• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112317702
  • خبرنگار : 50355

در گفت‌وگو با ایسنا تشریح شد

۱۵ حادثه مرتبط با تیوپ‌سواری در مشهد/توصیه‌هایی هنگام مواجهه با فرد مصدوم

۱۵ حادثه مرتبط با تیوپ‌سواری در مشهد/توصیه‌هایی هنگام مواجهه با فرد مصدوم

ایسنا/خراسان رضوی مدیر روابط عمومی اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در روزهای اخیر، بیش از ۶۶ مورد سقوط در سطح همتراز، زمین‌خوردگی، شکستگی و دررفتگی به اورژانس ۱۱۵ مشهد گزارش شده که از این تعداد، ۱۵ مورد مربوط به تیوپ‌سواری بوده است.

محمد علیشاهی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از شنبه صبح و همزمان با شروع سرما و بارش برف در مشهد، بیش از ۸۵۰۰ تماس با اورژانس در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شامل مشهد و ۱۶ شهرستان تابعه برقرار شده است.

وی گفت: توصیه ما این است که سالمندان و افرادی که بیماری‌های خاص دارند در این روزها حتی‌الامکان از منزل خارج نشوند، چرا که سالمندان و یا افراد با بیماری‌های خاص چنانچه دچار شکستگی، دررفتگی و حوادث ناشی از آن شوند، در روند درمان آنها مشکلاتی به وجود خواهد آمد.

علیشاهی با بیان اینکه حوادث مربوط به تیوپ‌سواری معمولا در سنین پایین اتفاق می‌افتد، خاطرنشان کرد: تیوپ‌سواری می‌تواند منجر به حوادثی از جمله شکستگی‌ها و خونریزی‌ها شود که با توجه به  بروز حوادث جدی، افراد باید از تیوپ‌سواری پرهیز کنند.

وی با بیان اینکه امسال آسیب‌های ناشی از تیوپ‌سواری بیشتر شکستگی‌های جزئی بود، یادآور شد: سال‌های گذشته افرادی بر اثر تیوپ‌سواری دچار آسیب‌های جدی چشمی و دیگر آسیب‌ها شدند، بنابراین توصیه موکد ما این است که افراد از تفریحات این‌چنینی که آسیب‌های جدی دارد خودداری کنند.

توصیه‌هایی برای مواجهه با فرد مصدوم

مدیر روبط عمومی اورژانس ۱۱۵ مشهد در رابطه با توصیه‌هایی به افراد هنگام مواجهه با فرد مصدوم گفت: چنانچه افراد به هر دلیلی چه  بر اثر تیوپ‌سواری یا سرخوردگی و ... دچار شکستگی، دررفتگی، جراحت یا خونریزی شدند رعایت چند نکته ضروری است، اول اینکه اگر فرد دچار سقوط یا برخورد شدید ‌شود، اگر جراحت در ناحیه گردن و ستون فقرات است اصلا فرد را تکان ندهند.

وی افزود: مورد بعدی که لازم است افراد هنگام مواجهه با فرد مصدوم رعایت کنند، این است که گرمای بدن مصدوم را با انداختن پتو یا هر چیز دیگر حفظ کنند، چرا که حفظ گرما می‌تواند به مصدوم کمک کند.

علیشاهی پرهیز از خوراندن مایعات و بخصوص مایعات شیرین به مصدوم را از جمله دیگر نکات مهم ذکر کرد و گفت: هنگام سقوط چنانچه آسیب به سر باشد، خوراندن مایعات بسیار خطرناک است و ممکن است مایع داخل ریه‌ها رفته و مشکلاتی برای بلع به وجود آید.

وی ادامه داد: اگر فرد دچار خونریزی شده باشد، در محل جراحت، دستمالی تمیز قرار داده و فشار دهند تا خون بند آمده و مصدوم خون زیادی از دست ندهد تا همکاران اورژانس برسند.

علیشاهی اظهار کرد: هنگامی که افراد با اورژانس تماس می‌گیرند، باید خونسردی خود را حفط کرده و با دقت به سوالات کارشناسان پاسخ دهند چراکه از مشکلات رایجی که شهروندان هنگام تماس با اورژانس دارند، استرس و هیجان افراد هنگام پاسخگویی تلفن است و این خیلی به ضرر مصدوم است و حتی  ممکن است فرد تماس‌گیرنده بر اثر استرس، آدرس را اشتباه ذکر کند.

مدیر روبط عمومی اورژانس ۱۱۵ مشهد گفت: مورد مهم دیگر اینکه افراد هنگام تماس با اورژانس حتما به راهنمایی‌های کارشناسان اورژانس توجه کنند، چراکه بسیاری از مواقع با انجام همین راهنمایی‌ها شاید جان فرد نجات پیدا کرده و حتی شاید نیاز به اعزام آمبولانس نباشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha