• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403112821082
  • خبرنگار : 50181

نشستی بی‌نتیجه برای نجات یک بیمارستان در کرمانشاه!

نشستی بی‌نتیجه برای نجات یک بیمارستان در کرمانشاه!

ایسنا/کرمانشاه بیمارستان سجاد یکی از قدیمی‌ترین بیمارستان‌های کرمانشاه به دلیل برخی مشکلات موجود تعطیل شده و خطر بیکاری ۱۵۰ نفر نیروی این بیمارستان را تهدید می‌کند.

حالا نشستی با حضور رئیس این بیمارستان، تعدادی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و اصحاب رسانه، با عنوان «شفاف سازی علل تعطیلی بیمارستان سجاد کرمانشاه» در محل این بیمارستان برگزار شد تا هم دلایل تعطیلی این بیمارستان قدیمی بررسی شود و هم شاید نتیجه‌ای برای فعالیت دوباره این بیمارستان حاصل شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر عبدالله ذوالفقاری رئیس بیمارستان سجاد کرمانشاه، عصر امروز (یکشنبه ۲۸ بهمن) در ابتدای این نشست، سخنان خود را با اشاره به سابقه فعالیت این بیمارستان ۷۰ تختخوابی آغاز کرد که از سال ۱۳۵۶ فعالیت داشته و گفت: در تمام این سال‌ها در کنار خدمات درمانی که به عامه مردم ارائه داده، به مسئولیت‌های اجتماعی و فرهنگی خود هم پرداخته است.

وی اظهار کرد: در سنوات گذشته رویکرد اصلی بیمارستان، خدمات در حوزه جراحی‌های زیبایی بود، اما تصمیم گرفتیم با هدف توسعه صنعت توریسم درمانی و ارائه خدمات به مردم استان و حتی دیگر استان‌ها، بیمارستان سجاد را به مرکز تخصصی جراحی زنان و زایمان تبدیل کنیم.

رئیس بیمارستان سجاد با بیان اینکه برای راه‌اندازی این مرکز تخصصی باید کلیه پرسنل بیمارستان از خانم‌ها انتخاب می‌شدند، افزود: اول خرداد ماه امسال بیمارستان را با رویکرد جدید افتتاح کردیم و نزدیک به ۴۵۰ میلیارد ریال نیز در این خصوص هزینه شد.

ذوالفقاری با بیان اینکه مشکلات بیمارستان با دانشگاه علوم پزشکی تقریباً از همین ایام آغاز شد، ادامه داد: اولین چالش ما صدور مجوز برای یکی از پزشکان زنان و زایمان بعنوان مسئول فنی بیمارستان بود که این رویه چهار ماه طول کشید و در نهایت نیز با پا درمیانی بسیج پزشکان مجوز را به ما دادند و آخر هم مشخص نشد چرا اینقدر کار طول کشید.

وی معضل دیگر را اخذ مجوز برای مسئول فنی آزمایشگاه بیمارستان اعلام کرد و ادامه داد: این رویه نیز نزدیک به شش ماه طول کشید و در نهایت به ما پاسخ دادند فردی که معرفی شده پزشک ارتش است و نمی‌تواند در بیمارستان ما باشد. سئوال اینجاست چرا باید بعد از شش ماه اعلام کنند که امکان به‌کارگیری وی نیست.

نشستی بی‌نتیجه برای نجات یک «بیمارستان» در کرمانشاه!

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: حدود یک ماه بعد از بازگشایی بیمارستان، بازدیدی از بیمارستان ما از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفت و اعلام کردند سه نفر از پزشکان زنان و زایمان ما حضورشان در بیمارستان سجاد غیرقانونی است، چون استخدام دانشگاه علوم پزشکی و یا عضو هیات علمی هستند. اگر اینطور بود چرا در مجوزهای اولیه این پزشکان چنین چیزی درج نشده بود.

رئیس بیمارستان سجاد افزود: تذکر بعدی که به این بیمارستان داده شد، مربوط به آمار بالای انجام سزارین بوده، درحالیکه سایر بیمارستان‌ها هم چنین شرایطی دارند. بعلاوه وقتی افراد مجوز جراحی سزارین دارند، مگر ما می‌توانیم برای آنها انجام ندهیم؟

ذوالفقاری تاکید کرد: از سوی دیگر گزارشی که در خصوص درصد بالای اعمال سزارین بیمارستان سجاد ارائه شده بود وجاهت قانونی نداشت، زیرا این گزارش باید به تایید دو نفر بازرس برسد، اما تنها یک نفر بازرسی را انجام داده بود.

وی مشکل دیگری که این بیمارستان با آن مواجه است را اعتباربخشی بیمارستان با هدف تعیین درجه آن اعلام کرد و گفت: زمانی که کارشناسان وزارت بهداشت برای انجام اعتبارسنجی آمدند بیمارستان تعطیل بود. حتی بازدید کردند و دیدند که بخش‌ها تعطیل است، اما در نهایت دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده بود که همراهی لازم را برای اعتباربخشی انجام ندادیم.

ذوالفقاری با بیان اینکه تا زمانی‌که تکلیف اعتباربخشی بیمارستان و درجه آن مشخص نشود امکان همکاری بیمه‌ها وجود ندارد، اظهار کرد: اگرچه در سنوات گذشته بیمارستان سجاد به دلیل تاخیر در پرداخت از سوی بیمه‌ها حدود پنج سال با بیمه قرارداد نداشت، اما در آن سال‌ها اعمال جراحی که در بیمارستان انجام می‌شد عمدتا زیبایی بود و تحت پوشش بیمه قرار نداشت، اما اکنون که کار بیمارستان به صورت تخصصی صرفا جراحی زنان و زایمان است شرایط فرق کرده و چون برخی از جراحی‌ها مربوط به سرطان‌های زنان است نیاز به بیمه داریم.

رئیس بیمارستان سجاد با بیان اینکه دکتر سروش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در جلسه‌ای که به همین منظور با حضور بیمه‌ها برگزار شده وعده داده که در زمانی کوتاه تکلیف همکاری بیمه‌ها را مشخص کند، خاطرنشان کرد: اما در نهایت مشخص نشد که چرا ایشان به قول قطعی که داده بود عمل نکرد.

وی اظهار کرد: در مجموع می‌توانم بگویم بیمارستان سجاد را بخاطر سوءمدیریت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و تاخیر در صدور مجوزها و عدم همکاری از سوی این بخش بستم. یکبار بیمارستان را در ۱۳ مرداد تعطیل کردم، اما گفتند حیف است کار را از سر بگیرید و ما نیز ۲۰ شهریور بیمارستان را باز کردیم، اما در نهایت دوباره به دلیل عدم همکاری و حمایت دانشگاه علوم پزشکی ناچار به تعطیلی بیمارستان شدیم.

رئیس بیمارستان سجاد درباره اینکه دانشگاه علوم پزشکی ادعا دارد که همه مشکلات و تءخیر در صدور مجوزها به پایان رسیده و بیمارستان می‌تواند کار کند، گفت: اینجا بیمارستان است، سوپرمارکت نیست که آن را بسادگی باز کنیم.

ذوالفقاری با بیان اینکه هیچ بدهی معوقی به ۱۵۰ نفر پرسنل بیمارستان نداریم، خاطرنشان کرد: اگر بیمارستان را باز کنیم روزی ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان هزینه داریم. اگر بدون پشتوانه محکم بیمارستان را باز کنیم و حمایت نشویم چیزی جز بدهی به پرسنل برای ما باقی نخواهد ماند که چنین چیزی را نمی‌خواهیم.

وی تاکید کرد: یک جریان پشت این قصورها و کوتاهی‌های دانشگاه علوم پزشکی است که نمی‌خواهند ما کار کنیم و تا زمانی‌ که این شرایط حاکم باشد، امکان باز کردن دوباره بیمارستان را نداریم.

از نظر ما بیمارستان «سجاد» تعطیل نیست 

افشین باقرزاده، قائم مقام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که در غیاب رئیس و معاون درمان دانشگاه در این نشست حضور یافته بود، در پاسخ به صحبت‌های مطرح شده از سوی رئیس بیمارستان سجاد، تنها به بیان چند موضوع بسنده کرد و گفت: از نظر ما بیمارستان سجاد تعطیل نیست و حتی همین امروز نیز می‌تواند کار خود را آغاز کند. حتی مکاتباتی از سوی رئیس دانشگاه نیز مبنی بر لزوم بازگشایی این بیمارستان صورت گرفته است.

باقرزاده با بیان اینکه در سنوات اخیر هیچگاه به بیمارستان سجاد اعلام نکردیم که باید تعطیل باشد و تلاش کردیم موانع را برطرف کنیم، اظهار کرد: برای چرایی به طول انجامیدن صدور مجوزها مستندات و مدارک داریم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون تمامی موارد مربوط به صدور مجوز برای مسئول فنی بیمارستان، مسئول فنی آزمایشگاه و … مرتفع شده و سوال ما هم همین است که چرا با وجود حل شدن این موارد، بیمارستان تعطیل است.

قائم مقام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: اکنون امکان حضور پزشکانی که مجوز داشته باشند نیز در بیمارستان فراهم است.

باقرزاده از پیگیری‌های دانشگاه علوم پزشکی برای حل مشکل بیمارستان سجاد و برگزاری جلسات متعدد در این خصوص نیز یاد کرد و گفت: درباره موضوع قرارداد با بیمه‌ها نیز این بیمارستان از سال گذشته تاریخ اعتبارسنجی‌اش به پایان رسیده و بدون قرارداد با بیمه‌ها کار کرده و اکنون نیز می‌تواند این رویه را ادامه دهد.

نشستی بی‌نتیجه برای نجات یک «بیمارستان» در کرمانشاه!

وی سپس بر لزوم فعال‌سازی تخت‌های بیمارستانی بیشتر در کرمانشاه تاکید کرد و گفت: هم اکنون سرانه تخت ما به ازاء هر هزار نفر جمعیت استان ۱.۸۴ تخت است که باید این عدد تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۲.۵ تخت برسد و این مهم جز از طریق بیمارستان‌های خصوصی محقق نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۱-۲۹ ۰۱:۰۷

بنظر می رسد سرنوشت این بیمارستان خصوصی قدیمی اما مهم استان همانند مجوز داروخانه هلال استان با سومدیریت گره خورده است . اما چرا قطب درمان غرب کشور به چنین مشکلات مدیریتی دچار شده است ؟؟؟؟