نماینده ولی فقیه در استان فارس در این نشست با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی و قرآنی باید بانشاط برگزار شود و بر روی کارها و اهداف خود بایستد، گفت: مقام معظم رهبری (مدظله) به گسترش فعالیتهای قرآنی توجه ویژه دارند، لذا آغاز و پایان کار این شورا باید بانشاط و طبق منویات رهبری باشد.
آیتالله لطفالله دژکام با اشاره به اینکه جلسه اول شورای توسعه قرآنی، برای مشخص شدن چارچوب کار و اهداف شورا برگزار شده است، افزود: در این جلسه باید تصمیماتی گرفته شود که قابل اجرا و قابل پیگیری باشد. برخی تصمیمات در سطح ملی گرفته میشود که قابل اجرا نیست، لذا باید در چارچوب اختیارات تصمیم اتخاذ کرد.
وی با اشاره به اینکه شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی فارس با ۳ هدف تشکیل شده است، گفت: تحقق اهداف، سیاستها و راهبردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی؛ هماهنگی بین دستگاههای دولتی، موسسات و گروههای فعال غیردولتی در جهت همافزایی و ارتقای فعالیتهای قرآنی در سطح استان مبتنی بر مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیونها و همچنین تحقق فرهنگ قرآنی در نظام مدیریت تصمیمگیری و برنامهریزی در سطح استان فارس است، لذا اعضای شورا باید منشور توسعه قرآنی را مرور کرده و نباید آن را به فراموشی بسپارند.
آیتالله دژکام، هماهنگی بین دستگاهها را از ضروریات دانست و گفت: اگر هماهنگی وجود نداشته باشد، نمیتوان مدیران را به سمت هدف موردنظر سوق داد و هماهنگ کرد.
علمیترین موارد در قرآن کریم وجود دارد
استاندار فارس نیز در این نشست با بیان اینکه قرآن باید در تمام عرصههای زندگی مسلمانان بروز و ظهور پیدا کند، گفت: گاهی تعصبات دینی را کنار گذاشته و با چشم یک ناظر بیرونی، قرآن، تورات و انجیل را مقایسه میکنم و متوجه میشوم که قرآن سخنان خداست و میتواند گرهگشایی مشکلات باشد.
حسینعلی امیری با بیان اینکه باید شروع و پایان جلسات با تلاوت قرآن کریم همراه باشد، ادامه داد: قرآن مجید در تمام شئونات زندگی بشر وجود دارد و میتوان علمیترین موارد را در کتاب خدا جستوجو کرد.
استاندار فارس با تصریح اینکه تکرار مسائل برای انسان باور درست میکند، گفت: با خواندن مکرر قرآن میتوان به باور توحید رسید. قرآن کتاب زندگی است و باید در تمام زندگی بشر ظهور و بروز پیدا کند.
وی اظهار کرد: به وسیله قرآن میتوان جواب تمام گرههای حقوقی را پیدا و برای مشکلات راهکار ارائه کرد.
امیری ادامه داد: ما عمدتاً قرآن را از منظر علوم انسانی دیدهایم، اما کلام خدا به تمام حوزههای زندگی بشر پرداخته است و باید در زندگی انسان به کار رود.
استاندار فارس با بیان اینکه دانشکده علوم قرآنی شیراز باید مسئله محور شده و کاملاً به قرآن تکیه کند، گفت: خواندن قرآن نباید مخصوص قشر مذهبی جامعه باشد، بلکه باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
امیری در ادامه افزود: شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی، شورای تصمیمسازی نیست، بلکه شورای تصمیمگیری است و باید برنامههای راهبردی تنظیم کند. با مشخص شدن نقشه راه، وظایف مشخص شده و راهکارها عملیاتی و اجرایی میشود. البته نباید آرمانی فکر کرد، بلکه باید بر اساس داشتهها و واقعیتهای موجود در استان اولویتبندی کنیم.
استاندار فارس با بیان اینکه باید به کار قرآن دل داد چون با ورود قرآن در بطن زندگی، بسیاری از مشکلات حل میشود، گفت: با توجه به اینکه شهدای دفاع مقدس غالباً تربیت شده جلسات خانگی قرائت قرآن بودند، لذا ترویج اینگونه جلسات باید در دستور کار قرار بگیرد.
باید برای هر موضوع پیوستهای قرآنی تعریف شود
فرمانده انتظامی فارس نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: بسیاری از جوانان امروز، خداوند را به درستی نمیشناسند، لذا در ابتدا باید خداشناسی را هدف اصلی قرار داد و سپس به صورت هنرمندانه قرآن را در بطن زندگی مردم وارد کرد.
سردار رهام بخش حبیبی با بیان اینکه آموزش قرآن و سبک زندگی باید در دستور کار قرار بگیرد، افزود: بسیاری از مردم سبک زندگی درست را گم کردهاند، باید تلاش کرد تا سبک زندگی مردم قرآنی شده و پیوستهای قرآنی برای هر موضوع تعریف شود.
قرآن باید در بستر حکمرانی مورد توجه قرار بگیرد
مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس نیز در این نشست با بیان اینکه مسئولیت دبیری شورای توسعه و گسترش فعالیتهای قرآنی در ابلاغ جدیدی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار شده است، گفت: مقام معظم رهبری (مدظله) بر روی مدیریت، هدایت و راهبری قرآن در بستر جامعه، ترویج و تبیین معارف، رفتارسازی و ایجاد سبک زندگی قرآنی تأکید بسیار دارند.
حجتالاسلام والمسلمین حسن قانع بیان کرد: قرآن کریم به عنوان یک حقیقت زنده و جاوید، مایه شفا، رحمت، هدایت و معرفت آحاد بشر خصوصاً مومنین است که باید در بستر حکمرانی مورد توجه باشد. اگر نسبت به این موضوع کمتوجهی شود، مایه ضرر و خسارت برای متولیان امر خواهد بود.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدظله) مبنی بر اینکه فارس مهد تلفیق دین، هنر و حماسه است، گفت: باید تلاش کرد تا قرآن در عرصههای مختلف ظهور و بروز پیدا کند.
قانع اهداف شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان فارس را برشمرد و گفت: تحقق اهداف، سیاستها و راهبردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی؛ هماهنگی بین دستگاههای دولتی موسسات و گروههای فعال غیردولتی در جهت همافزایی و ارتقای فعالیتهای قرآنی در سطح استان مبتنی بر مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیونها و همچنین تحقق فرهنگ قرآنی در نظام مدیریت، تصمیمگیری و برنامهریزی در استان فارس از اهداف این شورا است.
وی ادامه داد: ساماندهی و هماهنگی فعالیتهای قرآنی استان، فرهنگسازی قرآنی در سطح استان فارس و نظارت و پیگیری مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی از وظایف شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی فارس است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس کارگروههای توسعه گسترش فعالیتهای قرآنی برشمرد و گفت: کارگروه توسعه آموزش عمومی قرآن با مسئولیت مدیرکل آموزش و پرورش استان؛ کارگروه توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن با مسئولیت رئیس دانشگاه شیراز؛ کارگروه توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآنی با مسئولیت مدیر ادارهکل ارشاد استان؛ کارگروه توسعه حفظ عمومی قرآن کریم با مسئولیت مدیر ادارهکل تبلیغات اسلامی فارس؛ کارگروه ترویج توسعه تدبر در قرآن با مسئولیت مدیر ادارهکل تبلیغات اسلامی فارس؛ کارگروه مجمع خیرین قرآنی استان با مسئولیت مدیر ادارهکل اوقاف فارس؛ کارگروه رسانه، فضای مجازی و هوش مصنوعی با مسئولیت سپاه فجر استان فارس؛ کارگروه هنر با محوریت قرآن و معماری قرآن با مسئولیت مدیر ادارهکل میراث فرهنگی استان فارس در نظر گرفته شده است.
قانع در ادامه با تصریح اینکه تبصرههایی نیز برای کارگروههای شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان فارس در نظر گرفته شده است، گفت: تشکیل شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی شهرستان با پیشنهاد مشترک امام جمعه و فرماندار شهرستان در شورای استان به تصویب میرسد؛ فعالیتهای دبیرخانه شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی در استانها و شهرستانها مستقل از شورای فرهنگی عمومی استان و شهرستانها است؛ جلسات شورای استان هر ماه یک بار با دعوت کتبی رئیس شورا در محل دفتر نمایندگی ولی فقیه یا استانداری تشکیل میشود؛ مصوبات ابلاغی شورای قرآنی برای تمام دستگاههای دولتی و عمومی و موسسات مردمی در سطح استان لازم الاجرا است و همچنین کنترل، نظارت و ارزیابی عملکرد دبیر و دبیرخانه شوراهای استانی بر عهده دبیرخانه شورای توسعه فرهنگی قرآنی خواهد بود.
وی شاخصهای توسعه فعالیتهای قرآنی در استان فارس را برشمرد و گفت: سرانه زمان تلاوت، تدبر، حفظ قرآن روزانه در بین عموم مردم بهصورت میانگین، نسبت افراد توانمند در سواد قرآنی پایه روخوانی و درک معنی قرآن، سرانه حفظ قرآن و استفاده از رسانههای نوین دیجیتالی قرآن، میزان رشد استقبال از فعالیتهای قرآنی، میزان رشد فضائل قرآنی و مکارم اخلاقی و استفاده از قرآن در زندگی روزمره فردی و جمعی از جمله شاخصهای توسعه فعالیتهای قرآنی هستند.
قانع افزود: نظریهپردازی علمی قرآن، نسبت اعتبارات قرآنی تخصیص یافته به کل اعتبارات تخصیصی، بهرهوری فعالیتهای قرآنی دستگاهها و نهادهای دولتی و مردمی، تعداد موسسات فعال قرآنی دولتی و مردمی، تعداد قرآنآموزان تحت پوشش، تعداد قاریان و حافظان صاحب رتبه در مسابقات بینالمللی، تعداد ممتازان رشتههای تفسیر صاحب رتبه، تعداد حافظانی که موفق به کسب مدرک حفظ از سازمان تبلیغات اسلامی شدند، تعداد شرکتکنندگان در مسابقات قرآنی، تعداد افراد تحت پوشش آموزش در رشتههای مختلف قرآن توسط مراکز و موسسات از دیگر شاخصهای توسعه فعالیتهای قرآنی در استان فارس هستند.
انتهای پیام
نظرات