• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403112921361
  • خبرنگار : 71654

«قاتل شهر» ممکن است به جای زمین به ماه برخورد کند!

«قاتل شهر» ممکن است به جای زمین به ماه برخورد کند!

بر اساس تخمین‌های جدید، سیارک ۲۰۲۴ YR۴ که در سال ۲۰۳۲ با احتمال ۲.۳ درصد ممکن است به زمین برخورد کند، شاید با احتمال کمتری به ماه برخورد کند.

به گزارش ایسنا، سیارکی که به اندازه کافی بزرگ است که یک شهر را از بین ببرد، یک در ۴۳ احتمال دارد که در سال ۲۰۳۲ به سیاره ما برخورد کند. اما طبق محاسبات جدید، با احتمال کمتری ممکن است به جای ما به ماه برخورد کند.

به نقل از اسپیس، در روز هفتم فوریه، دانشمندان ناسا احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ YR۴ با زمین را در روز ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ اعلام کردند و به طور تقریبی درصد این احتمال را از ۱.۲ به ۲.۳ افزایش داده و دو برابر کردند.

این سیارک بالقوه خطرناک ۱۸۰ فوت (۵۵ متر) عرض دارد و با سرعتی نزدیک به ۳۰ هزار مایل در ساعت (۴۸ هزار کیلومتر در ساعت) حرکت می‌کند. اگرچه ۲۰۲۴ YR۴ برای پایان دادن به تمدن بشری بسیار کوچک است، اما هنوز هم می‌تواند یک شهر بزرگ را از بین ببرد و در هنگام برخورد حدود ۸ مگاتن انرژی آزاد کند که بیش از ۵۰۰ برابر انرژی آزاد شده توسط بمب اتمی است که هیروشیمای ژاپن را ویران کرد. اما اگر به جای آن به ماه برخورد کند، چه خواهد شد؟

دیوید رنکین (David Rankin)، مهندس عملیات برای بررسی آسمان کاتالینا در دانشگاه آریزونا، می‌گوید که این سیارک همچنین ۰.۳ درصد احتمال برخورد با قمر طبیعی ما را دارد. اثرات این برخورد احتمالا از سیاره ما قابل مشاهده است، اگرچه ما خودمان احتمالا تحت تأثیر قرار نخواهیم گرفت.

رنکین افزود: این احتمال وجود دارد که این ماده موادی را که می‌تواند به زمین برخورد کند، به بیرون پرتاب کند، اما من شدیدا شک دارم که تهدید بزرگی ایجاد کند.

این بدان معنا نیست که ما آن را نخواهیم دید. بر اساس برآوردهای فعلی، برخورد با ماه می‌تواند انرژی بیشتری نسبت به ۳۴۰ بمب هیروشیما آزاد کند. او گفت: به احتمال زیاد از زمین قابل مشاهده خواهد بود.

با این حال، گرت کالینز (Gareth Collins)، استاد علوم سیاره‌ای در امپریال کالج لندن، می‌گوید: ما در زمین کاملا ایمن خواهیم بود. او افزود کرد که هر ماده‌ای که از این برخورد پرتاب شود، احتمالا در جو زمین می‌سوزد.

ماه در طول تاریخ زندگی خود، مورد بمباران سیارک‌های بی‌شماری قرار گرفته است، همانطور که می‌توان از سطح دهانه‌ای آن مشاهده کرد. با این حال، اگر این سیارک با ماه برخورد کند، دهانه‌ای به وسعت ۱.۲ مایل (دو کیلومتر) در آن باقی می‌ماند.

احتمال برخورد یک سنگ فضایی با زمین یا ماه هنوز بسیار کم است و گروه تیم بین‌المللی از دانشمندان اجازه استفاده اضطراری از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) را دریافت کرده‌اند تا اطلاعات بیشتری در مورد اندازه و مسیر سنگ فضایی قبل از اینکه از دید زمین برای چند سال آینده خارج شود، بیاموزند.

تاکنون، ستاره‌شناسان تنها ۲۰۲۴ YR۴ را با استفاده از تلسکوپ‌های روی زمین رصد کرده‌اند و اندازه آن را با اندازه‌گیری میزان نوری که از سیارک منعکس می‌شود، تخمین زده‌اند. اما این یک تخمین نسبتا نادرست است. در عوض، جیمز وب گرمای ساطع شده از خود سیارک را اندازه‌گیری می‌کند که تصویر بسیار واضح‌تری از اندازه و ترکیب سطح سیارک ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha