• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1403112921390
  • خبرنگار : 71129

وزیر دفاع سنگاپور: آمریکا شبیه صاحبخانه‌ای است که اجاره می‌خواهد

وزیر دفاع سنگاپور: آمریکا شبیه صاحبخانه‌ای است که اجاره می‌خواهد
وزیر دفاع سنگاپور

وزیر دفاع سنگاپور در حاشیه یک نشست امنیتی بین‌المللی گفت، نگاه آسیایی‌ها به آمریکا از کشوری که زمانی به عنوان نیروی «مشروعیت اخلاقی» تلقی می‌شد به چیزی شبیه به «صاحبخانه‌ای که به دنبال اجاره است»، تغییر کرده است.

به گزارش ایسنا، «انگ هن» وزیر دفاع سنگاپور در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت، رویدادهای انجام شده در سال‌های پس از پایان جنگ جهانی دوم اساسا تغییر کرده است.

به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، وی در ادامه گفت: «نمونه‌ای از این تغییر را می‌توان در سخنرانی تحلیف جان اف.کندی، رئیس جمهور وقت آمریکا در ۶۰ سال قبل دید، زمانیکه ایالات متحده را به عنوان کشوری نشان داد که اجازه نمی‌دهد استبداد، مانند حکومت استعماری، با شکل دیگری از استبداد جایگزین شود. اما بر اساس بیانیه‌ای که در یک وبسایت دولتی منتشر شد، وجهه آمریکا از یک کشور آزادی‌بخش به یک اخلالگر جدی تبدیل شده و اکنون شبیه صاحبخانه‌ای است که اجاره می‌خواهد.»

این اظهارات از سوی وزیر دفاع سنگاپور پس از آن مطرح شد که دولت ترامپ با طرح‌هایش متحدان آمریکایی در ناتو را شگفت زده کرد و به صورت مستقیم با ولادیمیر پوتین،‌ رئیس جمهور روسیه درباره آینده جنگ اوکراین صحبت کرد.

نگرانی بسیاری از مقاماتی که برای کنفرانس در آلمان گردهم آمده بودند این است که ترامپ با عدم حمایت از اوکراین، از پوتین دعوت می‌کند تا تمایل ناتو برای دفاع از مرزهای شرقی این اتحاد را بررسی کند.

مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز گفته که ایالات متحده مستحق «بازپرداخت» از اوکراین به دلیل دریافت حمایت در برابر روسیه است و برای ولودومیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، بسیار عاقلانه خواهد بود که پیشنهاد معامله منابع معدنی توسط تیم ترامپ را بپذیرد.

دولت ترامپ در ماه نخست فعالیت خود تمایلش را برای تغییر سیاست‌های دفاعی و اقتصادی که برای چندین دهه در آمریکا اجرا می‌شد، اعلام کرد. این تغییری است که به سمت آسیا نشانه می‌رود؛ جایی که ده‌ها هزار نیروی آمریکایی در آنجا مستقر هستند.

سنگاپور هم مانند دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا به دنبال راهی میانه در این وضعیت پیچیده ژئوپلیتیکی است و به دنبال روابطی متوازن با آمریکا به عنوان یک شریک امنیتی بزرگ و منبعی از سرمایه گذاری و همینطور با چین به عنوان یکی از بزرگترین شرکای تجاری است.

در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، آمریکا بر روی تشکیل شبکه‌ای از توافق‌های امنیتی در منطقه به عنوان مقابله با اقدامات چین در دریای چین جنوبی متمرکز بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha