به گزارش ایسنا،جشن سالگرد چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران شامگاه امروز (دوشنبه ۲۲ بهمن) با حضور کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، «سرگئی تسیویلف»، وزیر انرژی فدراسیون روسیه و جمع زیادی از کارورزان حوزه دیپلماسی، شخصیت های سیاسی، فرهنگی، رسانهای و مذهبی در هتل «لوته» مسکو برگزار شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه ضمن تشکر از حضور پرشور شخصیتهای برجسته روسی و دیپلماتهای مقیم مسکو در جشن سالگرد پیروزی شکوهمند اسلامی گفت: ما امشب گردهم آمدهایم تا چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران را جشن بگیریم. انقلابی که باعث تغییرات شگرف در داخل ایران شد و بر تحولات منطقهای و جهانی نیز تاثیر بسزایی داشت.
وی افزود: ۴۶ سال پیش در چنین روزی، ملت ایران در یک خیزش مردمی مقابل یک نظام سیاسی استبدادی و طاغوت، پیروز شدند. انقلاب ایران در حالی به موفقیت رسید که بر خلاف دیگر جنبشهای مشابه در تاریخ جهان، بر قدرتهای بیگانه متکی نبود، بلکه یک حرکت اصیل مردمی بود که به خواست الهی و با راهبری حضرت امام خمینی (ره) نظامی مبتنی بر «مردمسالاری دینی» را برای جامعه ایران بنیان گذارد.
جلالی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بالغ بر چهار دهه، همواره تلاش کرده روابط صلحآمیزی مبتنی بر "احترام متقابل با دنیای خارج" بهویژه همسایگان، قدرتهای بزرگ و نوظهور و کشورهای مستقل و جنوب جهانی داشته باشد، تصریح کرد: متاسفانه انقلاب اسلامی ایران از همان ابتدای پیروزی تا به امروز با برخی چالشها مواجه شده است. در حقیقت، نظام سلطه با روایتسازی وارونه از واقعیت، بنای ناسازگاری با ایران داشته و همواره تلاش کردهاند با دخالت، تفرقهافکنی و سلطهجویی از هرگونه ترفندی علیه ملت ایران بهره جویند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر ایران به عنوان یک بازیگر مستقل در نظام بینالملل، خاطرنشان کرد: علیرغم تمامی این ناملایمات، مفتخرم به استحضار برسانم که اکنون جمهوری اسلامی ایران در قامت یک «بازیگر مستقل، قدرتمند و صلحجو»، تحت هدایت امام خامنهای و در سایه تلاش، تابآوری و اراده ملت ایران به دستاوردهای فراوانی در حوزههای متنوع همچون اقتصادی، بهداشت و درمان، علمی و فناورانه، آموزش و سواد آموزی، حقوق بشر، امنیت و دفاع، دست یافته است.
![روابط تهران و مسکو وارد فاز جدیدی شده است](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/10/0/63354352.png?ts=1739213559893)
وی با برشمردن برخی از دستاوردهای ملت ایران در عرصههای مختلف با استناد به گزارشهای معتبر بینالمللی، یادآور شد: ایران امروز در بسیاری از عرصههای انحصاری قدرت مادی، همچون تولیدات صنعتی، نظام فراگیر سلامت، فناوری نانو در محصولات متنوع کشاورزی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی، فناوری صلحآمیز هستهای، فناوری فضایی، فعالیت چشمگیر دانشبنیانها و در نهایت مشارکت موثر و فزاینده بانوان ایرانی در نظام آموزشی کشور با تاکید بر اصل «موازنه جنسیتی در امر آموزش»، به پیشرفتهای شگرفی نائل شده است.
وی افزود: در سایه این پیشرفتها در حال حاضر حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در ایران در بخشهای مختلف مشغول به کار هستند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حوادث، تحولات و روندهای جاری جهانی، به وضوح نشان میدهد که سیستم جهانی وارد یک مرحله گذار ساختاری از یک نظم «تکقطبی» به نظمی با مختصات «چندقطبی» شده است، خاطرنشان کرد: در جهان امروز، قدرتهای نوظهور و سازوکارهای جدید، نظم نوین را رقم میزنند. تحت این شرایط، جمهوری اسلامی ایران در چارچوب رهیافت تعامل هوشمند با جهان، راهبرد «نگاه متوازن» در سیاست خارجی را پیگیری کرده است.
جلالی تاکید کرد: در پرتو این سیاست خارجی فعال، پویا و اثرگذار، همکاریهای چندجانبه با قدرتهای بزرگ، نوظهور و مستقل جهانی نظیر روسیه، چین و هند و تعامل حداکثری با سازمانهای منطقهای و بینالمللی همچون اکو، دی -۸، شانگهای، بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گامی بلند در مسیر سازندگی، تامین منافع ملی، امنیت ملی، گسترش دیپلماسی اقتصادی، توسعه و متعاقب آن، باز تعریف جایگاه ایران در نظم جهانی با ماهیتی "چندقطبی و عادلانه" است.
این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در پیگیری عدالت، برابری، صلح، ثبات و حاکمیت ملتها مصمم است، اظهار داشت: ایران دخالت قدرتهای خارجی را منبع اصلی اختلاف و تنش در منطقه میداند و در نهایت اینکه، تعهد ما نسبت به امنیت همه کشورهای منطقه تزلزلناپذیر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت خاورمیانه و گذشت بیش از هفت دهه از اشغال و نسلکشی فلسطینیان، یادآور شد: این تاریخ غمانگیزی است که با هتک حرمت اماکن مقدس مسلمانان و نقض حقوق اولیه بشر بوجود آمده است.
جلالی با اظهار خرسندی از گسترش روابط ایران و روسیه و اراده رهبران دو کشور برای توسعه آن، تاکید کرد: خوشختانه روابط با کشور دوست و همسایه، فدارسیون روسیه همواره و با عنایت به ظرفیتهای عظیم موجود در دو کشور در اکثر حوزهها بطور فزاینده رو به گسترش بوده و رهبران دو کشور از اراده جدی برای توسعه هرچه بیشتر آن برخوردارند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به سفر رسمی دکتر پزشکیان به مسکو در روز ۱۷ ژانویه و متعاقب آن امضای «معاهده مشارکت جامع راهبردی»، خاطرنشان کرد: روابط تهران و مسکو وارد فاز جدیدی از همکاریهای راهبردی، جامع و بلندمدت در موضوعات متنوع فرهنگی، سیاسی، دفاعی، اقتصادی، تجاری، پولی و بانکی، حملونقل، انرژی، کشاورزی، زیست محیطی، علمی و فناورانه، پزشکی و دارویی و دانشگاهی شده است و در این چارچوب پروژههای عظیم و البته زیرساختی متعددی نیز در حال تعریف و اجرا است.
وی افزود: در واقع، این سند تاریخی بهعنوان یک نقطه عطف در روابط ایران و روسیه، نقشهی راهی برای تقویت روابط و مناسبات در میان و بلند مدت خواهد بود.
جلالی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عضویت ایران در بریکس و امضای موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا، این امر را گامی در راستای توسعه همکاریهای اقتصادی منطقهای ارزیابی کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه ایران و روسیه بر این امر آگاهند که فرصتهای بیشتری برای توسعه روابط تجاری وجود دارد، ابراز امیدواری کرد با توجه به اسناد امضاء شده بین طرفین در سال ۲۰۲۴، دو کشور شاهد افزایش چشمگیر حجم روابط تجاری و اقتصادی در کوتاه مدت نیز باشند.
وی نزدیکی تهران و مسکو را نویدبخش تقویت روندهای چندجانبهگرایی در مسیر عدالت، صلح و امنیت دانست و گفت: این روند در تضاد جدی با نظام سلطه به رهبری آمریکا است که «یکجانبهگرایی» را سرلوحه سیاستهای جهانی خود قرار داده است.
جلالی ضمن دعوت از ارج نهادن نسبت به تعهد ایران به استقلال، عدالت و دیپلماسی در صحنه جهانی، در پایان تاریخ دهم فوریه، "روز دیپلمات در فدراسیون روسیه" را به کارورزان حوزه دیپلماسی، ملت و دولت روسیه، تبریک گفت.
انتهای پیام
نظرات