و رفع مشکلات و موانع راه‌حل ارائه دهند.

وی افزود: همان طور که رهبری گفتند به کارهای دولت امیدوار هستند، باید به دنبال استفاده از منافع داخلی و توان مردم به ویژه بخش خصوصی باشیم و تعامل سازنده‌ای با کشورهای جهان همزمان داشته باشیم، به استثنای آمریکا. باید سعی کنیم در این مسیر امور کشور ار تدبیر کنیم و همه باور کنند که آمریکایی در جهان نیست و با استقلال از آمریکا امور کشور را پیش ببریم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: در سخنرانی که پیش از این رهبری با کارگزاران نظام داشتند، گفتند که با هر کسی نمی‌توان معامله کرد، اما از این صحبت ایشان این تصور ایجاد شده بود که نظر رهبری این است که با آمریکا شود، ولی در این سخنرانی اخیر ایشان صراحتا مذاکره با آمریکا را رد کردند و راه را به مسوولان نشان دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha