• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403112317273
  • منبع : بنیاد ملی نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

حمایت از مستعدان دارای معلولیت در راستای ماموریت ایجاد فرصت‌های برابر برای شکوفایی استعدادهاست

حمایت از مستعدان دارای معلولیت در راستای ماموریت ایجاد فرصت‌های برابر برای شکوفایی استعدادهاست

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه واژه «ملی» در نام بنیاد ملی نخبگان به معنای مسئولیت پوشش تمامی اقشار جامعه نخبگانی، از جمله افراد دارای معلولیت است، تاکید کرد: این بنیاد موظف است استعدادهای برتر را فارغ از وجود محدودیت‌های ناشی از معلولیت جسمی شناسایی و حمایت کند.

به گزارش ایسنا، سعید خدایگان با اشاره به تفاوت‌های ماهیتی انواع معلولیت‌ها در ایجاد مانع در بروز انواع استعدادها، افزود: برخی معلولیت‌ها مثلا ناتوانی حرکتی در راه رفتن، تأثیر چشمگیری بر توانمندی‌های علمی یا هنری ندارند. در چنین شرایطی این افراد تنها ممکن است نیازمند بهره‌مندی امکانات خاصی نباشند. اما برخی معلولیت‌ها به‌طور مستقیم فرآیند شکوفایی استعداد خاصی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. برای مثال، یک فرد نابینا که در هنرهای تجسمی دارای استعداد است و یا یک مستعد علمی ناشنوا که در فرآیند آموزش با موانع ارتباطی روبرو است، نیازمند حمایت‌های ویژه و معیارهای ارزیابی متفاوت است. لذا این گروه از مستعدین باید با در نظر گرفتن شرایط خاصشان سنجیده شوند.

خدایگان به فعالیت‌های اخیر بنیاد در راستای حمایت از جامعه معلولین اشاره کرد و گفت: دعوت از نمایندگانی از دانشجویان برتر دارای معلولیت در «چهاردهمین همایش ملی نخبگان» برای اولین بار، حضور مسئولین بنیاد ملی نخبگان در مراسم دانش آموختگی "دانشگاه فرشتگان" به عنوان تنها دانشگاه اختصاصی دانشجویان دارای معلولیت در منطقه و حمایت مادی و معنوی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از اولین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت از جمله این اقدامات است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه حمایت از این المپیاد با توجه ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان انجام‌ شده است‌، افزود: این المپیاد نخستین دوره خود را تجربه می‌کند و حمایت مادی و معنوی بنیاد معطوف به هزینه‌های اجرایی و جوایز اعطایی به برگزیدگان این رویداد است.

وی با بیان اینکه امیدواریم با اجرای موفق این رویداد، در سال‌های آینده حمایت‌های بیشتری از این طیف از جامعه نخبگانی داشته باشیم، گفت: در حال حاضر، ما بیشتر بر پشتیبانی از برگزاری این المپیاد تمرکز کرده‌ایم و پس از ارزیابی نتایج، بررسی کیفیت برگزاری و سطح برگزیدگان، در خصوص نحوه ادامه حمایت‌ها از دوره‌های آتی این المپیاد تصمیم‌گیری خواهد شد.

خدایگان خاطرنشان کرد: حمایت از جامعه مستعدین دارای معلولیت، ایجاد فرصت‌های برابر برای بروز استعدادهاست. این رویداد ملی فرصتی برای شناسایی و تقویت مهارت‌های دانشجویان دارای معلولیت در رشته‌های مختلف علمی و مهارتی است و بنیاد ملی نخبگان امیدوار است که در آینده، این نوع رویدادها به بستری برای شناسایی، حمایت و رشد بیش از پیش نخبگان در جامعه تبدیل شود.

به نقل از بنیاد ملی نخبگان، نخستین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت با حمایت بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری نوزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در تهران برگزار می‌شود.

در این المپیاد، دانشجویان در رشته‌های گوناگونی از جمله زبان و ادبیات فارسی، مترجمی زبان اشاره ایرانی و انگلیسی، طراحی لباس و پوشاک، طراحی طلا و جواهر، نقاشی و گرافیک، مهندسی کامپیوتر، رباتیک دانش‌آموزی، معماری، عکاسی و علوم ورزشی (شطرنج) به رقابت خواهند پرداخت.

علاقه‌مندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی www.paraolympiad.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha