• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403112921426
  • خبرنگار : 50534

در چه ظروفی غذا بخوریم و بپزیم؟

در چه ظروفی غذا بخوریم و بپزیم؟
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان متخصص طب سنتی گفت: ظروف رسانا برای پخت‌وپز مطلوب‌تر هستند.‌ 

نرجس خواصی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به صرف غذا در ظروف ملامین با توجه به استفاده گسترده در گذشته به علت سبکی و قیمت مناسب، اظهار کرد: در این ظروف مواد غذایی داغ مصرف نشود و نباید شکستگی یا خراشی داشته باشد؛ چرا که مواد خود را می‌تواند آزاد کند. 

او با بیان اینکه ظروف شیشه‌ای برای مصرف مواد غذایی مناسب هستند چرا که نسبت به مواد قلیایی و اسیدی مقاومت دارند، افزود: این ظروف برای نگهداری ترشیجات خوب است هرگز آبلیمو را در ظرف پلاستیکی نگه ندارید و بلافاصله جای آن را عوض کنید. 

وی با بیان اینکه ظروف شیشه‌ای غیرقابل واکنش با غذا هستند و به راحتی تمیز می‌شوند، خاطرنشان کرد: ظروف سرامیکی بدون لعاب یا لعاب‌های طبیعی، گزینه‌های خوبی برای مصرف غذا هستند، چرا که غیرسمی و غیرواکنشی با غذا هستند.  

خواصی با تأکید بر اینکه از ظروف یک بار مصرف حتی‌الامکان کمتر استفاده شود، ادامه داد: یک سری پلاستیک‌ها ویژگی‌هایی دارند که در جعبه با زیر ظرف با علایمی مشخص شده است مثلا مناسب فریزر یا نگهداری در ماکرویوو در این صورت می‌توان برای مدتی از آنان استفاده کرد در غیر این صورت این‌ ظروف به علت آزادسازی مواد خود در شرایط خاص بر آلوده‌سازی مواد غذایی تأثیر خواهند داشت. 

وی با اشاره به اینکه ظروف مسی که داخل آن حتما پوشش دارد برای استفاده خوب است، اضافه کرد: گرانیت دیرتر از تفلون خراب می‌شود برای پخت و پز این ظروف را پیشنهاد می‌کنم البته ظروف چدنی به دلیل توزیع یکنواخت حرارت و حفظ گرما نیز گزینه مناسبی هستند. 

او با اشاره به ویژگی‌های استیل ضد زنگ ابراز کرد: این نوع ظروف مقاوم در برابر زنگ‌زدگی و تغییرات شیمیایی هستند و می‌توانند برای پخت و پز ایمن باشند، تشریح کرد: تابه و ظروف رسانا به شرطی که دارای پوشش داخلی مقاوم (گرانیت، چدن و ...) بدون خراش باشند را در کل توصیه می‌کنیم‌.  

خواصی با تأکید بر اینکه ظروف نباید حاوی مواد شیمیایی مضر مانند BPA (بیسفنول A) یا فلزات سنگین باشند، خاطرنشان کرد: بسیاری از ظروف یک‌بار مصرف، به ویژه پلاستیکی، ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضر باشند که می‌توانند به غذا منتقل شوند؛ استفاده از ظروف یک‌بار مصرف به تولید زباله‌های پلاستیکی و آلودگی محیط زیست کمک می‌کند. این موضوع نه تنها برای محیط زیست مضر است بلکه به سلامت انسان‌ها نیز آسیب می‌زند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha