به گزارش ایسنا، مقامات ارشد کشورهای گروه هفت (کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیسی و آمریکا) به همراه اتحادیه اروپا شامگاه شنبه در حاشیه اجلاس مونیخ، نشستی غیررسمی برگزار کردند.
یکی از خروجیهای این نشست، صدور بیانیهای ادعایی و ضدایرانی بود.
طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس» کشورهای گروه هفت و اتحادیه اروپا در بیانیه ادعایی خود ضمن انتقاد از نفوذ سیاسی تهران در بین کشورهای غرب آسیا، اقدامات این کشور در حوزه انرژی هستهای و منطقه دریای سرخ را محکوم کردند.
در این بیانیه آمده است: «اعضای گروه هفت به صراحت اقدامات بیثباتکننده ایران، از جمله پیشرفت سریع این کشور در غنیسازی اورانیوم بدون شواهد قانعکننده در مورد استفاده غیرنظامی آن و حمایت این کشور از سازمانهای تروریستی و گروههای مسلح در خاورمیانه و دریای سرخ را محکوم کردند.»
وزرای خارجه گروه ۷ نیز با متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر، این مسئله و برنامه موشکی بالستیک ایران را محکوم کردند.
پیرامون ادعای کشورهای گروه هفت علیه برنامه هستهای کاملا صلح آمیز ایران باید تأکید کرد که در ماههای اخیر، ایران و تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) چندین دوره گفتوگو برگزار کرده و به اذعان معاونین وزرای خارجه کشورهای اروپایی، گفتوگوهای مذکور سازنده بودهاند.
از طرفی، ایران همواره ضمن تأکید بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود، تا پیش از اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، آمادگی خود برای مذاکرات تازه برای رسیدن به توافق هستهای را ابراز کرده بود.
با این وجود، ترامپ بدون چشمداشتی به حسن نیت ایران، سیاست فشار حداکثری خود علیه این کشور را از سر گرفت.
از سوی دیگر، اعضای گروه هفت درحالی از نفوذ سیاسی ایران انتقاد میکنند که تهران همواره سیاست همسایگی را اتخاذ کرده است.
پیرامون اتهام اعضای گروه هفت علیه ایران مبنی بر حمایت از گروههای تروریستی نیز باید تأکید کرد که اعضای محور مقاومت، گروههای ملیگرا، خودجوش و آزادیخواه هستند و تنها دلیل تروریستی خوانده شدن این گروهها توسط کشورهای غربی، مخالفت آنها با اشغالگری رژیم صهیونیستی، رژیم مورد حمایت کشورهای گروه هفت است.
از طرفی، پیشتر دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه ای با رد قاطع اتهامات بیاساس مطرح شده از سوی نماینده آمریکا در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت درباره یمن، تأکید کرد که سیاست اصولی ایران همواره مبتنی بر حمایت از صلح، ثبات و راهحل سیاسی در این کشور بوده است.
دفتر نمایندگی کشورمان بلافاصله با ارسال نامهای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: «واشنگتن نمیتواند با متهمسازی ایران، مسئولیت خود در همدستی با جنایات رژیم صهیونیستی را پنهان کند. برخلاف ایالات متحده که با ارسال تسلیحات و حمایتهای مالی گسترده از جنایات این رژیم، آن را در ادامه تجاوزاتش علیه مردم مظلوم منطقه تقویت میکند، جمهوری اسلامی ایران به اصول بنیادین حقوق بینالملل، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت پایبند بوده و خواهد بود.»
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد همچنین ضمن رد هرگونه نقض تحریمهای تسلیحاتی یا مشارکت در تشدید درگیریها در یمن، تصریح کرد: «موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران یمن همواره یکپارچه و پایدار بوده است. این بحران باید از طریق یک فرآیند سیاسی جامع که استقلال، حاکمیت ملی، وحدت و تمامیت ارضی این کشور را تضمین کند، حلوفصل شود.»
انتهای پیام
نظرات